Featured By: Fatin Nurain August 25, 2022 @ 1:08pm

Sering Tampil Dalam Filem, Johan As’ari Lebih Serius Pilih Naskhah

Kerap tampil menerusi filem berskala besar pada tahun ini, pelakon Johan As’ari mengakui dirinya kini lebih serius dalam memilih naskhah yang ditawarkan.

Selepas mencipta fenomena yang luar biasa menerusi filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan, Johan juga bakal tampil menerusi filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa di layar perak.

Menurut Johan, selepas filem Mat Kilau dan Air Force The Movie, dirinya lebih cenderung untuk memilih naskhah yang pasti akan difilemkan, namun tidak memilih untuk menerima sebarang tawaran drama.

“Lebih cenderung untuk memilih sekiranya itu sebuah naskhah yang akan difilemkan, namun tidak memilih sekiranya naskah tersebut adalah untuk drama televisyen.

“Untuk filem memang saya akan pilih, filem saya kena serius selepas saya dah keluar di filem Mat Kilau dan Air Force The Movie yang merupakan filem-filem besar dan berkualiti .

“Jadi, Insya-Allah saya akan memilih kalau ia adalah filem. Kalau drama, saya tak kisah sebab dia tak sebesar di layar perak,” katanya.

Selain itu, pelakon itu juga memaklumkan dirinya lebih banyak menerima tawaran berlakon drama dan telefilem selepas meraih pujian yang baik menerusi filem Mat Kilau.

“Lepas Mat Kilau saya dapat banyak tawaran drama, telefilem. So, saya melihat itu rezeki, tuah saya bila tahun ini filem Mat Kilau dan Air Force ditayangkan.

“Terima kasih banyak-banyak kepada produser stesen TV, terutamanya stesen-stesen TV yang mempercayai kredibiliti dan bakat saya, memberi saya peluang untuk menyerikan mahupun memberikan lakonan yang mantap dalam sesebuah karya di stesen-stesen TV. Insya-Allah,” katanya.

Johan turut tidak menafikan filem yang menerima kutipan lebih daripada RM90 juta itu memberi tuah dan pembuka rezeki untuk kembali menyinar dalam industri lakonan.

“Boleh saya katakan begitu, namun rezeki tetap telah ditakdirkan untuk setiap insan,” katanya.

Dalam pada itu, Johan juga sempat berkongsi eskpetasinya terhadap penerimaan penonton terhadap filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa yang telah mula ditayangkan pada hari ini.

“Saya melihat Mat Kilau itu satu benchmark yang tinggi. Mat Kilau menjadi filem terlaris sepanjang zaman. Untuk filem Air Force The Movie, saya percaya filem ini akan mendapat vibes yang sama.

“Tetapi soal rezeki kita memang tak boleh nak letak apa-apa jumlah, namun saya percaya filem Air Force The Movie ni akan dapat vibes yang sama dengan Mat Kilau,” katanya.

Selain Johan, filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa juga bakal dibintangi oleh Datuk Adi Putra, Aiman Hakim Redza, Pablo Amirul, Luqman Hafidz, Scha Alyahya, Sara Ali dan ramai lagi.

ARTIKEL BERKAITAN: Pikul Amanah Besar TUDM, Adi Putra Akui Sukar Bawa Imej Tentera

ARTIKEL BERKAITAN: Johan As’ari Terkilan Nama Digugurkan Untuk Ke Tayangan Mat Kilau Di Jakarta – “Saya Anggap Kelakar Dan Tidak Profesional

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Mar 2019
Selebriti Thu, 27 Jul 2023
Trending Tue, 14 Jun 2022

[VIDEO] “Dia ‘Menganjing’ Padan Muka Kau…” – PA Fify Azmi Terkilan Isu Songlap Duit Aibkan Keluarga, Ibu Menangis

PA Fify mahu penjelasan motif muat naik gambar di Instagram yang mengaibkan keluarganya.

Hiburan Sun, 31 Dec 2017

大马资深演员傅志坚癌症病逝

大马资深演员傅志坚(坚叔)12月31日因癌症去世,享年59岁。

Trending Sun, 8 Jul 2018

Tabung Derma Dibekukan?

Bagaimanapun, tabung derma bantuan kepada bekas perdana menteri yang dikendalikan oleh bekas Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Razlan Rafii masih beroperasi.

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Featured Mon, 22 Jan 2018

Kawal Marah

Ramai yang tidak sedar atau tahu diri sendiri mempunyai faktor penyebab marah. Daripada kesedaran berkenaan barulah kemarahan boleh dikawal dari semasa ke semasa.

Hiburan Mon, 18 Dec 2023