Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor August 13, 2018 @ 12:29pm

Pengaruh Eina Azman, Netizen Mula Rajin Masuk Dapur

Pelakon dan usahawan, Datin Paduka Eina Azman sememangnya dikenali dengan sifatnya yang gemar memasak. Sifatnya yang suka berkongsi resepi menu masakan di laman Instagram miliknya mampu menarik minat ramai netizen untuk ke dapur.

Bagaimanapun, pelakon itu tidak menyangka ungkapan spontan ‘done’  pada penghujung video masakannya menjadi ikutan ramai sekaligus tular di laman sosial. Malah, segelintir peminat turut memuat naik beberapa video yang mengikut cara sebutan yang sama seperti Eina.

 

Good morning… done cooking Ikan Bilis Goreng Petai Pedas ?

A post shared by Eina Azman (@eina_azman) on

Menurut Eina, dia gembira kerana ramai netizen masuk ke dapur untuk memasak kakibat terpengaruh oleh video masakannya.

“Ungkapan ‘done’ itu terkeluar secara spontan setiap kali saya selesai memasak. Cuma saya tidak sangka gaya sebutan saya itu menjadi seperti satu ‘trend’ pula. Malah, ada yang mengajuk cara sebutan berkenaan serta menjadikannya bahan lawak.

“Namun, saya tidaklah terasa hati atau sebagainya, malah teruja apabila melihat ramai yang semakin berminat ke dapur. Jika sebelum ini saya mengehadkan akses pengikut akaun Instagram saya, namun kini saya menukarkannya kepada ‘mode’ umum.

“Gembira rasanya apabila ramai yang mencuba resipi yang saya kongsi di Instagram. Namun, biasalah ada juga yang turut meninggalkan komen negatif. Lagipun bukan semua orang menyukai kita. Setiap orang pula mempunyai resipi dan cara sendiri apabila memasak.” Katanya

Eina atau nama sebenarnya Ainur Syakina Azman berkata, mempunyai pembantu rumah tidak menghalang dirinya sebagai isteri dan ibu untuk memastikan segala keperluan suami, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah dan anak-anak,Karl Kareef dan Arianna Aubrey, diuruskan dengan sebaiknya, termasuklah dalam penyediaan makanan serta pakaian mereka.

Wah, dah lah cantik pandai masak pula tu? Betul tak?

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 3 Aug 2018

Status Zahirah MacWilson Sindir Bekas Kekasih?

Heroin drama Jangan Benci Cintaku ini menulis kenyataan seolah menyindir seseorang yang memutar belit cerita dalam masa sama berlakon seolah-olah menjadi mangsa keadaan.

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

Sophia Fredskild Mahu Tulis Lagu Untuk Penyanyi Lain

Selepas Menanti Cinta, Sophia bakal keluar dengan single seterusnya pada 29 Mac berjudul Cinta Selamanya.

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Beto Kusyairy Tak Anggap Dirinya Pelakon Komersial

Ini kerana dalam dunia ini, ada macam- macam watak yang wujud. Baik atau hitam sesuatu watak itu, saya tak mampu untuk spesifik. Macam-macam ragam di dunia ini yang perlu kita faham dan teroka.

Events Tue, 3 Sep 2019

“Just Four Drops! It is Truly a Life Saver”, Siti Saleha Unveiled Her Secret in Keeping Radiant and Confident

Guested on the launch of L’Oréal Paris All-New Rivitalift Crystal Mirco-Essence, Siti Saleha tipped off the audience with sneak peaks of her beauty regimen on busy days.

Hiburan Tue, 12 Mar 2019

Pesanan Ringkas Dari Shahrnaaz Sempena Hari Wanita Sedunia

Sharnaaz memuji kaum wanita sememangnya insan yang sangat hebat tetapi diselitkan nota ringkas

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

WOW! ‘ Baby One More Time’ Rai Ulang Tahun Ke 20

Korang masih ingat tak sekitar tahun 1998, lagu ‘Baby One More Time’ memang cukup digilai. Memang lain macam beb!

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Hadiah Istimewa Buat Semua Peminat Dayang?

Jangan lupa undi finalis AJL33 kora korang menerusi www.xtra.com.my

Hiburan Sat, 20 Jul 2019

Gosip Tak Berhenti, Fatin Malas Layan Netizen

Fatin Afeefa mengaku tidak berminat untuk melayan komen negatif netizen di media sosial miliknya.

Hiburan Wed, 27 Jun 2018

Alvin Chong Akui Hidup Lebih Teratur

Alvin juga dalam proses mengeluarkan satu lagi lagu, kali ini bersama penyanyi Indonesia, Dea Dalila. Lagu berjudul “Mencintaimu 99%” itu bakal dilancarkan pada 6 Julai, dan bertujuan untuk pasaran Indonesia.

| Live TV