LIFESTYLE By: Salma Syahbuddin August 7, 2018 @ 3:26pm

Cool! The Golden Bridge Mungkin Tempat Percutian Pilihan Anda Lepas Ni

Wow! itu antara perkataan pertama yang akan disebut oleh sesiapa sahaja yang menyaksikan seni bina jambatan ini. Dikenali dengan Cau Vang dalam bahasa Vietnam atau Jambatan Emas ( The Golden Bridge ) ini semakin mendapat perhatian apabila struktur binaan nya sahaja memang cukup unik.

Kenapa ianya dikatakan unik? Kerana jambatan ini seolah-olah dipegang  sepasang tangan gergasi yang sekaligus menjadi signature paling jelas buat jambatan berkenaan. The Golden Bridge yang terletak di pinggiran Da Nang, Vietnam mempunyai panjang 150 meter dan terletak pada paras 1400 meter dari dasar laut.

Dan, apa yang menariknya jambatan ini juga turut dikelilingi dengan Lobelia Chrysanthemums di sepanjang laluannya. Dan, apabila melihat kepada seni bina jambatan ini sahaja, tahukan anda  ianya hanya mengambil masa hanya setahun untuk disiapkan.

Binaan yang super cool ini sering menjadi tumpuan para pelancong dan turut dijadikan tempat pilihan untuk mereka mengabadikan gambar perkahwinan mereka disini.

Rugi rasanya sekiranya bercuti di Vietnam tetapi tidak berkunjung ke sini bukan? So, kepada kaki backpackers dan sesiapa saja yang mahu pergi bercuti, jangan lupa untuk  masukkan The Golden Bridge dalam travel list korang okay! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

“Saya Tak Pernah Pilih Watak”- Syafiq Kyle

Kalau sudah jadi pelakon popular pastinya pelakon tu akan memilih jenis watak ataupun projek lakonan kan? Tetapi berbeza pula dengan teraju utama drama bersiri Nur yang popular dengan watak ustaz Adam iaitu Syafiq Kyle.

Fab Foodies! Thu, 28 Jun 2018

Jangan Bazir Makanan, Alam Flora Kutip 22,000 Tan Sisa Makanan!

Tabiat pembaziran semasa menghadiri majlis rumah terbuka dapat dielakkan sekiranya masyarakat mengamalkan konsep 5R iaitu Refuse (menolak), Reduce (mengurangkan), Reuse (guna semula), Recycle (kitar semula) dan Recovery (pemulihan/diperbaharui).

LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018

2019年十二生肖流年运程:兔

兔(1951 / 1963 / 1975 / 1987 / 1999) 肖兔的朋友今年因为与太岁三合,人缘佳,所以特别容易得到贵人的扶助。 【事业运】 虽然工作上会有小人暗中破坏,不过由于今年命宫中有多颗重分量的吉星相助,最后还是能化险为夷。今年不论在权力和地位方面都有提升的机会,从商者可以名气大增,而打工者则有晋升机会,只要加倍努力,事业在今年容易有发展及突破的机会。 【财运】 今年财运方面也相当顺畅,除了正财有不错的进帐之外,偏财运也相当不错,可以进行一些小投资! 【感情运】 至于感情方面,今年由于社交活动的增加,特别容易在工作上结交到异性朋友,要好好把握机会。 【健康运】 健康方面今年容易有手脚损伤, 不过大致上都属于健康良好。 ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ 【幸运号码】 0043 、 8771 【开运颜色】 蓝色、绿色、粉红色 【开运贴士】 多去公园有助于提升运气。此外,也可以参与一些投资课程班提升本身财运!   ■ 资料提供:风水达人何宜娟《猪年报喜2019己亥年开运大全》 ■ 您也可透过八度空间于2019年2月5日(年初一)中午12时观看电视版《丰衣足食己亥年》

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Tiga Episod Menuju Final, Leftenan Zana Raih 10 Juta Penonton!

Teruskan menonton Leftenan Zana yang dibarisi pelakon hebat seperti Janna Nick, Sheila Rusly, Redza Rosli, Tunku Hanis, Hairie Othman yang akan tamat pada 15 Mac ini setiap hari Rabu hingga Jumat, jam 9.00 malam hanya di TV3.

Hiburan Fri, 7 Jun 2019

Elvina Takut Main Bunga Api

Datin Elvina Mohamad mengakui fobia bermain bunga api apabila pernah menyebabkan rambut sepupunya terbakar suatu ketika dahulu.

LIFESTYLE Mon, 15 Jul 2019

Awas! Jangan Campur Cecair Peluntur & Cecair Pencuci Lantai

Lebih berwaspada menggunakan cecair peluntur mahupun bahan pencuci lain

Fab Foodies! Thu, 10 Jan 2019

Ring in the New Year with Sumptuous Food at Hilton Petaling Jaya

Chinese New Year is a time for families to come together, so why not do it with delicious food.

Hiburan Thu, 10 May 2018

Wah…Sufian Suhaimi Dah Ada Lagu Raya!

Memandangkan bulan ramadan pun dah dekat, rasanya dah tiba masa untuk lagu itu diperdengarkan…

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Nick Jonas Hadiahkan Isteri Kereta Mewah, Untungnya!

Harga kereta Mercedes Maybach S650 keluaran tahun 2019 ini dianggarkan mencecah hampir RM 1.5 juta. 

Fab Foodies! Sat, 10 Mar 2018

This Sheep Cafe In Korea Will Make You Go ‘Bah Bah’

Pet cafes are the in thing right now as it is the most trending cafe style. But have you ever seen sheep cafe before?!

| Live TV