Featured By: Aqilah Paharuzi January 4, 2023 @ 4:32pm

[VIDEO] Isu Bercuti Luar Negara Untuk Likes & Views? Neelofa Tampil Perjelas Maksud Sebenar – “Tiada Niat Tujukan Pada Sesiapa…”

Pengacara dan selebriti popular, Neelofa menjadi perbualan hangat ramai selepas pendapat peribadinya mengenai berkongsi gambar ketika bercuti disalah erti oleh sesetengah pihak.

Malah, rata-rata netizen turut membuat spekulasi Neelofa seakan menujukan kenyataan terbabit kepada seseorang.

Menyedari namanya menjadi kritikan ramai, Neelofa tampil menjelaskan maksud sebenar disebalik status Instagram Story yang tular baru-baru ini menerusi sebuah video.

“Saya tiada niat apa-apa, tiada nak tuju dekat sesiapa, tiada individu tertentu yang saya maksudkan. Demi Allah, apa yang orang lain perkatakan itu adalah fitnah 100 peratus.

“Apa yang saya maksudkan macam ni okay, dia ada beberapa situasi yang berbeza. Contoh, kalau orang tu pergi atas opportunity ataupun rezeki sendiri, ada orang pergi atas tuntutan kerja, ada komitmen. Yang kerja komitmen ni berbeza.

“Kalau yang pergi sendiri ni kan, contoh kita travel pergi sendiri please, please, jangan salah faham apa yang I cakap. Tolong ambil video, tolong ambil foto sebab saya juga akan lakukan perkara yang sama.

“Saya akan post IG Story, di feed gambar, video semua, saya akan buat tu. Percayakan saya dan saya tak maksudkan jangan post gambar, jangan post itu ini, bukan itu yang saya maksudkan.

“Yang saya maksudkan adalah sesetengah orang yang pergi tujuan memang betul-betul untuk content. Yang memang prep dari sini lagi macam untuk buat media sosial content.

“Padahal pada ketika itu dia diberi peluang untuk enjoy, be present, experience, dan bukan banyak dengan phone, faham tak?” jelasnya.

Tambah Neelofa lagi, dia teringat memori sewaktu dia bekerja sambil menggembara ke luar negara dan tidak menikmati keindahan kerana sibuk mencipta kandungan media sosial semata-mata.

“Jadi saya sebagai yang banyak diberi peluang untuk travel dulu dan bekerja semua, saya rasa apa yang saya nak ubah adalah untuk lebih menikmati atau lebih menghargai pada ketika itu lebih daripada saya pegang phone.

“Itu yang saya maksudkan. Jadi jangan salah faham, bukan bermaksud tak boleh post gambar, tak boleh post IG Story, tak boleh post feed, bukan. Tolong buat perkara tu.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Neelofa Kongsi Doa & Amalan PU Riz – “Tangan Selalu Lenguh Ketika Solat Jemaah & Berdoa Sebab Dia…”

“Seperti ramai yang perkatakan untuk kenangan dan tengok serta share, sebab saya juga akan lakukan perkara yang sama. Tapi kalau ada setengah orang kehidupan dia sentiasa about creating social media content sehingga tak dapat nak enjoy the moment pada ketika itu.

“Saya rasa sayanglah sebab kita akan rasa macam bila kita pass certain waktu kita akan rasa macam tak semua benda yang kita post, like, view bukan. Itu hanya pendapat saya, ada yang setuju dan tak setuju itu terpulang sebab masing-masing ada pendapat sendiri.

“Yang cuba mengapi-apikan itu tolong berhenti sebab saya tiada niat sedikit pun nak tujukan kepada siapa-siapa yang ada perkatakan,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 23 Aug 2022

Didakwa Gelak Kuat Kerana Suka Perhatian, Janna Nick Berlawan Dengan Penyakit

Semoga Janna terus kuat menghadapi ujian hidup ini.

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

Apa Kes Boy Iman Peluk Erat Bini Orang?

Gambar kontroversi itu sekaligus membuatkan netizen mempersoalkan dimana agaknya letaknya “halal gap” diantara mereka, apatah lagi kedua-duanya merupakan suami dan isteri orang

Hiburan Sat, 16 Feb 2019

‘Akaun Laman Sosial Tutup Tapi Belum Minta Maaf’- Misha Omar

Penyanyi lagu Sampai Bila itu mendakwa adalah tidak adil dengan hanya mendiamkan diri selepas memadam dan menutup akaun laman sosial mereka.

Featured Tue, 30 May 2023
Hiburan Sat, 14 Oct 2023
Featured Mon, 27 Jun 2022
Hiburan Sat, 9 Nov 2019

Muka Calar-Balar, Anak Aaron Aziz Cedera Teruk?

Apa sebenarnya yang dah jadi ni?

Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Kenapa Elyana Menyesal?

Tidak pernah menipu, Elyana nyata kesal dengan tindakan dan tohmahan netizen terhadap dirinya.

Hiburan Tue, 31 Dec 2019

《叶问4:完结篇》上映10天蝉联票房冠军宝座!

2019巨制电影《叶问4:完结篇》冲出中文电影票房纪录,连续10天荣获大马票房冠军再创新纪录!

Trending Sun, 30 Jun 2019

Dijangkiti HIV Selepas Jalani Rawatan Spa ‘Vampire Facial

Rawatan Vampire secara klinikal dirujuk sebagai terapi plasma yang kaya platelet

error: Content is protected !!