Events By: Salma Syahbuddin April 12, 2018 @ 8:12am

Rico Rinaldi Dihentam Kerana Gunakan Neelofa

Pereka fesyen, Rico Rinaldi, 31 menjelaskan bahawa beliau sebenarnya bukanlah ingin mengambil kesempatan diatas populariti mahupun kontroversi yang melanda pengacara, pelakon dan juga usahawan berjaya, Neelofa. Ini kerana, melihat pada koleksi Rico iaitu Summeraya 2018, beliau telah memilih Lofa untuk dijadikan muse koleksi tersebut.

Menurut Rico pemilihan ini adalah disebabkan oleh imej dan penghijrahan Lofa yang dianggap sangat sesuai dengan jenama tersebut. Bagi Rico, beliau mengakui turut terkena tempias melibatkan isu kontroversi Lofa, sehingga menyebabkan ada beberapa pihak penaja yang telah menarik diri disaat-saat akhir. 

“Kami sudah berbincang lebih sebulan awal daripada kisah kontroversi pelancaran koleksi tudungnya berlaku dan segalanya sudah dijadualkan. Apabila perkara itu berlaku saya hanya berserah kepada Allah dan pasti ada hikmah disebalik kejadian itu. Lagipun, saya memilih Neelofa bukan kerana kontroversinya tetapi kisah penghijrahan dan pencapaiannya yang bersesuain dengan koleksi terbaru ini.” Katanya

Rico juga berkata, walaupun terdapat sesetengah pihak menarik diri daripada acara ini, namun pertunjukkan fesyen ini nampaknya berakhir dengan begitu indah sekali.

“Kritikan yang datang terlalu banyak sampaikan saya sendiri bertindak memadamkan komen-komen negatif di akau nmedia sosial jenama saya sendiri. Walaupun ada pihak penaja yang menarik diri, urusan dipermudahkan apabila ada pihak lain pula yang menawarkan diri. Apabila saya memuat naik gambar Neelofa sebagai Face of Summeraya 2018, saya dihentam. Ada yang kata saya nak cari publisiti murahan, mahu lariskan baju dan menggunakan Neelofa semata-mata untuk pemasaran.Tetapi, apa yang pasti, Neelofa sangat profesional dan memudahkan kerja saya “ Jelasnya ketika ditemui pada pertunjukan fesyen koleksi Ramadan dan Aidilfitri Summeraya 2018 yang berlangsung di Menara OBYU, Damansara

Antara artis terkemuka tanah air yang turut hadir ketika pertunjukan fesyen koleksi Ramadan dan Aidilfitri Summeraya 2018 oleh Rico Rinaldi ialah Datin Diana Danielle, Hanis Zalikha, Ziana Zain, Azira Syafinaz dan ramai lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 9 Feb 2018

DID LEE MINHO AND SUZY REALLY GET BACK TOGETHER?!

Multiple news sites are reporting that they have gotten back together in a relationship!

LIFESTYLE Tue, 14 Aug 2018

Bahan ‘Magik’ Dalam Produk Kosmetik Mungkin Racun Tanpa Sedar

Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan hydroquinone lazimnya dipasarkan untuk tujuan mencerahkan kulit, merawat masalah jeragat dan kulit tidak sekata manakala produk kosmetik yang dicampur palsu dengan tretinoin biasanya dipromosikan untuk tujuan merawat masalah jerawat dan membantu mengurangkan kedutan.

Events Tue, 24 Sep 2019

Azlan The Typewriter, BoboiBoy and Many Others ‘Lights Up!’ Cyberjaya Multimedia Fest 2019

CMF 2019 celebrates the best of local creative industries under one roof!

Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Tolak Jadi ‘Mangsa’ Depresi…Ini Cara Aman RA

Jom terus Bangkit macam Aman RA!

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

TAKZIAH! Anak Bob Lokman Meninggal Dunia

Dia seorang anak yang baik. Dia tulang belakang keluarga dengan membantu menguruskan perniagaan. Dia juga yang banyak bantu dan jaga saya ketika masuk hospital.

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

Butterfingers Bakal Bagi Kejutan Di Konsert 2 November Depan!

Mari sama-sama gegarkan Stadium Malawati bersama Butterfingers!

Hiburan Mon, 19 Feb 2018

PANAS! PENGACARA INI KAHWINI PASANGAN SEJENIS

“We?… hells yeah, we are! Signing my death warrant/agreement to be enslave. No hashtag, no photoshoot, no special dress… just love. Lol. We did it. Many thanks, friends. You’ve been great!”

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

Kahitna Selit Muzik 40an Dalam ‘Seribu Bulan Sejuta Malam’

SBSM mengisahkan tentang seorang lelaki yang ingin mencari pasangan hidup selepas kematian isterinya…

Hiburan Sun, 16 Dec 2018

黄明志首次与黄小琥、李佳薇同台飙唱!自嘲是小丑

黄明志这个月22日将与黄小琥、李佳薇两个巨肺歌手在云顶飙唱,他坦承压力大自嘲像马戏团的小丑:「感觉上像来乱的!」

| Live TV