Hiburan By: Maya Basir October 3, 2023 @ 1:41pm

Terpisah Selama 5 Bulan Tinggal Bersama Bapa, Bekas Madu Miera Leyana Luah Rasa Gembira Anak Minta Balik Rumah – “Dia Tidur Di Rumah Tiga Malam”

Bekas madu pelakon Miera Leyana, Adibah Abdul Mutalib memaklumkan anak keempatnya iaitu Nur Anisa meminta untuk pulang ke rumah selepas beberapa hari perbicaraan penuh hadanah yang berlangsung pada 4 September lalu.

Memetik laporan mStar, Adibah pada awalnya terkejut dengan permintaan tersebut memandangkan kali terakhir anaknya bermalam di kediamannya di Putrajaya pada April lalu.

Namun, dia sebagai ibu sangat gembira dengan keputusan Anisa untuk pulang bermalam dengannya selepas sekian lama tinggal bersama bapanya, Rosland Othman.

“Selang beberapa hari selepas perbicaraan hadanah, Anisa ada hubungi saya untuk balik ke rumah saya di Putrajaya dan minta saya ambilnya di sekolah pada keesokan harinya.

“Saya ambil seperti diminta dan Anisa balik dan tidur di rumah selama tiga malam.

“Dia tak balik rumah sejak April lepas, saya tengok Anisa gembira dapat jumpa adik-beradik yang lain,” ujarnya.

Sementara itu, berhubung isu hak penjagaan penuh dua anak perempuan mereka, Rosland, 50, selaku plaintif dalam kes itu mengusulkan penyelesaian secara baik bagi kedua-dua belah pihak.

Hakim Syarie Shamsuddin Hussain yang mendengar kes itu kemudiannya memerintahkan kes tersebut disambung semula pada 19 Oktober ini.

Pada 4 September lalu, Shamsuddin memanggil Anisa dan adiknya Nurin Tasnim, 11, bagi memberi keterangan mengenai pilihan sama ada mahu tinggal bersama bapa atau ibu mereka.

Prosiding pada Isnin sepatutnya memperlihatkan mahkamah membaca keputusan hadanah penuh terhadap dua kanak-kanak berkenaan.

Pada 3 Ogos lalu, pasangan ini sah bercerai talak satu selepas mendirikan rumah tangga selama 28 tahun.

Selain Anisa dan Nurin, pasangan ini mempunyai tiga lagi anak perempuan iaitu Nur Izzah, 26, Nur Iffah, 24 dan Nur Liyana, 18 tahun.

Untuk rekod, Rosland mendirikan rumah tangga dengan Miera pada 25 Julai 2020 dan dikurniakan seorang anak perempuan pada Mei 2021.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 26 Apr 2023
Hiburan Wed, 6 Dec 2017

Kenapa Neelofa Minta Maaf

Neelofa minta maaf sebenarnya tidak begitu memahami dengan bahasa yang digunakan Upiak yang berasal dari Padang, Indonesia itu

Hiburan Sun, 28 Jan 2024
Trending Fri, 19 Feb 2021

Boleh Semak Status Pembayaran & Kelulusan i-Sinar KWSP Kategori 2 Bermula…

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) memaklumkan bahawa pencarum yang telah membuat permohonan bagi kemudahan i-Sinar bagi Kategori 2 boleh menyemak status bayaran dan kelulusan bermula 8 Mac 2021. Kelulusan automatik bagi kemudahan i-Sinar juga akan diberikan […]

Hiburan Sun, 15 Apr 2018

Keluar Bersama Tak Bermaksud Kami Bercinta – Neelofa

Saya akan menyokong sesiapa yang berusaha. Apabila Neelofa datang kepada saya bersama idea mengenai kempen ini, saya memberitahunya, kenapa tak buat? Saya hanya membantu Neelofa untuk merealisasikan kempen ini. Baguslah kalau begitu, bantu membantu antara satu sama lain.

Trending Tue, 3 Mar 2020
Trending Tue, 21 Jul 2020

Sempadan Singapura-Malaysia Dibuka 10 Ogos Ini

Perhatian buat mereka yang bekerja di Singapura..

Hiburan Thu, 26 Jul 2018

Tony Eusoff Selesa Watak Komedi

Projek Dapat Baby’ mengetengahkan kisah pasangan suami isteri yang gigih mencuba pelbagai kaedah moden dan tradisional dalam usaha mendapatkan anak.