Featured By: Aqilah Paharuzi May 25, 2022 @ 10:40pm

Sekian Lama Berdiam Diri, Siti Hariesa Tampil Jawab Isu Babak Intim Bersama Zul Ariffin – “Saya Tidak Menyesal Kerana..”

Pelakon baharu, Siti Hariesa baru-baru ini heboh menjadi sebutan orang ramai setelah dihimpit kontroversi babak panas dalam drama Perempuan Itu bersama aktor Zul Ariffin.

Sekian lama mengunci mulut, Hariesa akhirnya tampil bersuara mengenai isu tersebut yang telah menggemparkan netizen di serata media sosial.

Malah, nama pelakon terkenal, Zul menerima tohmahan dan kritikan yang teruk akibat babak intim itu.

Hariesa bagaimanapun mengakui tindakannya untuk berdiam diri adalah satu keputusan yang tepat bagi meredakan situasi panas tersebut agar tidak berlanjutan.

“Saya tak hilang ke mana-mana. Cuma, saya bercuti selama sebulan selepas selepas penggambaran drama Perempuan Itu.

“Tindakan berdiam diri kerana saya tak mahu mengapi-apikan dan terus sensasi isu ini. Lebih baik saya membisu daripada mengeluarkan kenyataan yang boleh mengeruhkan lagi keadaan,” katanya.

Ditanya mengenai perasaan pelakon itu saat namanya menjadi bualan hangat netizen, Hariesa menyifatkan ‘kekecohan’ yang berlaku itu sebagai satu pengalaman yang amat melucukan.

“Pada mulanya, saya rasa lawak apabila babak ini tular. Kemudiannya, barulah saya sedar beginilah perasaannya apabila diri ditularkan.

“Saya tidaklah menyesal kerana sebagai pelakon, saya kena profesional. Apa yang dilakukan atas tuntutan kerja, bukannya nak berseronok ataupun suka-suka,” ujarnya.

Ekoran keberaniannya melakonkan babak panas itu, Hariesa memberitahu dia teruk menerima pelbagai kecaman netizen yang dihantar menerusi mesej peribadi.

“Keluarga dan rakan-rakan ada berpesan agar jangan membaca komen. Namun, disebabkan keluar notifikasi, saya bacalah juga, cuma saya tak balas,” katanya sambil tertawa.

Bagaimanapun, Hariesa tidak menafikan isu sensasi yang melandanya itu memberikan impak dan pengajaran yang besar, terutamanya dalam memilih watak lakonan.

“Insya-Allah, saya akan lebih teliti dalam menerima tawaran berlakon kerana ini adalah kali pertama saya ditularkan dan menerima kecaman hebat,” ungkapnya.

Terdahulu, Siti Hariesa menjadi buruan media selepas sedutan babak intim bersama pelakon hero malaya, Zul Ariffin meriah perhatian orang ramai yang kesal dengan babak itu.

Antara babak mencetuskan kemarahan ramai membabitkan aksi Zul mendukung Siti Hariesa dan adegan menyuap ‘whipping cream’ ke mulut Zul dengan aksi mengghairahkan.

Artikel Berkaitan: #WhazzupNetizen: Adengan Panas Zul Ariffin, Dr. Sheikh Muszaphar Kongsi Tips & DSV Didakwa Tunggang Agama? Apa Cerita Ni?

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Mon, 22 Jan 2018

#xtra好康头 | 送你《GoGo旺得福》贺岁专辑+红包封还不够!加码多送Jasmine新阳香米

[xtra好康头] 配合2018年戊戌狗年的到来,xtra除了将送你《GoGo旺德福》贺岁专辑以及限量版红包封外,还会加码多送10KG Jasmine新阳香米,与大家一起倒数迎接“旺得福”的到来!

Trending Sat, 23 Jun 2018

Gaji Kena Potong Akibat ‘Kejar’ Bento

Kami kesal perkara ini berlaku di jabatan ini. Ia tidak boleh diterima dan kami memohon maaf…

Trending Mon, 21 May 2018
Trending Tue, 19 Jan 2021

Geran Khas Prihatin Tambahan RM 1,000 Dan RM 500 Kepada..

Wah, inisiatif terbaik untuk membantu golongan PKS!

Hiburan Thu, 7 Feb 2019
Trending Thu, 22 Nov 2018

MAS Responds to Live Review of Flight From Kuala Lumpur to London

Malaysian Airlines is really concerned about his flight experience.

Hiburan Mon, 23 May 2022

“Tipulah Saya Tidak Terasa Hati Apabila…” – Ayu Damit Jadikan Ejekan Pembakar Semangat

Ejekan yang dilemparkan ke Ayu Damit digunakan sebagai pembakar semangat untuk terus berkarya.

Featured Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Tue, 2 Apr 2019

| Live TV