Featured By: Aqilah Paharuzi December 15, 2022 @ 3:39pm

[VIDEO] PU Riz ‘Buka Mata’ Neelofa Erti Kesyukuran & Keberkatan Rezeki Dalam Kehidupan 

Pengacara dan selebriti popular, Noor Neelofa, 33, mengakui suami tercintanya, Haris Ismail, 27, banyak mengajarnya erti kesyukuran dalam rezeki. 

Berdasarkan sebuah video tular di TikTok, Neelofa mendedahkan sikap suaminya itu dalam siaran langsung perkongsian bersama pelakon jelita, Puteri Sarah Liyana. 

“Saya sangat faham, terutamanya bila awak kata dulu dapat banyak tapi tak pernah rasa cukup. 

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Neelofa Kongsi Doa & Amalan PU Riz – “Tangan Selalu Lenguh Ketika Solat Jemaah & Berdoa Sebab Dia…”

“Dalam kes saya, saya rasa adik-beradik ramai, keluarga besar, jadi mungkin untuk mak ayah fokus dan bercerita tentang kesyukuran ada setengah perkara yang tidak dapat difahamkan. 

“Tapi saya banyak belajar selepas berkahwin daripada suami saya. Dia banyak sedarkan saya tentang aspek kesyukuran. 

“Family saya menjadi saksi daripada saya tiada apa-apa sehinggalah saya berada di tahap ini. Bila ada orang baru masuk dalam hidup saya, daripada sudut pandangan dia pandang saya berbeza,” ujarnya. 

Mengulas lebih lanjut, Neelofa menceritakan bagaimana PU Riz mengubah persepsinya dalam erti syukur yang sebenar walaupun sekecil zarah. 

“Dia selalu cakap dekat saya untuk banyak bersyukur sebab apa yang Allah dekat awak tak sebanyak macam Allah beri pada orang lain. Contohnya, dia kata lagi orang-orang yang minat dan sokong saya, mendoakan awak ni adalah satu rezeki juga.. 

“Awak tak perlu buat banyak kerja, awak bukannya berlakon 10 filem 10 drama setahun, bukannya awak kena pergi buat appearance setiap bulan, tapi akan ada je orang yang mendoakan awak dan minat awak. Itu satu rezeki yang besar yang Allah kasi. 

“Keluarga saya dibesarkan dengan ramai peminat jadi mungkin masa tu kita tak nampak cara pandang perkara tu. 

“Haris ni benda paling kecil yang dia dapat pun dia sangat bersyukur dan hargainya. Pada saya perkara tu sangat mudah dan biasa tapi apabila dia zahirkan benda tu dengan penuh rasa bahagia dan syukur terhadap satu perkara jadi lama-lama saya sedar yang mungkin inilah apa yang orang lain akan rasa apabila terima sesuatu.

“Secara tak langsung saya banyak belajar cara untuk munasabah dan fikir semula bahawa sebenarnya katakanlah kalau Allah bagi kita rezeki yang besar, duit yang tak pernah putus, rumah berpuluh biji tapi semua itu belum janji kebahagiaan. 

“Kebahagiaan akan datang daripada keberkatan dalam punca rezeki dan sifat yang ada rasa syukur,” katanya. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Sun, 25 Nov 2018

Resipi Cream Puff Paling Senang Nak Buat. Yang Penting Sedap!

Anda pasti makan berbiji-biji cream puff ini. Sedap gila!

Events Thu, 15 Dec 2022

Majlis Terima Kasih Cikgu Didik TV KPM 2022 Hadiah Penghargaan Buat Warga Pendidik

Guru adalah obor ilmu menjadi cahaya dalam membantu pelajar untuk berjaya di dalam pelajaran. Oleh itu, NTV7 rangkaian televisyen Media Prima Berhad (MPB) telah menganjurkan majlis Terima Kasih Cikgu Didik TV KPM 2022 Majlis ini

Events Wed, 23 Jan 2019

Start a New CNY Tradition in Your Family by Spending it in a Water Theme Park

It’s a different but still very fun way to spend the auspicious holiday together.

Featured Fri, 22 May 2020
Hiburan Tue, 26 Mar 2019

‘Ada Orang Cakap Jadi Busker Tiada Masa Depan’- Pasya Kongsi Pengalaman 10 Tahun Jadi Penyanyi Jalanan

Walaupun ada suara sumbang yang berkata jadi busker tiada masa depan, kenyataan itu tidak pernah melunturkan semangat saya…

Featured Mon, 30 Sep 2019

Mahu rambut sihat berkilat seperti rambut artis K-Pop? Ikuti 6 panduan ini

Walaupun digayakan banyak kali, rambut mereka tetap tampak lembut.

Trending Fri, 4 Oct 2019

Bayi Maut Kepala Terkena Kipas Siling

Bapa Tiri Dakwa Tak Sengaja Lambung Anak

Featured Wed, 17 Jan 2018

6 Makanan Sihat, Tetapi Tinggi Kalori

Apabila anda sedang mencuba menurunkan berat badan, pasti anda akan memilih makanan yang menyihatkan serta dipercayai boleh membantu proses penurunan berat badan. Tetapi ramai yang sebenarnya tersilap langkah kerana ada makanan ‘sihat’ yang diambil itu

Hiburan Wed, 23 Mar 2022

Bunkface Dedikasi ‘Korang’ Untuk Peminat & Sahabat Rapat

Kumpulan rock popular, Bunkface telah melancarkan single terbaru mereka yang diberi judul Korang. Korang merupakan dedikasi Bunkface untuk peminat dan sahabat rapat mereka yang tidak pernah Lelah menyokong semenjak hari pertama. “Lagu ini menceritakan mengenai

Trending Sat, 29 Jan 2022

Cerita Pengalaman, Siti Nurhaliza Tahan Sebak Depan 5 Selebriti Master In The House Malaysia

Selesai tugasan di Korea bersama Master tersohor K-Pop Idol yang menjadi pujaan ramai iaitu Bam Bam, kini lima selebriti Master In The House Malaysia (MITH) akan diberi tugasan lain bersama Master legenda Malaysia iaitu Datuk

| Live TV