#tilljannah By: Fatin Nurain August 21, 2022 @ 3:41pm

Bakal Tercatat Dalam Malaysia Book of Records, Mas Idayu Bersyukur Majlis Kahwin Terima Tajaan Cecah RM7 Juta!

Penyanyi dangdut Mas Idayu terima tajaan sebanyak RM7 juta sempena perkahwinannya bersama Penerbit Eksekutif TV3, Sufian Isa yang bakal berlangsung pada 16 September ini.

Menurut Mas Idayu, tajaan tersebut merangkumi lokasi, katering, busana dan aksesori sekali gus bakal mencipta rekod dalam Buku Rekod Malaysia (MBOR).

Malah, penyanyi itu menzahirkan rasa bersyukur dan menganggap perkahwinan keduanya itu dimurahkan rezeki selepas mendapat banyak tajaan daripada pelbagai pihak.

“Saya memang tak sangka, ia ‘tular’ begini. Hingga saya dan bakal suami ada terfikir juga, siapa Mas Idayu dan Sufian Isa ini yang berita hubungan kami mampu jadi tular dan banyak pihak berminat nak beri tajaan.

“Apapun, saya sebenarnya tak fikirkan sangat nilai tajaan perkahwinan yang mencecah RM7 juta ini. Apa yang saya fikirkan adalah macam mana nak melalui kehidupan bersama dengan pasangan selepas sekian lama saya tidak melaluinya.

“Saya lebih fikirkan semoga dapat jalani kebahagiaan dalam perkahwinan kedua ini sampai akhir hayat. Apatah lagi, saya pun dah sekian lama tak berteman, serta tak percaya perkahwinan. Tapi, kali ini terbuka pintu hati pula dan itu yang saya fikirkan (berkahwin lagi),” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, Mas Idayu menyatakan pada awalnya Sufian merancang untuk mengadakan majlis pernikahan pada Mei lalu, tetapi dirasakan terlalu awal.

“Jadi, tarikh 16 September nanti, semua orang cuti kerana Hari Malaysia dan mudah juga saya nak ingat. Sebabnya, saya ini susah nak ingat tarikh. Tapi, saya setuju bila Sufian bagi tarikh ini, sebab senang nak ingat saja,” katanya.

Selain itu, penyanyi itu memaklumkan majlis pernikahannya bakal diadakan di Magica Quill City, Kuala Lumpur, jam 9 pagi dan majlis resepsi pula akan diadakan dengan tema ‘fairy tale’ pada sebelah malam.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 1 Mar 2021

Moratorium Berakhir Mac Ini, Moratorium Menyeluruh Disarankan Buat..

Umum maklum, moratorium secara bersasar bagi mereka yang memerlukan bakal berakhir Mac ini. Justeru, Setiausaha Agung Persatuan Rantaian Peruncit Malaysia (MRCA), Stan Singh-Jit berkata aliran aktiviti runcit telah merosot dan menjejaskan perniagaan sektor itu susulan […]

Trending Mon, 13 Jan 2020

43 Tahun Tidak Meletus, Gunung Taal Mengeluarkan Debu!

Satu daripada gunung berapi paling aktif yang terletak 65 kilometer di Selatan Manila dilaporkan telah mengeluarkan debu pada petang Ahad. Situasi ini mengakibatkan penduduk dan pelancong di sekitarnya diarahkan berpindah untuk menyelamatkan diri. Menurut Ketua […]

Hiburan Thu, 7 Apr 2022
Trending Sat, 19 Jun 2021

Lagi Bantuan Tambahan Dalam Masa Terdekat – Tengku Zafrul

Lebih banyak bantuan disediakan kerajaan

LIFESTYLE Mon, 11 Jun 2018

Nak Kekal Sihat? Ikut Cara Tun M Cergas Di Usia 92 tahun

Otak pun sama juga, jika anda tidak gunakan otak, tidak berfikir, tidak menyelesaikan masalah, tidak membaca, tidak menulis, otak akan merosot dan anda menjadi nyanyuk. Jadi, mesti sentiasa cergas!

Trending Mon, 17 Dec 2018

搭飞机时坐到「三角形标志」下的位置,其他人都会超羡慕你!

如果你常搭飞机,是否曾注意到机舱内部有个「三角形标志」呢?

Featured Fri, 24 Mar 2023

Bakal Guna Khidmat Hakam, Puteri Sarah Tetap Pendirian Ingin Bercerai – ‘Tak Nak Jumpa, Tak Nak Sebilik.. Saya Penat!”

‘Saya tak nak berdamai. Enough is enough!’ – Puteri Sarah.. Apapun min doakan moga segalanya dipermudahkan ya 😢❤️

Featured Mon, 16 Jan 2023

Donnie Yen Gembira Pelakon Asia Mula Diiktiraf Di Hollywood – “Ia Melibatkan Bakat Dan Bukan…”

Bakat pelakon Asia pun dah setaraf global! Jangan lupa tengok filem baru Donnie Yen, Sakra

error: Content is protected !!