Hiburan By: SGMS Fas April 5, 2018 @ 1:31am

Risteena Enggan Ditaja Lelaki Berduit!

Pelakon Nur Risteena Munim Binti Zainul Ilyas atau lebih popular disapa Risteena, 28, mahu berehat daripada bidang lakonan bagi menumpukan perhatiannya sebagai seorang usahawan produk kecantikan dan penjagaan kulit, ‘Cantik Dara”.

Risteena melaburkan kira-kira RM100,000 daripada wang simpanan hasil kerjaya seninya selama  5 tahun.

‘Ini duit titik peluh saya dalam bidang lakonan dan bukan ditaja mana-mana pihak,” jawab Risteena pada persoalan kemungkinan timbul gossip berkaitan wang pelaburannya ditaja mana-mana lelaki mewah.

Risteena ditemui pada majlis pelancaran penjenamaan semula produk kecantikan dan penjagaan kulit berkenaan  sekali gus pengumumannya sebagai Pengarah Urusan Cantik Dara Sdn Bhd di Kuala Lumpur petang semalam.

Pelakon yang dikenali melalui drama ‘Playboy Itu Suami Aku’ ini  merupakan salah seorang daripada pemegang saham bersama  rakan yang namanya mahu  dirahsiakan.

Menurut Risteena, beliau sanggp melaburkan jumlah wang tersebut setelah mendapati produk yang sudah dua tahun berada di pasaran itu berkesan mengurangkan masalah kulit wajahnya.

“Sudah banyak produk saya  pakai  tetapi tidak berhasil sehinggalah saya mencuba Cantik Dara dan kesannya dapat dilihat dalam tempoh 4 bulan penggunaan. Kerana itu saya sanggup melabur,” ujar Risteena yang  akui enggan menerima sebarang tajaan lelaki yang mempunyai niat lain.

Atas komitmen terbaharunya ini, Risteena yang sudah lama tidak kelihatan di kaca TV mahu mengurangkan kerjaya lakonannya buat sementara waktu sehingga perniagaan yang diceburinya ini maju.

“Buat masa sekarang, penjualan produk adalah secara dalam talian dan saya perlu bekerja keras untuk melihat produk ini diterima ramai sekali gus  menjalankan promosi dan pemasaran,” tambah pelakon filem ‘Qaliq’ ini.

Baginya menjalankan perniagaan amat perlu sebagai persediaan masa depan memandangkan bidang lakonan bukan untuk selamanya.

Sementara itu, berhubung kenyataan Ahmad Idham yang mahu menarik filem ‘Qhaliq’  di pawagam bermula 5 April ini, Risteena  tetap rasa kecewa namun tidak mahu komen lanjut.

“Itu hak penerbitnya, “ komen Risteena yang turut berlakon dalam filem berkenaan.

Penarikan ‘Qhaliq’  dilakukan Idham atas alasaan  tidak mahu bersaing dengan filem kontroversi ‘Dukun’ yang tiba-tiba mendapat slot tayangan pada tarikh sama.                                                                                                                                                                                   

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 Sep 2019

Fazura Terpaksa Selektif Kerana?

Rasa tidak sabar untuk menonton filem Dendam Pontianak lakonan Fazura dan Remy Ishak yang akan ditayangkan pada 12 September nanti kerana sudah lama Fazura tidak berlakon di dalam mana-mana drama ataupun filem. Filem terakhirnya adalah […]

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

Anugerah DFKL 2019 Ditonton 5.2 Juta Penonton

Kami cukup berbangga dengan penglibatan mereka sehingga hari ini, kerana ini membuktikan bahawa masyarakat kita amat mengambil berat tentang industri drama tempatan.

Hiburan Tue, 5 Nov 2019
Hiburan Sat, 20 Jan 2018

Bukan Soal Peluang Kedua, Saya Masih Sayangkan Dia

Disebabkan rasa sayang yang masih menebal, pasangan ini kembali bernikah dalam sebuah majlis tertutup di ibu kota

LIFESTYLE Wed, 28 Mar 2018

Hanya Guna Vending Machine, Korang Dah Boleh Beli Kereta…

Menerusi aplikasi berkenaan, pembeli harus menyatakan waktu penghantaran kereta. Bagi tujuan keselamatan, pembeli harus selfie terlebih dahulu bagi memastikan penghantaran dibuat kepada individu yang tepat.

Hiburan Sat, 4 Aug 2018

Erma Fatima Impi Mak Cun Ke Layar Lebar

Saya juga memasang impian untuk membawa drama Mak Cun ke filem atau animasi pula selepas ini. Doakan, semuanya masih dalam perancangan. Insha Allah, kalau ada rezeki boleh kita tengok Mak Cun di panggung wayang pula!

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

GWYNETH PALTROW AND GLEE CREATOR ENGAGED

Gwyneth herself has admitted to being superb at being a mother among many other things. But, if there’s one thing that she’s highly vulnerable to is romantic relationships.

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Sweetnya…Wawa Zainal Hadiahkan Suami Kereta Mewah

Pelakon berusia 27 tahun itu memberi kejutan kepada suami tersayang sebagai tanda membalas kejutan yang diberikan sebelum ini.

Hiburan Sat, 4 May 2019

出道19年!范玮琪707首度来马开唱

出道近19年,华语乐坛「温暖天后」范玮琪终于首度来马开唱!

Hiburan Mon, 23 Dec 2019

| Live TV