LIFESTYLE By: Salma Syahbuddin August 7, 2018 @ 3:26pm

Cool! The Golden Bridge Mungkin Tempat Percutian Pilihan Anda Lepas Ni

Wow! itu antara perkataan pertama yang akan disebut oleh sesiapa sahaja yang menyaksikan seni bina jambatan ini. Dikenali dengan Cau Vang dalam bahasa Vietnam atau Jambatan Emas ( The Golden Bridge ) ini semakin mendapat perhatian apabila struktur binaan nya sahaja memang cukup unik.

Kenapa ianya dikatakan unik? Kerana jambatan ini seolah-olah dipegang  sepasang tangan gergasi yang sekaligus menjadi signature paling jelas buat jambatan berkenaan. The Golden Bridge yang terletak di pinggiran Da Nang, Vietnam mempunyai panjang 150 meter dan terletak pada paras 1400 meter dari dasar laut.

Dan, apa yang menariknya jambatan ini juga turut dikelilingi dengan Lobelia Chrysanthemums di sepanjang laluannya. Dan, apabila melihat kepada seni bina jambatan ini sahaja, tahukan anda  ianya hanya mengambil masa hanya setahun untuk disiapkan.

Binaan yang super cool ini sering menjadi tumpuan para pelancong dan turut dijadikan tempat pilihan untuk mereka mengabadikan gambar perkahwinan mereka disini.

Rugi rasanya sekiranya bercuti di Vietnam tetapi tidak berkunjung ke sini bukan? So, kepada kaki backpackers dan sesiapa saja yang mahu pergi bercuti, jangan lupa untuk  masukkan The Golden Bridge dalam travel list korang okay! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

SudahTerima Notis Hadir Ke Mahkamah, Intan Najuwa Terlibat Kes Dadah?

Semoga kes perbicaraan ini berjalan dengan lancar dan diminta pihak yang terbabit tidak memberikan apa-apa spekulasi berkenaan isu ini

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Bella Dally Bakal Jadi Ibu?

Kalau betul seperti apa yang ditunjukkan, Alhamdulillah!

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Selamat Timang Anak Keempat, Tahniah Buat Yatt Hamzah!

Tak sabar nak tengok Yatt Junior..

Hiburan Fri, 26 Jul 2019

Muatnaik Sebab Teruja, Neelofa Janji Tak Buat Lagi!

Neelofa akui tindakan itu dibuat kerana teruja dengan filem itu!

LIFESTYLE Wed, 10 Oct 2018
LIFESTYLE Wed, 29 Jan 2020

3 Cara Elak Sembelit Anak Tanpa Guna Ubat

Ada rawatan alternatif cubalah dulu!

Events Wed, 4 Sep 2019

Lima Hari Tayangan Sahaja, SANGKAR Raih Kutipan RM4.8 Juta!

Masih sempat lagi nak tengok SANGKAR di pawagam berhampiran korang. Cepattt!

LIFESTYLE Tue, 23 Jul 2019

Pepper Spray Jangan Lupa Bawa Kalau Korang Tak Nak Kena Macam Wanita Ini…Seram!

Ladies, sentiasa hati-hati apabila berseorangan di luar dan waspada dengan keadaan sekeliling!

Hiburan Wed, 23 May 2018

Ibu Pesan Ada Baiknya Hadiah Dihantar Ke Rumah Kebajikan

Bagaimanapun, beliau minta saya sampaikan pesan kepada orang ramai agar tidak lagi menghantar hadiah kerana kerajaan Pakatan Harapan tidak membenarkan ahli politiknya menerima sebarang bentuk hadiah seperti bunga, makanan dan lain-lain.

Hiburan Wed, 1 May 2019

Nabila Razali Muntah

Nabila Razali ‘muntah-muntah’ sebelum tampil ke pentas membuat persembahan.

| Live TV