Hiburan By: Alexon June 24, 2018 @ 1:30am

萧秉治正式回归《爱过你有多久就有多痛》唱进人心

原本是团体MP魔幻力量核心人物的萧秉治(廷廷),在历经团员解散、变迁后,曾经萌生退意,暂别演艺圈。 2018年他重新出发,推出象征经历高低潮的个人专辑《凡人Mortal》将近年经历的内心煎熬化为歌曲,首张个人创作收录11首全词曲创作歌曲,展现挥别忧伤的疗愈力量。

(图/相信音乐)

疗伤主打《爱过你有多久就有多痛》是专辑中最快完成的,他承认自己在感情上某些方面很偏执,随着失去的时间越久,心里感受反而容易越演越烈。于是把对情感的执着化成灵感,写下心内纠结,用更抒情、深缓的方式用音乐向大家说故事。

(图/相信音乐)

萧秉治在《爱过你有多久就有多痛》MV里当旁观角色,身处在男女主角的生活场景唱出男主角心情。原本唱片公司希望萧秉治自己当男主角,让他和女主角有亲密对手戏,但他却婉拒将机会往外推,笑说:「当时觉得演戏,会有点害羞,不过之后MV可能会尝试自己演啦。」


(影片/取自YouTube/相信音乐BinMusic,如遭删除请见谅。)

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

5 VIDEO KELAKAR ABAD INI

Kalau di Malaysia korang selalu layan video-video viral pasal artis yang selalu berbalas tweet mahupun retweet, kali ini kami di xtra akan tampilkan beberapa video dari beberapa buah negara yang boleh dikatakan viral jugak lah.  Walaupun usia video tersebut sudah beberapa tahun di muat naik dilaman youtube tetapi masih lagi mendapat sambutan.

Events Thu, 8 Nov 2018

SAH! Frozen 2 Ditayang 22 November 2019

Menurut Comicbook, mengikut rancangan awal, Frozen 2 sepatutnya ditayang pada 29 November namun diawalkan tujuh hari.

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Dewan Mentor Milenia Gamat! Suara Macam Tok Ti Tapi…

Wow! Siapa yang nyanyi cam Tok Ti ni??

Hiburan Mon, 25 Nov 2019

Penyanyi K-Pop Goo Hara Ditemui Mati

Polis masih menyiasat punca kematian Goo.

Hiburan Mon, 15 Jul 2019

Taktik Sedih Aliff Aziz Dah Tak Laku, Kini Muncul Dengan Makwe Baru Pula?

Opss! Ramai juga yang kecoh pasal benda ni kan?

Hiburan Thu, 31 May 2018

Mana Ada Gaduh, Hubungan Kami Okay

Sejujurnya saya tidak tahu apa-apa. Saya tidak tahu pun Janna ada bercakap mengenai perkara itu. Saya tak tahu sama ada perlu terasa atau tidak. Saya rasa tidak, kerana hubungan kami okay sahaja…

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

Cabaran ‘Berat’ Sufian Suhaimi, Amira Othman

Peranan ‘soundtrack’ dalam sesebuah filem adalah sangat penting bagi mengiringi perjalan sebuan filem.

Hiburan Sat, 3 Feb 2018

BTS AND MORE TOPS FORBES KOREA 2030 POWER LEADERS LIST

The Forbes 2030 Power Leaders list is a prestigious award and we’re so proud to say that these youngsters made it into it.

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

ISYANA SARASVATI DENGAN PARADOXNYA

Penyanyi yang boleh dianggap sebagai seorang yang talented dan versatile ini bisa dilabel sebagai seorang yang “Beauty with Brain” kerana sifatnya yang sederhana tetapi punyai skill yang luar biasa dalam mengendalikan instrument muzik.

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

Mamak Puteh’s Turn to Finally Bring Home the RM10,000 Prize

Luck was on Mamak’s side last night!

| Live TV