LIFESTYLE By: Salma Syahbuddin August 7, 2018 @ 3:26pm

Cool! The Golden Bridge Mungkin Tempat Percutian Pilihan Anda Lepas Ni

Wow! itu antara perkataan pertama yang akan disebut oleh sesiapa sahaja yang menyaksikan seni bina jambatan ini. Dikenali dengan Cau Vang dalam bahasa Vietnam atau Jambatan Emas ( The Golden Bridge ) ini semakin mendapat perhatian apabila struktur binaan nya sahaja memang cukup unik.

Kenapa ianya dikatakan unik? Kerana jambatan ini seolah-olah dipegang  sepasang tangan gergasi yang sekaligus menjadi signature paling jelas buat jambatan berkenaan. The Golden Bridge yang terletak di pinggiran Da Nang, Vietnam mempunyai panjang 150 meter dan terletak pada paras 1400 meter dari dasar laut.

Dan, apa yang menariknya jambatan ini juga turut dikelilingi dengan Lobelia Chrysanthemums di sepanjang laluannya. Dan, apabila melihat kepada seni bina jambatan ini sahaja, tahukan anda  ianya hanya mengambil masa hanya setahun untuk disiapkan.

Binaan yang super cool ini sering menjadi tumpuan para pelancong dan turut dijadikan tempat pilihan untuk mereka mengabadikan gambar perkahwinan mereka disini.

Rugi rasanya sekiranya bercuti di Vietnam tetapi tidak berkunjung ke sini bukan? So, kepada kaki backpackers dan sesiapa saja yang mahu pergi bercuti, jangan lupa untuk  masukkan The Golden Bridge dalam travel list korang okay! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Hazama Ubati Rindu Peminat Dengan ‘Tunggu Aku Datang’

Pihak Rocketfuel Entertainment yakin bahawa buah tangan terbaru Hazama ini mampu mengubati rindu para peminatnya yang sudah lama tidak disajikan dengan persembahan muzik yang hebat daripada penyanyi tersebut.

Hiburan Wed, 1 May 2019

‘Syukur Tak Diberi ‘Nafsu’ Untuk Terus…’- Noh Salleh Mengaku Sudah Cukup!

Kurniaan mencukupi dari segi makan, pakai, sihat dan dapat bernafas sudah cukup…

Hiburan Mon, 30 Dec 2019
Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Pernah Cuba Bunuh Diri…Siapa Sangka Selebriti Cantik Ini Rupanya Berdepan Masalah Bipolar!

Untuk netizen di luar sana, hati-hati dengan apa yang anda tulis. Penulisan kalian mungkin memudaratkan fikiran orang lain. Ingat tu!

LIFESTYLE Wed, 9 Oct 2019

未来三个月该留意什么事?

运势的起起伏伏,你是否做好准备了呢?

FESYEN Fri, 13 Jul 2018

Ini Komen Bella Dally Dilabel Sama Standard Dengan Pengasuh Anak Che Ta

Bella Dally dilihat memakai baju yang sama seperti baju pengasuh anak kesayangan Che Ta,  Aaisyah Dhia Rana. Kedua-duanya dilihat memakai baju tersebut dalam sebuah majlis yang sama

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Empat Protege Mara Ke Final Mentor Milenia 2019, Tahniah!

Tahniah buat semua protege yang berjaya ke pentas final Mentor Milenia 2019!

Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Hiburan Fri, 15 Jun 2018

Pick Up Line Coach Yin Buat Sajat Menggelikan!

Apa yang menjadi perhatian dan membuat netizen menyampah dengan tindakan Coach Yin?

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Asha Ikut Jejak Kakak, Berjinak-Jinak Dalam Dunia Lakonan

Siapa sangka selain dua adik beradik pelakon Risteena dan Ruhanies, rupa-rupanya ada seorang lagi adik mereka, Asha Zainul yang mula mengikut jejak yang sama…..

| Live TV