Featured By: Khairil Khusyairi December 15, 2022 @ 12:47pm

Norman Hakim Hampir ‘Hilang’ Ayah, Nafas Terhenti Selama 15 Minit – “Alhamdulillah Allah Beri Peluang Kedua”

Pelakon, Norman Hakim berdepan detik cemas apabila mendapat panggilan bahawa ayahnya tidak bernafas buat seketika waktu.

Menerusi perkongsian di Instagram, Norman menceritakan saat dia menerima mesej dari kakanya yang memberitahu keadaan ayahnya dan merasakan dunia terhenti apabila dapat tahu berita tersebut.

“Saya sekeluarga hampir kehilangan ayah semalam, infact dah ‘hilang’ pun selama 15 minit.

“Kakak saya @noorishah hubungi saya menangis-menangis panik bagitahu saya kena balik sekarang, ayah tak bergerak.

“Kakak terus cut off call. Habis kat situ. Saya buka WhatsApp family group. Terus rasa dunia berhenti. Isteri @memeysuhaiza depan mata pun baca juga. Tak keruan & terus nangis,” kongsi Norman.

Norman juga turut berkongsi keadaan ayahnya yang tidak memberi sebarang respon dan tidak bernafas. Terkejut dengan berita tersebut, Norman juga mengharapkan apa yang terjadi hanyalah mimpi semata.

“Gambar dalam WhatsApp group: ayah dalam posisi duduk dalam bilik air. Nampak kondisi ayah pucat satu badan. Caption; ayah tak respon. Nafas pun tak ada. Saya bagi masa untuk diri istighfar dan bertenang.

“Terus hubungi abang sulung kat Johor suruh baca WhatsApp group dan standby untuk balik. Ayah mungkin dah tak ada.

“Saya tahu inilah momen paling saya takut untuk berdepan. Saya istighfar lagi. Tarik nafas dalam-dalam. Cuba sedaya redakan diri untuk berdepan dengan kemungkinan yang ayah dah tak ada. Saya dongak kepala pejam mata mengharap pada Allah supaya benda paling saya takut ni semua mimpi.

“Dalam kepala dah fikir segala formasi untuk tindakan seterusnya di KL & Kuantan. Tapi hati masih mengharap supaya ini semua hanya mimpi.

“Call niece @shrmllhw kat Kuantan mintak update progress directly. Dunia still terasa berhenti. Baca Yaasin dalam hati untuk ayah in a meantime jasad tetap kena bergerak dan bertindak,” ujarnya.

Atas keajaiban yang maha esa, Norman meluahkan rasa syukur apabila ayahnya kembali bernafas dan berharap ayahnya dapat terus bertahan.

“Tiba-tiba dapat direct respon dari niece @shrmllhw bagitahu “Tok ayah bernafas balik, mama (my sis @noorishah) tengah ajar mengucap.

“Perasaan masa tu Allah sahaja yang tahu. Hanya mengharap padaNya supaya nafas tu terus bertahan. Dan long story short, alhamdulillah Allah beri peluang kedua utk bersama lagi dengan ayah.

“Belaian & kasih sayang paling Agung dengan izinNya saya curahkan pada ayah atas kesempatan dan peluang kedua ini. Sisa trauma masih ada dengan insiden semalam. Tak tau nak luah macam mana lagi kat Allah atas rasa syukur & terima kasih untuk peluang kedua bersama ayah ini,” luah Norman.

Dalam perkongsian sama, Norman turut memohon semua agar mendoakan kesihatan dan kesejahteraan ayahnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 10 May 2018

Dinobat Sebagai Puteri Muslimah Asia 2018, Uyaina Bangga Harumkan Nama Malaysia

Kemenangan itu melayakkan Uyaina membawa pulang wang tunai berjumlah RM30,000, tiara dan trofi.

Trending Sun, 8 May 2022
Hiburan Thu, 21 Jun 2018

Ji Suk Jin’s Father Passes Away

May he rest in peace.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Masya Masyitah Akui Punyai Kekuatan Vokalnya Tersendiri

Kalau nak tahu sedap ke tak suara Masya Masyitah ni, jangan lupa dengar lagu Halimunan okay!

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Encik Mimpi Sudah Bersedia Buka Topeng?

Menurut Encik Mimpi, umpama Puteri Gunung Ledang meminta drone dengan kerabat diraja, begitu jugalah dia.

Hiburan Tue, 4 Sep 2018

Tambah Anak Lagi? Nanti Dulu…

Dalam masa sama, penyampai radio Hot FM ini bersyukur dianugerahkan bayi perempuan yang melengkapkan keluarga kecilnya.

Trending Thu, 25 Oct 2018

10张你一定看过「严重PS失误」的电影海报

其实好像真的很少人会仔细地去观察电影海报,不过海报正是最多不合逻辑和奇怪的东西会出现的地方。若不仔细观察,你能看出问题吗?

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Real Estate Agent Gets Fired After Slamming BTS with Racist Remarks

BTS’ fans hunted down the man and found out where he worked. Naturally, the company let him go after they found out about his horrible words.

| Live TV