Hiburan By: Khairil Khusyairi September 12, 2022 @ 3:11pm

Mohon Maaf & Mahu Sertai Kelas PR, Pengurus Khairul Aming Letak Jawatan

Pengurus kepada pempengaruh media sosial Khairul Aming yang dikenali sebagai Faddy membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap isu yang mendakwa dirinya sombong.

Menerusi perkongsian di media sosial peribadi milik Faddy, dia mengakui kesilapannya tempoh hari dan memohon maaf atas kekhilafan yang terjadi.

“Saya ingin membuat penjelasan mengenai isu yang tular baru-baru ini berhubung isu Khairul Aming di media sosial. Saya memohon maaf atas kesilapan saya pada tempoh hari. Dengan rendah hatinya saya meminta ribuan kemaafan kepada mereka yang pernah berkerjasama dengan saya secara terus atau tidak terus.

“Saya akui saya mempunyai kelemahan dalam menghadapi situasi dalam tekanan. Buat masa ini, saya akan cuba membuat perubahan untuk masa akan datang.

“Banyak hikmah dan pengajaran yang telah saya dapat sepanjang penularan isu ini. Banyak pengajaran yang telah saya belajar sewaktu penularan isu ini,” tulisnya.

Dalam masa yang sama, Faddy juga memaklumkan dirinya tidak lagi mempunyai kaitan dengan pempengaruh tersebut.

“Untuk pengetahuan semua, saya secara rasminya sudah tiada kaitan kerja dengan Khairul Aming selepas insiden penularan ini berlaku. Dia juga sedang mencari pengganti yang baharu untuk kendalikan semua kerja dia.

“Jadi semua media sosial saya ini hanya untuk personal saya sahaja dan tiada kaitan dah dengan karier dia,” jelasnya.

Bekas pengurus itu turut memaklumkan akan memperbaiki kemahiran berkomunikasi dengan menyertai kelas perhubungan awam (PR).

“Moving forward pula, untuk personal saya sendiri, saya akan perbaiki kemahiran komunikasi saya dengan menyertai kelas-kelas PR dan kelas yang berkaitan,” ujarnya.

Dia juga berharap agar isu berkenaan tidak diperbesarkan lagi.

“Akhir kata, yang buruk memang datang daripada saya sendiri dan kejadian ini telah menyebabkan saya untuk lebih insaf mengingati Allah.

“Saya mohon jasa baik semua untuk tidak lagi membincangkan hal ini dan diharapkan dari kerjasama semua orang. Sekian, terima kasih banyak-banyak,” tutupnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 29 Jul 2021
LIFESTYLE Tue, 16 Apr 2019

Go on a Wild Adventure at These 5 Wonders of Nature

What is life without some adventurous fun?

Featured Sat, 8 Jan 2022

Putus Harapan Cari Jodoh, Lelaki Nekad Kahwin Dengan Robot Berharga RM18,000

Ketika hilang harapan untuk mencari jodoh, seorang lelaki dari Queensland, Australia nekad berkahwin dengan robot dan menghabiskan masa bersamanya. Menurut laporan Oddity Central, lelaki berkenaan, Geoff Gallagher berkata selepas ibunya meninggal dunia kira-kira 10 tahun

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

‘Karakter Shuib Dan Ajak Lebih Kurang, Jadi…’ -Fizie Hot FM Puji Sikap Profesional Shuib

Best kan bila dapat rakan kerja yang ‘masuk air’? Syok habis!

Trending Fri, 5 Jul 2019

Pemilihan pelakon utama The Little Mermaid cetus kontroversi

Ramai tidak puas hati dengan keputusan Disney

Trending Thu, 23 Jun 2022
Hiburan Mon, 18 Feb 2019

Altimet Lega Aplikasi Recite Kini Terima 57,000 Pengguna, Alhamdulillah!

Besar harapan saya untuk membangunkan aplikasi agar lebih maju di masa hadapan. Jika berjaya dan pulangannya besar, saya berniat untuk bawa sekampung mengerjakan Umrah

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

‘Saya Tidak Pernah Ada Niat Menipu ’- Fattah Jawab Dakwaan Stokis MRP

gi membersihkan namanya, Fattah tampil bersama peguamnya, Encik Fakhrul dari Azaine & Fakhrul Advocates & Solicitors dalam sebuah sidang media hari ini.

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

Jelajah Tiga Negara, Siti Nurhaliza Ajak Penonton Imbau Kenangan Lama

Pengarah muzik iaitu Aubrey Suwito akan memimpin susunan lagu dengan memilih sendiri para pemuzik yang bakal mengiringi konsert jelajah tiga negara ini.

| Live TV