Featured By: Aqilah Paharuzi January 4, 2023 @ 4:32pm

[VIDEO] Isu Bercuti Luar Negara Untuk Likes & Views? Neelofa Tampil Perjelas Maksud Sebenar – “Tiada Niat Tujukan Pada Sesiapa…”

Pengacara dan selebriti popular, Neelofa menjadi perbualan hangat ramai selepas pendapat peribadinya mengenai berkongsi gambar ketika bercuti disalah erti oleh sesetengah pihak.

Malah, rata-rata netizen turut membuat spekulasi Neelofa seakan menujukan kenyataan terbabit kepada seseorang.

Menyedari namanya menjadi kritikan ramai, Neelofa tampil menjelaskan maksud sebenar disebalik status Instagram Story yang tular baru-baru ini menerusi sebuah video.

“Saya tiada niat apa-apa, tiada nak tuju dekat sesiapa, tiada individu tertentu yang saya maksudkan. Demi Allah, apa yang orang lain perkatakan itu adalah fitnah 100 peratus.

“Apa yang saya maksudkan macam ni okay, dia ada beberapa situasi yang berbeza. Contoh, kalau orang tu pergi atas opportunity ataupun rezeki sendiri, ada orang pergi atas tuntutan kerja, ada komitmen. Yang kerja komitmen ni berbeza.

“Kalau yang pergi sendiri ni kan, contoh kita travel pergi sendiri please, please, jangan salah faham apa yang I cakap. Tolong ambil video, tolong ambil foto sebab saya juga akan lakukan perkara yang sama.

“Saya akan post IG Story, di feed gambar, video semua, saya akan buat tu. Percayakan saya dan saya tak maksudkan jangan post gambar, jangan post itu ini, bukan itu yang saya maksudkan.

“Yang saya maksudkan adalah sesetengah orang yang pergi tujuan memang betul-betul untuk content. Yang memang prep dari sini lagi macam untuk buat media sosial content.

“Padahal pada ketika itu dia diberi peluang untuk enjoy, be present, experience, dan bukan banyak dengan phone, faham tak?” jelasnya.

Tambah Neelofa lagi, dia teringat memori sewaktu dia bekerja sambil menggembara ke luar negara dan tidak menikmati keindahan kerana sibuk mencipta kandungan media sosial semata-mata.

“Jadi saya sebagai yang banyak diberi peluang untuk travel dulu dan bekerja semua, saya rasa apa yang saya nak ubah adalah untuk lebih menikmati atau lebih menghargai pada ketika itu lebih daripada saya pegang phone.

“Itu yang saya maksudkan. Jadi jangan salah faham, bukan bermaksud tak boleh post gambar, tak boleh post IG Story, tak boleh post feed, bukan. Tolong buat perkara tu.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Neelofa Kongsi Doa & Amalan PU Riz – “Tangan Selalu Lenguh Ketika Solat Jemaah & Berdoa Sebab Dia…”

“Seperti ramai yang perkatakan untuk kenangan dan tengok serta share, sebab saya juga akan lakukan perkara yang sama. Tapi kalau ada setengah orang kehidupan dia sentiasa about creating social media content sehingga tak dapat nak enjoy the moment pada ketika itu.

“Saya rasa sayanglah sebab kita akan rasa macam bila kita pass certain waktu kita akan rasa macam tak semua benda yang kita post, like, view bukan. Itu hanya pendapat saya, ada yang setuju dan tak setuju itu terpulang sebab masing-masing ada pendapat sendiri.

“Yang cuba mengapi-apikan itu tolong berhenti sebab saya tiada niat sedikit pun nak tujukan kepada siapa-siapa yang ada perkatakan,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

“Aaisyah Sebenarnya Perlu Rehat”- Che Ta

Semoga cepat sembuh ye Aaisyah!

Featured Fri, 14 Jan 2022

Gara-Gara Nak Dapatkan Bonus Tahunan, Suami Isteri Penjawat Awam Guna Aplikasi Mysejahtera Palsu

Gara-gara tidak mahu dikecualikan daripada menerima bayaran bonus tahunan dan dikenakan tindakan tatatertib, sepasang suami isteri yang juga penjawat awam sanggup membeli sijil vaksinasi COVID-19 palsu. Menurut laman Astro Awani, tindakan pasangan berusia 33 dan

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

#tontonRaisha2 : Mawar Rashid Tak Berhenti Berlakon Selagi…

Dalam pada itu, Mawar juga bersedia untuk membawakan watak jahat dengan syarat tiada adegan sentuhan.

Hiburan Sat, 29 Jun 2019

Mad August《Fighter》演唱会!830摇滚引爆

大马摇滚乐团Mad August今年迎来出道8周年,即将在来临的8月30日首办主题为《Fighter》售票演唱会!

Hiburan Mon, 15 Apr 2019
LIFESTYLE Sat, 8 Sep 2018

Jangan ‘Cuwak’ Bila Passport Hilang, Si Kaki Travel Sila Ikut Langkah Di Bawah!

Menerusi perkongsian dari Yusoff Ahmad, lelaki ini pernah kehilangan passport ketika bercuti ke Frankfurt. Lebih mendebarkan, dia ke sana berseorangan. Jadi, ini sedikit perkongsian ilmu untuk korang yang bakal bercuti tak lama lagi!

Trending Wed, 17 Jun 2020

Lebih 21, 403 Pas Perjalanan Tanpa Had My30 Terjual

Korang jangan lupa dapatkan juga k!

Trending Tue, 23 Apr 2019

Baling keju ke wajah bayi, kegilaan apakah ini warganet?

Keju melekat di muka si kecil memang nampak comel, tapi kesian!

| Live TV