Featured By: Atiqah Johari October 23, 2022 @ 3:21pm

[VIDEO] Idam Tubuh Persis JLO & Beyonce, Puteri Sarah ‘Educate’ Netizen Pasal Berat Badan – “Kurus Kering Bukan Cantik Tapi Tak Sihat”

Pelakon Puteri Sarah didakwa sedang hamil anak ketiga gara-gara sebuah foto yang dimuat naik di Instagram dimana tubuhnya kelihatan berisi baru-baru ini.

Sejurus itu, Sarah tampil memberi penjelasan mengenai dakwaan tersebut dengan menafikan bahawa dia tidak hamil tetapi mengalami pertambahan berat badan kerana sedang bahagia menjalani kehidupannya.

Terbaru, Puteri Sarah dilihat memuat naik sebuah video di akaun Instagram miliknya bagi menjelaskan kenapa dia memilih untuk memiliki badan yang berisi namun menjadi duta bagi satu jenama produk kecantikan.

“Hai guys, dua hari ini banyak orang komen-komen kemudian menjadi isu Sarah berisi tapi Sarah dengan produk Inayah (jenama produk suplemen).

“Okay, Sarah nak jelaskan dekat korang semua… Sarah sebelum ini pernah kurus, kurus kering sangat, Sarah pernah ada dekat dalam fasa kurus dan Sarah sangat tak happy dengan badan Sarah,” luahnya.

Tambah, Sarah berpendapat bahawa kurus kering itu tidak melambangkan kecantikan tetapi ia sesuatu yang tidak sihat.

“Kurus sangat itu tidak sihat dan Sarah nak mendidik orang Malaysia yang kurus kering itu bukan cantik, kurus kering itu tidak sihat.

“Kalau korang memang dah born dengan kurus tak kisah, tapi bila korang sengaja nak kurus kering ia tidak sihat sebab itu setiap kali Sarah buat live Sarah dah cakap Sarah ambil Inayah Beauty, Sarah minum Berryfull itu sebab Sarah nak kekalkan berat badan,” jelas Sarah.

Menurut Sarah, dia sendiri mengambil keputusan untuk memiliki tubuh sedikit berisi kerana perlu menjaga anak-anak yang aktif.

“Masa Sarah fasa tengah sedih, patah hati Sarah memang dengan cepat Sarah jadi kurus dan masa itu Sarah ingat kurus itu cantik tapi tidak.

“Sarah jadi tidak sihat, tak larat nak buat kerja dan Sarah ada dua anak… mana Sarah larat dengan badan kurus keding tu nak menjaga anak… dua orang anak yang sangat aktif.

“Jadi, Sarah buat keputusan Sarah nak berisi, Sarah yang nak berisi lepastu Sarah terlebih berisi pulak sebab setiap malam makan.

Dalam pada itu, pelakon drama Suri Hati itu meminta orang ramai untuk belajar mengenai Body Mass Index (BMI) untuk menyesuaikan berat dan ketinggian bagi mendapatkan berat badan ideal.

Lagi, Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 36, mengakui bahawa dia gembira dengan beratnya kini dan mengidamkan bentuk badan seperti selebriti antarabangsa.

“Kita nak badan macam JLo… badan macam Beyonce, sesedap rasa. Sarah nak macam itu dan dah letak dekat diri Sarah untuk berat 58kg.

“Kalau Sarah 50kg, Sarah underweight dan jadi tidak sihat serta tak boleh nak jaga dua orang anak yang sangat aktif.

“Jadi, Sarah harap penjelasan Sarah dapat bagi kepuasan kepada semua orang. Bila orang kata kenapa Sarah tak kurus-kurus… Sarah yang tak nak kurus sebab Sarah tak rasa kurus itu cantik, Sarah rasa tembam sikit itu adalah cantik. Semoga korang berpuas hati dengan jawapa

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 26 Aug 2019

This New Technology Platform by EFFRO Just Revolutionized Malaysian’s Events Industry!

A breathe of fresh air in the nation’s events hiring industry!

Hiburan Tue, 6 Nov 2018

邓紫棋登NASA唱中文歌!集邮「超强大咖」网跪了

邓紫棋受邀登上NASA表演,在拥有「科学界奥斯卡」之称的美国科学突破奖颁奖典礼上,献唱中文歌曲《光年之外》,一展铁肺好歌喉。

Trending Fri, 29 Jan 2021
Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Geram! Ini Luahan Serina Redzuawan Terhadap Bekas Suami

How about (Macam mana pula) Gavin yang dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan dan hidup dengan cara bukan Islam.

Hiburan Thu, 22 Nov 2018
Featured Wed, 16 May 2018

Anda Dengar Perkataan “Laurel” Atau “Yanny” Dalam Video Yang Telah Viral Ini? Jom Undi

Ingat tak perbalahan di media sosial mengenai sehelai dress, sama ada ia berwarna biru atau putih? Samalah juga.

Featured Thu, 28 Apr 2022
Featured Sun, 26 Dec 2021

2 Ahli Kumpulan BTS, Rap Monster & Jin Positif Covid-19

Syarikat agensi kumpulan BTS, Big Hit Music memberitahu dua lagi ahli kumpulan itu, Rap Monster (RM) dan Jin telah dijangkiti wabak Covid-19 pada Sabtu selepas pulang dari konsert mereka di Amerika Syarikat. RM, 27, dan

Trending Fri, 18 Jan 2019

| Live TV