Featured By: Salma Syahbuddin June 21, 2022 @ 4:19pm

[VIDEO] “Saya Akan Bersuara Tapi Ini Bukan Masanya…” – Syamsul Yusof Tampil Beri Penjelasan

Selepas isu rumah tangga pasangan selebriti Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana hangat diperkatakan, timbul pula kontroversi lain baru-baru ini apabila pengarah itu berang dengan segelintir media.

Bagaimanapun, tidak mahu terus ‘menyorok’, Syamsul akhirnya bertemu sendiri dengan individu terbabit yang didakwa menjadi punca tercetusnya ‘perbalahan’ ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELODI TV3 OFFICIAL (@meloditv3)

 

Justeru itu, bagi mendapatkan kenyataan berkenaan isu tersebut, pihak Mbuzz tampil menemu bual pengarah terkenal itu pada Isnin.

Menurut Syamsul, dia mengakui satu Malaysia menunggu kemunculannya untuk mendapatkan jawapan berhubung isu panas melibatkan rumah tangga dan sebab kenapa beliau tidak muncul pada tayangan perdana filem terbaharunya, Mat Kilau yang berlangsung pada 16 Jun lalu.

Namun, bagi Syamsul, 38, ini bukanlah masa yang sesuai untuk beliau.

“This is a real life… saya akui satu Malaysia sedang mencari Syamsul Yusof.

“Saya akan bersuara tapi ini bukan masanya. That’s why saya datang hari ini bukan sebab saya marah. Tapi kadang-kadang tajuk atau penulisan sekali pun.

“Saya di sini bukan untuk menyalahkan… mungkin saya juga ada buat salah kan?” katanya.

Sementara itu, Syamsul mengakui tindakannya berdiam diri menyebabkan pihak media tertekan dengan kehendak netizen.

“Walaupun saya tak nak komen, at least saya bagitau dia something.

“Mungkin bila saya silent terus, reporters pun tertekan dengan kehendak netizen. Tapi bila saya tengok tulisan tu dah agak… Saya lagilah tak nak terlepas mulut nak bantai sesetengah media.

“Saya tahu ada benda memang kesilapan saya. Cuma saya bersyukur hari ini dapat datang dan berbincang dan masing-masing menyedari kesilapan masing-masing,” jelasnya.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 27 Dec 2017

Saya Dilayan Seperti Hantu Selepas Disemadikan

Mati tujuh bulan kemudian yang balik ke rumah adalah “Hantu” , jadi yang mana satu ni?

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

这个周末约定你!倪安东《Anthology Vol.I》第二波宣传

倪安东携新作《Anthology Vol.I》3月2日及3日一连两天,来马进行第二波宣传!

Trending Mon, 5 Aug 2019
Hiburan Fri, 3 May 2019

Cubaan Keluar Zon Selesa, Fariz Jabba Pertaruh ‘MASA’

Fariz Jabba membuktikan dia lebih daripada sekadar penyanyi rap menerusi single terbarunya berentak R&B, Masa, di mana pemuzik serba boleh itu menunjukkan nyanyian sensasinya dan rentak tari yang cukup progresif. Lagu terbitan Flightsch itu adalah

Fab Foodies! Thu, 21 Mar 2019

Harriston Releases Ruby Cocoa Chocolates in Conjunction with Appreciating Women

Taking over the company from their father’s reign, the two sisters had a vision to grow the business exponentially.

Hiburan Fri, 13 Jul 2018

Jodoh Syaitan Ibarat ‘Jump Start’ Untuk Sofi Jikan

Di sebalik apa yang telah terjadi, mereka beri saya peluang, mereka adalah hero sebenar bagi saya. Alhamdulillah…

Eat Travel Mon, 19 Nov 2018

Meluncur Di Gunung Berapi, Apa Macam Ada Berani?

Gunung ini adalah sebuah gunung berapi muda yang wujud pada 1850 dan mempunyai radiasi aktif.

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Sitkom J.K.K Cetus Kontroversi Gara-Gara…?

Amboiiii, Pak Kodie ni pun!

| Live TV