Hiburan By: SGMS Faida April 15, 2019 @ 1:31pm

Sejak Makan Jamu, Ezlynn Mengaku Jarang Emo?

Di usia 37 tahun, penyanyi Ezlynn mengaku mula menitikberat soal penjagaan kesihatan tubuh.

Atas kesedaran itu, Ezlynn atau nama sebenarnya Azline Ariffin mula serius mengambil makanan tambahan antaranya jamu.

” Dengan jadual saya yang agak padat selepas buat comeback, saya mahu tubuh terus kekal aktif. Lebih-lebih lagi lagu terbaharu saya berjudul Goyang juga berentak laju. Jadi bila di atas pentas, saya perlu hyper bergerak ke sana sini.

” Sejak tujuh bulan lalu, saya mula mengamalkan pengambilan jamu. Saya dapat rasakan badan saya lebih ringan, tidak cepat penat dan paling penting saya kurang moody,” kata Ezlynn ketika ditemui di konsert minggu keenam Bintang Bersama Bintang 2019, malam tadi.

Tambah penyanyi yang kini bernaung dengan syarikat rakaman Warner Music ini dia juga mahu berkongsi cara penjagaan tubuh agar terus aktif dengan mengeluarkan produk jamu Aura Kasih. 

” Pada awalnya, rakan saya datang menyuruh untuk mencuba jamu yang diformula olehnya. Selepas hampir setahun mengambil jamu, saya dapat rasa perubahan.

” Jamu Aura Kasih juga mudah untuk dibawa ke mana-mana kerana ia bukan dipek dalam botol tetapi dalam bentuk sachet.

” Bagi saya, untuk mendapatkan fizikal menawan, kita perlu memperbaiki dalaman dulu. Buat apa kalau wajah cantik tetapi dalaman tidak sihat dan tubuh pun lesu sahaja,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Ezlynn juga kini rancak mempromosikan single terbaharunya berjudul Goyang. Korang dah layan ke belum? 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

‘Police Entry’ Taruhan Terbaru Elizabeth Tan

Tambah Elizabeth, selepas bernaung di bawah Warner Music, dia mula fokus dengan perancangan masa depan dalam industri.

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Hanya Tukar Nama Bukan Matlamat – Dj Dave

Saya harap ia tidak dipolitikkan, matlamat yayasan ini masih sama iaitu melakukan kebajikan dan membantu golongan artis tanah air.

Hiburan Wed, 18 Jul 2018
Hiburan Fri, 6 Jul 2018

‘Kita Dah Pernah Tegur, Sekarang Dia Terimalah Kesannya,’ – Wakil FMC

Eksekutif Pemasaran FMC Music, Sam Samin memberitahu syarikat rakaman FMC Music tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan lanjut sekiranya isu ini berulang lagi.

Hiburan Sun, 18 Nov 2018

尤雅自封「Lady Yaya」与歌迷一起忆往事

歌坛「第一玉女」尤雅一年访马两次!现年60多岁的她自嘲魅力不输女神卡卡,还自封「Lady Yaya」。

Featured Sun, 20 Jun 2021

“Better Stop Kalau Tak Nak Saya Keluarkan Kata-Kata Kesat” – Jadi Mangsa Body Shaming, Nabila Huda Bagi Warning! 

Budaya ” body shaming”  di kalangan kita kini menjadi kebiasaan ramai orang tidak kira melalui media sosial atau di luar . Ramai yang tertekan apabila terpaksa berdepan dengan kritikan seperti dikritik  akibat berat badan, dediskriminasi […]

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

Atikah Suhaime Bakal Bergelar Datin?

Atikah Suhaime mengakui sedang mengenali hati budi seseorang.

Hiburan Sun, 30 Dec 2018

Kecewa Ditinggal, Fadhlan Tulis Lagu Untuk Bekas Kekasih

Fadhlan Razali merupakan vokalis terbaharu ROMEO Band.

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

刘在石蝉联六年民调「最佳搞笑艺人」

韩国主持人刘在石有着机智反应、出众口才,而私下的他亲民又善良的形象也深植人心,好感度超高的他因而有了「国民MC」、「刘大神」等封号。在最新出炉的民调中,刘在石也再度蝉联「最佳搞笑艺人」的宝座。

Hiburan Thu, 11 Jul 2019

Ini Baru Betul Anak-Anak Sidek! Wanita Diluar Sana Jangan Nak ‘Cuci Mata’ Pula

Wah! Lepasni lagi ramai lah peminat wanita datang dan sokong pasukan badminton kita kan?

| Live TV