Featured By: Salma Syahbuddin March 22, 2022 @ 6:54pm

“Tapi Jangan Buat Cara Lacurkan Agama Macam Ni…” – Ajak Kumpul Saham Akhirat Dengan Tengok MV Baru, Shahrulezad Tegur DSV

Pengarah drama popular, Shahrulezad Mohameddin atau lebih dikenali dengan panggilan Budak Ijat tampil menegur tindakan usahawan selebriti, Datuk Seri Vida (DSV) agar tidak mempromosikan muzik video terbaharunya dengan alasan untuk mengumpul saham akhirat.

Perkara itu dikongsi beliau menerusi hantaran terkini di Instagram miliknya.

” Ya Allah berikan aku kekuatan dari berkata yang bukan-bukan pagi ini. Sebab nanti kalau aku mencarut, gaduh mesti viral. Mesti jadi gaduh.

“Aku malu lah nak gaduh gaduh sesama sendiri bila umur dah tua tua macam ni. Orang sejenis outspoken macam abam ni memang payah untuk tidak berkata apa-apa bila tengok benda benda macam ni,” katanya.

Menurutnya, tindakan DSV menghasilkan muzik video sehingga menelan belanja sehingga  RM400,000 itu adalah lebih baik dibelanjakan dan disumbangkan terus kepada pusat tahfiz anak yatim berkenaan.

Malah, dia juga berpendapat bahawa ‘marketing’ murahan yang digunakan usahawan kontroversi ini sebagai melacurkan agama kerana mengajak orang ramai untuk menonton muzik video tersebut demi mengumpul dana untuk menyiapkan pusat tahfiz miliknya.

” Dengan rendah diri saya merayu. Tolong jangan tunggang agama kita Dato’ tolonglah. Saya rayu ni.

” Duit 400k buat MV tu lagi bagus dato sedekahkan kat tahfiz anak yatim dari buat MV mahal mahal macam tu pastu dato pancing kami semua support Dato dengan gula gulakan kami with this cheap marketing strategi.

” Dato nak pujuk orang tengok MV Dato tak per. Buat lah. Tapi jangan buat cara lacurkan agama macam ni yer. Please la,” jelasnya.

Sementara itu, Ijat memaklumkan dia terpaksa menegur tindakan DSV ini berdasarkan kenyataan yang dibuatnya menerusi akhbar Harian Metro.

Ijat juga sempat memohon maaf sekiranya kata-kata teguran yang dibuatnya itu mengguris hati mana-mana pihak termasuklah  peminat mahupun DSV sendiri.

” Sorry la Dato kalau hujung-hujung saya terpaksa tegur jugak sebab this is too much la. Saya jadi triggered! Statement Dato dekat Harian Metro ni memang mencabar saya untuk tidak berkata apa.

” Maafkan saya kalau kata kata saya ni mengguris hati Dato dan die hard fan Dato. Saya akan off commenting sebab saya tak nak orang  bergaduh sesama sendiri kat sini memaki Dato. Memaki saya balik. Peace,” tulisnya.

Terdahulu, DSV melancarkan video muzik terbaharunya berjudul Ku Ikhlaskan yang kini telahpun menerima 1 juta tontonan sejak ia dimuat naik pada 20 Mac lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 24 Nov 2018

Allahuakbar…Anak Yatim, Asnaf Hilang Tempat Tinggal Selepas Rumah Ini Dijilat Api

Seramai 13 penghuni yang berada di lokasi sudah menyelamatkan diri ketika pasukan bomba tiba dan api berjaya dikawal jam 1.46 tengah hari.

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

沸腾了!全场歌迷与Sean Kingston高唱《Beautiful Girls》

「流行小天王」Sean Kingston 现身大马舞台!纵使11点20分才出场,可是现场歌迷却是越夜越high,跟著Sean Kingston高声大唱大跳,现场气氛嗨翻天!

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

Shaheizy Sam Ditegur Sebab Boroi

kadang kurus, kadang gemuk…artis juga manusia biasa.

Featured Wed, 24 Apr 2019

Rindu Lebaran, koleksi kurung ‘mengancam’ sentuhan tukang jahit termahir, Ezuwan Ismail

Rindu Lebaran, koleksi tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas!

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Rizman Akhirnya Tamatkan Zaman Bujang Dengan Pilihan Hatinya

Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali, bertemu jua..

Trending Tue, 30 Jun 2020
Trending Wed, 24 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Gambar Pekerja Suap OKU Jadi Tumpuan Warganet!

InshaAllah, semoga Allah SWT membalas kebaikan Imran!

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

Saling Memerlukan, Risteena Diulit Bahagia Bersama Isa

Pelakon, Risteena Munim dan tunangnya Isa Khan kini lebih terbuka membicarakan kisah cinta mereka dan berkongsi foto-foto berdua setelah kedua-duanya mengakui dilamun cinta dan mengumumkan telah mengikat tali pertunangan ketika bercuti di Bali pada 23 […]

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

DATUK HANS ISAAC DAN NEELOFA KELUAR BERSAMA?

Adakah Neelofa ingin menyembunyikan sesuatu selepas mereka dipertemukan semula dalam program rancangan bual bicara itu. Apa sahaja difikiran netizen, yang pastinya pasangan ini sudah tidak janggal untuk keluar bersama setelah sekian lama.

OMG Thu, 12 Jul 2018

Wow! Mak Cun Adventure Curi Perhatian Peminat, Catat 250,000 Muat Turun Dalam Masa Singkat

Mak Cun’s Adventure mula mencipta sejarah tersendiri apabila mendapat 100,000 muat turun dalam hanya tempoh 10 hari sahaja. Wow!

| Live TV