Featured By: Maya Basir December 2, 2022 @ 4:50pm

[VIDEO] Sering Dibandingkan, Anna Jobling Pernah Rasa Dibenci Amelia Henderson

Pelakon cantik Anna Jobling mendedahkan pernah merasakan bahawa pelakon Amelia Henderson tidak suka dengan dirinya.

Menerusi perkongsian Anna di podcast Studio Sembang yang dihoskan oleh Amelia, anggapan tersebut terjadi apabila netizen mula membandingkan mereka berdua.

“Pada satu masa tu, saya ingat awak benci dekat saya sebab mereka (netizen) selalu bandingkan kita macam Amelia lagi pandai berlakon, Anna lagi ni ni. Kita adalah dua orang yang berbeza,” katanya.

Menurut Amelia, dia akui tidak berpuas hati dengan budaya yang membandingkan dirinya dengan pelakon lain hanya kerana mereka berdarah campur.

“Benda ni yang buat saya sangat marah. Saya dah mula berlakon dah lama dah.

“Sebelum awak saya selalu dibandingkan dengan pelakon Zahirah Macwilson. Setiap kali saya pergi mana-mana mesti macam ‘Awak akan jadi Zahirah yang seterusnya’,” ujar Amelia.

“Awak akan jadi Amelia yang seterusnya. Kita adalah individu yang berbeza. Kita hanya berdarah campur, itu sahaja,” tambah Anna.

Kemudian, Amelia menjelaskan dia tidak ada masalah dengan mana-mana pelakon dan perbandingan seperti itu tidak sepatutnya wujud.

“Saya tiada masalah dengan Zahirah, saya tiada masalah dengan awak (Anna). Tapi saya memang tak suka bila dengar awak cakap benda tu.

“Bukan sebab saya tak suka awak tapi saya tak suka situasi membuatkan kita berdua melalui benda tu (dibandingkan),” jelasnya.

@luvchaaa4 Never comparing people guys! Sian anna ingat ame benci anna 🥺 #ameliahenderson #annajobling #meerqeen #studiosembang #fypシ゚viral #fypage #foryoupage #meerna ♬ Beta Janji Beta Jaga (Janji Putih) [Short Ver] – Arvian Dwi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 16 Dec 2022
Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Tahniah Vivy Yusof!

Saya mengambil kira-kira 20 ujian kehamilan dan tidak ada satu pun yang positif, jadi saya menganggap kesemuanya rosak!

Hiburan Tue, 18 Jun 2019

‘Bukan Sebab Orang Ketiga’- Sam Bunkface Jawab Dakwaan Perkahwinan Bermasalah

Sam menyifatkan masalah sebagai asam garam dalam kehidupan perkahwinan.

Featured Wed, 12 Oct 2022

[VIDEO] Individu Dakwa ‘Bandana’ Mirip Tanda Salib, Peminat Backup Anna Jobling

Ada bunga putih la gaisss, bukan tanda salib tu. Tapi comel ek Anna menari hee 🥰🥰

Featured Wed, 20 Jul 2022

#WhazzupNetizen: Suami Beri RM50 Untuk Barang Kecantikan Isteri, RapidKL Dikecam Perbaiki Servis Sebelum Menegur & Niaga ‘Cedok Live’ Haram Sampai Peniaga TikTok Tukar Ke Cara Timbang

Bosan dengan isteri tak jaga penampilan diri, lelaki berniat nak kawin lagi? Rapid KL kena sembur! Trend niaga Timbang jadi ikutan? Fuhhh, tu dia segmen #WhazzupNetizen minggu ini!

Events Thu, 2 Jan 2020

「小巨肺」李佩玲与玛莎狂飙高音!嗨翻全场迎接新年

李佩玲和玛莎携手再登云顶云星剧场开唱!年仅19岁的两人不仅频频飙高音让歌迷听得过瘾,更是挑战多种语言和年代的歌曲,让全场嗨翻天迎接2020年。

Trending Thu, 11 Jun 2020

| Live TV