Events By: Salma Syahbuddin April 12, 2018 @ 8:12am

Rico Rinaldi Dihentam Kerana Gunakan Neelofa

Pereka fesyen, Rico Rinaldi, 31 menjelaskan bahawa beliau sebenarnya bukanlah ingin mengambil kesempatan diatas populariti mahupun kontroversi yang melanda pengacara, pelakon dan juga usahawan berjaya, Neelofa. Ini kerana, melihat pada koleksi Rico iaitu Summeraya 2018, beliau telah memilih Lofa untuk dijadikan muse koleksi tersebut.

Menurut Rico pemilihan ini adalah disebabkan oleh imej dan penghijrahan Lofa yang dianggap sangat sesuai dengan jenama tersebut. Bagi Rico, beliau mengakui turut terkena tempias melibatkan isu kontroversi Lofa, sehingga menyebabkan ada beberapa pihak penaja yang telah menarik diri disaat-saat akhir. 

“Kami sudah berbincang lebih sebulan awal daripada kisah kontroversi pelancaran koleksi tudungnya berlaku dan segalanya sudah dijadualkan. Apabila perkara itu berlaku saya hanya berserah kepada Allah dan pasti ada hikmah disebalik kejadian itu. Lagipun, saya memilih Neelofa bukan kerana kontroversinya tetapi kisah penghijrahan dan pencapaiannya yang bersesuain dengan koleksi terbaru ini.” Katanya

Rico juga berkata, walaupun terdapat sesetengah pihak menarik diri daripada acara ini, namun pertunjukkan fesyen ini nampaknya berakhir dengan begitu indah sekali.

“Kritikan yang datang terlalu banyak sampaikan saya sendiri bertindak memadamkan komen-komen negatif di akau nmedia sosial jenama saya sendiri. Walaupun ada pihak penaja yang menarik diri, urusan dipermudahkan apabila ada pihak lain pula yang menawarkan diri. Apabila saya memuat naik gambar Neelofa sebagai Face of Summeraya 2018, saya dihentam. Ada yang kata saya nak cari publisiti murahan, mahu lariskan baju dan menggunakan Neelofa semata-mata untuk pemasaran.Tetapi, apa yang pasti, Neelofa sangat profesional dan memudahkan kerja saya “ Jelasnya ketika ditemui pada pertunjukan fesyen koleksi Ramadan dan Aidilfitri Summeraya 2018 yang berlangsung di Menara OBYU, Damansara

Antara artis terkemuka tanah air yang turut hadir ketika pertunjukan fesyen koleksi Ramadan dan Aidilfitri Summeraya 2018 oleh Rico Rinaldi ialah Datin Diana Danielle, Hanis Zalikha, Ziana Zain, Azira Syafinaz dan ramai lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Chazynash Kini Pegang Watak Utama Dalam Sitkom Terbaharu ntv7

Mengakui terdapat sedikit cabaran berdepan dengan kamera dan sebagainya, bagaimanakah agaknya Chazy dan isteri mengatasi masalah tersebut?

Hiburan Thu, 30 Aug 2018

Sunny Explains Full Proof Way to Date as an Idol But in It’s Reality So Sad…

It sounds smart but if you think about it, it’s sad that they have to go through such lengths.

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

ntv7, 八度空间及One FM新闻录影棚开放参观 [报名表格]

配合ntv7及八度空间《校园主播培训营》的活动开跑,电视台也安排了ntv7、八度空间及One FM 新闻录影棚开放参观活动,赶快报名参与!

LIFESTYLE Fri, 20 Jul 2018

Bila Anak Diserang HFMD, Apa Perlu Kamu Tahu?

Kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah sering menghidap jangkitan ini! Tapi, orang dewasa juga boleh terkena virus tau. Harus tahu, HFMD disebabkan jangkitan virus.

Events Wed, 12 Sep 2018
Hiburan Mon, 13 Jan 2020

Nelydia, Raysha Rizrose Dedah Individu Ambil Kesempatan

Sabtu lalu, pelakon adik beradik Nelydia Senrose dan Raysha Rizrose telah menulis satu entri di Twitter dan Instagram masing-masing mengenai seorang penuntut lelaki sebuah universiti tempatan yang dipercayai terbabit kejadian curi barang kemas milik ibu […]

Fab Foodies! Mon, 22 Oct 2018

Ginseng Korea Vs Ginseng Amerika: Manakah yang Terbaik?

Apakah perbezaan antara Ginseng Amerika dan Ginseng Korea?Ketahuinya dengan lebih lanjut disini.

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Netizens Speculate Han Seohee’s Latest Instagram Post is For BIGBANG’s T.O.P

It seems like Han Seo Hee is making headlines once again…

Hiburan Wed, 8 May 2019

大马知名小提琴家Dennis Lau演奏会629引爆!

相继上一次在2016年的演奏会,大马著名小提琴家Dennis Lau这次将与不同风格地本地艺人合作,为大家带来别具风格的演奏会,开启新的一章!

Hiburan Mon, 4 Dec 2017

‘Perang Bunyi’ di Konsert PUBLIC DISTORTION 2017

sebuah ‘peperangan’ bunyi akan terjadi pada malam tu kan? Whoah, kami pun dah tak sabar rasanya nak saksikan dua kumpulan rock hebat ini beraksi.

| Live TV