Events By: SGMS Faida March 9, 2019 @ 10:59am

Bantu Golongan Sederhana, PKNS Bina Lebih Banyak Rumah Mampu Milik

Membina lebih banyak rumah mampu milik (RMM) di Selangor terus menjadi keutamaan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) bagi menyahut saranan kerajaan negeri menyediakan rumah pada harga berpatutan, sekali gus memberi peluang kepada golongan berpendapatan rendah dan sederhana di negeri ini memiliki kediaman sendiri.

Pengurus Komunikasi Korporat PKNS, Ishak bin Hashim berkata, komitmen itu juga selari dengan hasrat Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang ingin membina 1 juta RMM dalam tempoh 10 tahun akan datang.

Menurutnya, PKNS yakin pembinaan RMM yangdijenamakan sebagai Rumah Selangorku Idaman PKNS ini dapat merealisasikan kehidupan lebih baik kepada rakyat negeri ini.

“ Di Seksyen 6, Selangor Cyber Valley (SCV), hari ini PKNS telah melancarkan 864 unit termasuk empat unit orang kurang upaya (OKU) Pangsapuri Selangorku Idaman Residensi yang dijual pada harga RM232,000 seunit dengan keluasan 1,000 kaki persegi.

“ Bercirikan gabungan seni bina unik dan moden, Selangorku Idaman Residensi dibina di atas tanah berkeluasan 14.41 ekar (58,328 meter persegi) di mana setiap unit dilengkapi dengan tiga bilik tidur dan dua bilik air,” katanya ditemui pada majlis pelancaran projek berkenaan.

Ujar Ishak, pangsapuri yang dibina dengan dua blok iaitu Blok A (14 tingkat) dan Blok B (15 tingkat) itu dijangka siap pembinaannya pada Disember 2020, manakala jangkaan Sijil Perakuan Penyiapan dan Pematuhan (CCC)diperolehi pada pertengahan tahun 2021.

“ Kelebihan projek ini adalah ia turut dilengkapi dengan ruang pejabat pengurusan, surau, dewan serbaguna, tiga unit ruang kedai, bilik pengurusan jenazah, taman permainan, ruang tadika, lif dan empat tingkat tempat letak kereta bertingkat.

“ Selain itu, Selangorku Idaman Residensi terletak di pembangunan bandar pintar yang berdekatan dengan lebuh raya utama iaitu, Lebuhraya NKVE, LDP, SKVE, ELITE dan MEX serta hanya mengambil masa 15 minit ke Putrajaya dan Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA).

“Malah, ia juga hampir dengan pelbagai kemudahan lain yang pastinya menjadi faktor utama diberi perhatian oleh bakal pembeli sebelum membuat keputusan membeli sesebuah kediaman dan hartanah,” katanya.

Tambahnya, ia terletak berhampiran Cyberjaya dan Putrajaya, SCV yang merupakan pusat pertumbuhan baharu ke-11 dibangunkan PKNS dilihat mampu menjadi kawasan tarikan bagi peluang pelaburan dan perniagaan setaraf bandar di sekitarnya.

Justeru, beliau menggesa penduduk di Selangor yang belum memiliki rumah dan mahu memiliki RMM PKNS perlu berdaftar dengan Lembaga Perumahan Hartanah Selangor (LPHS)

Pendaftaran katanya, boleh dibuat sama ada pergi ke pejabat atau secara dalam talian kerana LPHS mengawal sepenuhnya penawaran RMM PKNS.

“PKNS hanya menerima senarai nama pemohon daripada LPHS yang telah diperakukan Jawatankuasa Pemilihan Senarai Nama Pembeli Rumah Mampu Milik,” katanya.

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan projek boleh melayari laman sesawang www.pkns-property.com atau Facebook PKNS Property, selain hubungi wakil jualan di talian 019-2139991, 018-2051713, 014-3361891, 017-3634821, 013-5224122, 019-6994004 dan pejabat Bangi 03-89262000.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 14 Mar 2019

单身必看!未来半年的桃花运势

说上桃花,大概是单身朋友都挺引颈期盼的,每每想谈上感情,却老找不到对象。

Events Mon, 2 Jul 2018
LIFESTYLE Sat, 24 Mar 2018

Kenapa Wanita Berbadan Besar Lebih ‘Berbaloi’ Dijadikan Isteri

Menurut kajian tersebut, lelaki yang berkahwin dengan wanita gemuk akan lebih banyak tersenyum dan lebih rasional ketika menghadapi sebarang masalah berbanding dengan lelaki yang berkahwin dengan wanita kurus.

LIFESTYLE Thu, 9 May 2019

This Hotel Offers Special Exercise Courses & Spa Treatments for Overall Wellbeing

Bringing a new type of health and wellness in a getaway.

LIFESTYLE Thu, 19 Apr 2018

5 Sebab Anda Yang Resdung Susah Sembuh

Tak salah untuk melihat samada 5 perkara ini ada ke tak jika resdung anda tidak sembuh

Events Tue, 15 Jan 2019

“Saya Doakan Dia Segera Sembuh” Khai Bahar Enggan Perjelas Hubungan Bersama Wany Hasrita

Biarlah Rahsia, Wah! Macam lagu Dato Sri Siti Nurhaliza pulak kan?

LIFESTYLE Tue, 25 Feb 2020

Kenapa Ada Api Warna Biru, Merah Dan Putih?

Hal ini berlaku disebabkan perbezaan bahan yang terbakar mempengaruhi warna api yang terhasil

FESYEN Thu, 12 Apr 2018

Gaya Koleksi Raya di Publika bermula 12-15 April, Jom Bergaya Sakan Aidilfitri ini!

Fesyen macam mana agaknya korang nak gayakan di pagi raya nanti? Kalau korang ketandusan idea, jom ke Publika untuk lihat rekaan menarik daripada pereka-pereka fesyen terkemuka tanah air. Ayuh!

LIFESTYLE Tue, 21 Nov 2017

4 Tanda Kenal Pasti Sama Ada Si Dia Jujur Atau Tidak

Jujur ke tidak dalam perhubungan boleh di nilai dari antara tips yang dikongsikan

Fab Foodies! Tue, 31 Dec 2019

This Jay Chou Endorsed Boba Shop Has Stepped Into Malaysia And It’s Concerning!

It’s not even hard to find! It’s literally in the heart of Kuala Lumpur!

| Live TV