Featured By: Atiqah Johari October 23, 2022 @ 3:21pm

[VIDEO] Idam Tubuh Persis JLO & Beyonce, Puteri Sarah ‘Educate’ Netizen Pasal Berat Badan – “Kurus Kering Bukan Cantik Tapi Tak Sihat”

Pelakon Puteri Sarah didakwa sedang hamil anak ketiga gara-gara sebuah foto yang dimuat naik di Instagram dimana tubuhnya kelihatan berisi baru-baru ini.

Sejurus itu, Sarah tampil memberi penjelasan mengenai dakwaan tersebut dengan menafikan bahawa dia tidak hamil tetapi mengalami pertambahan berat badan kerana sedang bahagia menjalani kehidupannya.

Terbaru, Puteri Sarah dilihat memuat naik sebuah video di akaun Instagram miliknya bagi menjelaskan kenapa dia memilih untuk memiliki badan yang berisi namun menjadi duta bagi satu jenama produk kecantikan.

“Hai guys, dua hari ini banyak orang komen-komen kemudian menjadi isu Sarah berisi tapi Sarah dengan produk Inayah (jenama produk suplemen).

“Okay, Sarah nak jelaskan dekat korang semua… Sarah sebelum ini pernah kurus, kurus kering sangat, Sarah pernah ada dekat dalam fasa kurus dan Sarah sangat tak happy dengan badan Sarah,” luahnya.

Tambah, Sarah berpendapat bahawa kurus kering itu tidak melambangkan kecantikan tetapi ia sesuatu yang tidak sihat.

“Kurus sangat itu tidak sihat dan Sarah nak mendidik orang Malaysia yang kurus kering itu bukan cantik, kurus kering itu tidak sihat.

“Kalau korang memang dah born dengan kurus tak kisah, tapi bila korang sengaja nak kurus kering ia tidak sihat sebab itu setiap kali Sarah buat live Sarah dah cakap Sarah ambil Inayah Beauty, Sarah minum Berryfull itu sebab Sarah nak kekalkan berat badan,” jelas Sarah.

Menurut Sarah, dia sendiri mengambil keputusan untuk memiliki tubuh sedikit berisi kerana perlu menjaga anak-anak yang aktif.

“Masa Sarah fasa tengah sedih, patah hati Sarah memang dengan cepat Sarah jadi kurus dan masa itu Sarah ingat kurus itu cantik tapi tidak.

“Sarah jadi tidak sihat, tak larat nak buat kerja dan Sarah ada dua anak… mana Sarah larat dengan badan kurus keding tu nak menjaga anak… dua orang anak yang sangat aktif.

“Jadi, Sarah buat keputusan Sarah nak berisi, Sarah yang nak berisi lepastu Sarah terlebih berisi pulak sebab setiap malam makan.

Dalam pada itu, pelakon drama Suri Hati itu meminta orang ramai untuk belajar mengenai Body Mass Index (BMI) untuk menyesuaikan berat dan ketinggian bagi mendapatkan berat badan ideal.

Lagi, Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 36, mengakui bahawa dia gembira dengan beratnya kini dan mengidamkan bentuk badan seperti selebriti antarabangsa.

“Kita nak badan macam JLo… badan macam Beyonce, sesedap rasa. Sarah nak macam itu dan dah letak dekat diri Sarah untuk berat 58kg.

“Kalau Sarah 50kg, Sarah underweight dan jadi tidak sihat serta tak boleh nak jaga dua orang anak yang sangat aktif.

“Jadi, Sarah harap penjelasan Sarah dapat bagi kepuasan kepada semua orang. Bila orang kata kenapa Sarah tak kurus-kurus… Sarah yang tak nak kurus sebab Sarah tak rasa kurus itu cantik, Sarah rasa tembam sikit itu adalah cantik. Semoga korang berpuas hati dengan jawapa

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 5 Aug 2022

[VIDEO] Lagu Meski ‘Wasiat’ Ezad Lazim & Nana Karia Pada Pasangan Hidup – “Kematian Adalah Topik Paling Berat Buat Suami Isteri”

Sebaknya min.. Nana kehilangan nadi selama 10 saat ketika menjalani rawatan IVF kali kedua. Lagu ini sangat mendalam maknanya, kalau dengar dengan teliti boleh jatuh air mata beb!

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Solat Masih Sah Tapi Perbuatan Itu Haram

Awal pastinya mempunyai jawapan tersendiri di atas pilihannya itu.

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

Jalan Licin, Kereta Afieq Shazwan Terbabas Di Lebuh Raya!

Berkongsi pengalaman cemas semalam, kereta Afieq tiba-tiba terbabas di tengah jalan akibat jalan licin ketika hujan. 

Hiburan Tue, 28 Nov 2017

Mommy Mas Idayu Tengking Kak Ros Hingga Terkejut

Kalau peserta siap mental dan fizikal, mereka akan terima dengan hati terbuka untuk kebaikan mereka

Hiburan Sat, 22 Dec 2018

Da’I Adam Mahu Dikenali Sebagai Pendakwah Bukan Penyanyi

Orang yang pernah rasa kehilangan sahabat pasti faham dengan situasi saya…

Hiburan Mon, 16 Dec 2019

Sertai Misi Kemanusiaan, Ardell Aryana Terbang Ke Syria

Semoga dipermudahkan urusan buat Ardell dan suami di sana nanti!

Hiburan Sun, 31 Dec 2017

Azam Baru? Hanya mahukan ciuman Bieber!

Azam Baru? Hanya mahukan ciuman Bieber! Memang terbaik dan WIN lah azam yang ini

Hiburan Sat, 12 Jan 2019
Featured Sat, 28 Apr 2018