Featured By: Khairil Khusyairi November 1, 2022 @ 1:24pm

[VIDEO] Najwa Latif Perform Lagu Kosong, Netizen Imbau Kenangan Sekolah – “Zaman Artis Bakat Dari YouTube”

Baru-baru ini, nama penyanyi Najwa Latif sekali lagi menjadi bualan warganet apabila nyanyiannya di sebuah acara tular di media sosial.

Menerusi perkongsian di TikTok, seorang pengguna memuat naik rakaman yang memaparkan Najwa sedang membuat persembahan dengan mendendangkan lagu popularnya berjudul Kosong.

Tampil dengan imej sopan, penyanyi yang juga seorang pensyarah tersebut ternyata mencuri perhatian penonton dengan nyanyian yang memukau.

“Najwa Latif sing Kosong.

”Dah lama tak dengar lagu ni secara live dari Najwa Latif,” tulis pengguna tersebut di ruang kapsyen.

@farah.azr Najwa Latif sing kosong..Dah lama tak dengar lagu ni secara live dari @Najwa Latif 🥰❤️ #najwalatif #kosongkosong #kosong #hypenight #hypenightinkl ♬ original sound – farah.az

Ternyata persembahan tersebut sedikit sebanyak mengubat kerinduan pendengar terhadap penyanyi yang mula aktif pada tahun 2011 itu.

Sehingga kini perkongsian tersebut telahpun mencecah lebih 300,000 tontonan, 23,000 tanda suka dan lebih 200 komen.

Najwa mencipta fenomena suatu ketika dahulu apabila tampil dengan single pertama berjudul Cinta Muka Buku yang sekali gus mara ke pusingan akhir Anugerah Juara Lagu 26.

Kerjaya seni Najwa agak perlahan sejak menyambung pelajaran dan bergelar seorang pensyarah di sebuah Institusi Pengajian Tinggi (IPT).

Berdasarkan tinjauan XTRA di ruangan komen, rata-rata warganet meluahkan rasa teruja mereka apabila dapat menyaksikan persembahan Najwa malah ada yang memuji vokal penyanyi tersebut masih sama seperti dahulu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Hati Linda Nanuwil Sudah Dicuri?

Selepas lama menghilang, penyanyi yang lahir menerusi sebuah program realiti televisyen sekitar 15 tahun lalu kini mahu membuat kemunculan semula.

Trending Tue, 4 Aug 2020

Rebut Peluang Menangi Realme Dengan Cara Ini…

Menang pelbagai hadiah menarik!

Trending Tue, 24 Mar 2020
Featured Tue, 12 May 2020
Featured Fri, 28 Jun 2019
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Konflik Cinta Dua Dunia, Tampil Pelakon Dari Dua Negara Dalam Sara Sajeeda

Haaa, kepada peminat Tiz Zaqyah tu, apalagi? Tonton lah drama Sara Sajeeda yang gerenti buat korang jatuh cinta

Featured Sun, 18 Nov 2018
Featured Tue, 10 Apr 2018

7 Kawasan Di Dunia Yang Sesiapa Pun Tak Boleh Lawat, No. 3 Paling Ngeri

Kebanyakan tempat di dunia ini memang terbuka untuk pelancong, tapi ada beberapa kawasan larangan yang memang dikawal ketat.

| Live TV