#ThrowbackXTRA By: Fatin Nurain March 29, 2023 @ 4:17pm

#ThrowbackXTRA: Nabila Razali Kongsi Dugaan Berpuasa Di Thailand

Setiap kali Ramadan menjelma, pasti akan ada momen-momen indah yang akan dikenang oleh setiap individu beragama Islam.

Menerusi segmen #ThrowbackXTRA kali ini, penyanyi dan pelakon Nabila Razali berkongsi momen ketika berpuasa sambil melancong di Bangkok, Thailand.

Menurut Nabila, momen tersebut adalah di antara pengalaman yang tidak akan dilupakan dalam hidupnya.

“Ada banyak tapi semua saya dah cerita kat orang tapi yang ni saya belum cerita kat sesiapa. Dia berlaku pada bulan Ramadan tahun lepas kalau tak silap, kami ada trip kerja ke Bangkok.

“Waktu tu kitorang shoot bulan puasa. Kita semua tahu dekat Thailand ni makanan dia macam mana. The last day yang kami ada masa untuk jalan-jalan tu, bayangkan kami nak jalan beli souvenir tapi sepanjang jalan tu ada Maggi Celup lah, Mee Bangkok lah.

“Tahulah makanan dia macam mana. Bila lalu nak beli souvenir dah tak tenang dah ni. Tapi Alhamdulillah masa tu ada di antara kami iman dia masih kuat, ada yang tak berapa nak kuat.

“Tapi itulah dia saya rasa itulah the best moment bulan Ramadan yang saya takkan lupakan,” katanya.

@xtra_my Berat betul dugaan Nabila Razali masa puasa kat Thailand tu 😅 #fyp #xtramy #nabilarazali #kongsi #pengalaman #puasa #thailand #beritaditiktok #sembangentertainment ♬ original sound – XTRA

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 22 Mar 2018

《MIB星际战警》外传主角是《雷神3》两大咖

经典电影《MIB星际战警》(Men in Black)确定再拍新作品,而且《雷神3》CP「雷神索尔」克里斯汉斯沃(Chris Hemsworth)、「女武神」泰莎汤普森(Tessa Thompson)再度合体担纲主角。

Featured Tue, 6 Jun 2023
Trending Mon, 22 Jul 2019

[UPDATE] BY9 Might Actually Debut!

Wait, what? So you’re telling me BY9 is will actually be true?!

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Tahniah! Tauke Bakal Terima ‘Orang Baru’

Tauke memaklumkan isterinya kini hamil empat bulan dan meminta agar peminat di luar sana mendoakan agar proses kehamilan isterinya berjalan lancar. Semoga semuanya lancar ya… Amin!

Hiburan Fri, 20 Sep 2019
Kisah Viral Wed, 20 Dec 2023

Berang Dihalang Masuk Kondominium, Pemuzik Ditahan Akibat Patahkan Pagar Automatik… Rupanya Ada Tunggakan RM6,448

Suspek direman selama empat hari bermula semalam sehingga 22 Disember ini untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat.

Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Ibarat Sirih Pulang Ke Gagang, Dira Abu Zahar Dah Siap Sedia!

” Kalau boleh saya mahu ikut cara beliau yang amat mengambil tahu kesusahan rakyat dan bagaimana beliau mendidik anak muda agar lebih berketerampilan,” katanya.

Trending Thu, 18 Jul 2019
Trending Mon, 20 Aug 2018

5种讨人厌的IG Stories类型,你中标了吗?

IG的限时动态(IG Stories)功能可说是时下最流行的社交功能。不过,还是有些令人恼怒的限时,常发些不知所云的内容,不是刻意晒照,就是图文不符,尤其无病呻吟真的令人觉得你是活在古代吗?哪来这么多忧愁?

Hiburan Fri, 7 Jul 2023