Hiburan By: Khairil Khusyairi September 27, 2022 @ 5:50pm

[VIDEO] Setanding Drama Korea, Babak Dalam Sekali Lagi Cinta Kembali Jadi Bualan Penonton

Drama Sekali Lagi Cinta Kembali kini menjadi fenomena apabila gandingan mantap Aniq Suhair dan Siti Khadijah Halim ternyata tidak mengecewakan.

Terbaharu, seorang pengguna memuat naik video reaksinya terhadap satu babak dalam drama Sekali Lagi Cinta Kembali yang dikatakan agak menarik.

Menerusi video yang berdurasi 2 minit itu, penonton drama tersebut meluahkan rasa kagum dan seronok dengan babak yang dilakonkan Aniq dan Siti Khadijah dalam episod 8.

“Aku memang suka sangat dengan babak ni dan suka dengan teknik rakaman yang nampak macam ‘natural’.

“Aku suka babak ketika turun bukit sebab nampak macam ‘one-take’ sahaja, bayangkan Aniq dan Siti Khadijah perlu hafal skrip betul-betul untuk babak ni, aku suka gila ‘shot’ ni.

“Diorang buat yang terbaik dalam babak ni, dan pihak pihak produksi juga banyak gunakan ‘wide shot’, aku lurve teruk dan fokus dengan babak ni.

“Drama melayu jarang main wide-shot tapi untuk drama ni diorang buat, kalau drama Korea diorang banyak shot dan pihak produksi ini juga buat,” komennya.

@mayadeens #sekalilagicintakembali #dramamelayu #iqiyi #dramasangat #sembangentertainment ♬ original sound – Mayadeens

Penonton tersebut juga berkata dia suka dengan ekspresi muka pelakon dalam menjayakan sesuatu babak.

Dalam video berasingan, pelakon Siti Khadijah juga ada memuat naik rakaman disebalik tabir drama tersebut yang memaparkan dia sedang melakonkan sebuah babak yang memerlukan dia mengalirkan air mata.

“Apabila anda mengambil adegan ini secara peribadi dan trauma melanda,” tulisnya di ruangan kapsyen.

@sitikhadijahhalim_ When u took the scene personally and trauma hits.. #sekalilagicintakembali ♬ original sound – sitikhadijahhalim

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata wargamaya suka dengan lakonan Siti Khadijah dan menghargai setiap pelakon dalam menjayakan sesebuah watak.

Sekali Lagi Cinta Kembali yang telah menghiasi slot Akasia bermula 13 September 2022, setiap hari Isnin hingga Jumaat, pukul 7.00 malam di TV3 dan turut disiarkan melalui perkhidmatan penstriman iQIYI pada hari yang sama.

Sumber: TikTok @mayadeens @sitikhadijahhalim

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 18 Feb 2020

Selepas Empat Dekad, LEFTHANDED Dan Datuk Ramli Sarip Gegar Singapura Mac Ini!

Walaupun dah nak masuk 40 tahun dah penubuhannya, padu betul suara Dato’ Nash!

Featured Fri, 16 Apr 2021
Featured Thu, 28 Oct 2021

“Jangan Selalu Makan Pedas Nanti Sakit” – Gadis Hidap Kanser Ovari & Cyst Abaikan Nasihat Ibu

Seorang gadis terpanggil untuk menegur selera makan penggemar masakan pedas yang melebihi had yang sepatutnya kerana ia bakal memberikan kesan kepada kesihatan. Seorang pengguna TikTok bernama @mrshya berkongsi kepada orang ramai tentang kesan buruk makan

Featured Thu, 10 Jan 2019
Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Inul Daratista Bongkar Rahsia Suami, Rupa-Rupanya…

Alala, comel je pasangan ni kan…

Events Fri, 11 Mar 2022
Hiburan Sun, 15 Apr 2018

Keluar Bersama Tak Bermaksud Kami Bercinta – Neelofa

Saya akan menyokong sesiapa yang berusaha. Apabila Neelofa datang kepada saya bersama idea mengenai kempen ini, saya memberitahunya, kenapa tak buat? Saya hanya membantu Neelofa untuk merealisasikan kempen ini. Baguslah kalau begitu, bantu membantu antara satu sama lain.

Fab Foodies! Thu, 21 Mar 2019

Harriston Releases Ruby Cocoa Chocolates in Conjunction with Appreciating Women

Taking over the company from their father’s reign, the two sisters had a vision to grow the business exponentially.

Hiburan Thu, 30 Aug 2018

tonton「零收费」供马来西亚人免费观赏节目

首要媒体集团电视网络宣布,大马影视串流第一平台tonton将启动零收费模式,供马来西亚人免费观赏精彩节目。

| Live TV