TECH By: SGMS Putri June 19, 2018 @ 11:16am

Kesan Lokasi Kereta Atau Motosikal Yang Dicuri

Kepada anda yang masih tercari – cari cara untuk memasang penjejak lokasi GPS pada kenderaan. Memang banyak kedai yang menawarkan perkhidmatan tersebut, namun apa yang menjadi masalah utama adalah harganya yang sangat mahal sehinggakan ada yang mencecah ribuan ringgit.

Berikut kami kongsikan salah satu alat pengesan GPS yang berharga ekonomi yang boleh anda dapatkan secara atas talian. Bukan sahaja murah, malah ianya mudah digunakan dan mesra pengguna. Untuk makluman anda, artikel ini bukan bertujuan untuk pengiklanan apa – apa produk, hanya sekadar perkongsian.

Kepada yang berminat untuk mencuba, boleh sahaja membuat carian dengan nama Tkstar GPS tracker pada mana – mana laman kedai atas talian seperti lazada, Ali express dan lain – lain.

Berikut adalah peranti yang anda akan dapati. Ianya adalah satu peranti penjejak GPS yang sangat berkesan, tahan lasak dan kalis air.

 

Apa yang menarik, ianya sudah dilengkapi dengan bateri yang boleh diulang caj. Dan bateri tersebut boleh bertahan lebih daripada dua bulan selepas dicaj penuh.

Peranti ini juga dilengkapi dengan magnet yang kuat, dimana anda boleh melekatkannya pada mana – mana bahagian besi pada kenderaan anda.

Cara untuk menggunakannya juga sangat mudah, iaitu dengan hanya berbekalkan simkad yang aktif dan ia memrlukan sedikit “topup” bagi bertujuan penghnataran SMS. Yang mana lokasi terkini akan dihantar terus kepda telefon anda dalam bentuk SMS yang mengandungi pautan lokasi Google Maps. Kami syorkan anda menggunakan simkad yang tiada tempoh luput seperti Onexox dan sebagainya.

Selain menggunakan SMS, ianya juga boleh dikesan secara langsung menggunakan aplikasi yang disediakan khusus untuk peranti ini.

Untuk maklumat tutorial yang lebih lanjut, boleh sahaja rujuk video berikut.

 

Kredit video : Mr Tang

Sangat menarik bukan? Berdasarkan carian yang kami buat, harga yang ditawarkan adalah dalam lingkungan RM160 – RM225 untuk satu unit peranti.

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini, semoga bermanfaat.

Sumber : wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Mon, 27 Nov 2017

17个你绝对不知道的谷歌「秘技」

你绝对不知道的谷歌「秘技」!

TECH Sun, 5 Aug 2018

10 Aplikasi VPN Untuk Android Yang Boleh Anda Cuba

Berikut adalah 10 aplikasi VPN yang boleh anda cuba untuk peranti android.

TECH Fri, 22 Jun 2018

20个彻底改变人类生活的「爱迪生等级」伟大发明

科技日新月异,许多以前解决不了的难题都已经不是问题,越来越多的解决方案融入我们细微的日常生活中……

TECH Sun, 27 May 2018

Ribuan Kata Laluan Apple ID Bocor Gara-Gara Aplikasi Pemantauan Keselamatan Remaja, TeenSafe

Salah satu server mempunyai 10,200 rekod pada pangkalan data merangkumi emel utama yang digunakan untuk mendaftar akaun TeenSafe dan alamat emel Apple ID kanak-kanak.

Automobile Sat, 28 Jul 2018

Cara Install GCam di ASUS Zenfone Max Pro M1 Tanpa Root

Ternyata sangat mudah untuk memasang Google Camera modifikasi ke dalam smartphone ASUS ZenFone Max Pro M1. Hal itu bisa kalian lakukan tanpa harus nge-root. Bagaimana caranya?

TECH Wed, 18 Sep 2019

我们可以为全球暖化「贡献」什么?

不必再追究地球浩劫是否会发生,或人类是否为肆虐大自然的罪魁祸首,我们该关注的是能做些什么为缓解全球变暖尽一份心力。

TECH Wed, 12 Sep 2018

史上最酷的球鞋诞生!让你走路自带动画的Shiftwear

热衷于收集球鞋的人绝对不能错过这双!来自纽约的创业团队—ShiftWear 开发出一款号称史上最酷的球鞋,鞋面两方搭载「电子墨面板」,透过操作专属APP,不仅能轻松更换鞋身的图案设计,还能放上一段动画。

TECH Fri, 16 Mar 2018

Cara Membuka Fail PDF Yang Terkunci

Pernahkah anda mengalami masalah untuk membuka fail PDF yang terkunci? Berikut kami kongsikan kaedah mudah untuk membuka fail PDF yang terkunci. Pertama sekali, masuk ke laman sesawang crackmypdf.com   Setelah itu, klik Choose File dan pilih file PDF yang ingin […]

TECH Wed, 4 Jul 2018

Caj RM0.50 Untuk Pemindahan Wang Segera Perbankan Dalam Talian Ditamatkan

Pada bulan Disember yang lalu, Bank Negara Malaysia ada membuat pengumuman menyatakan bahawa caj bagi pemindahan wang segera sebanyak RM0.50 akan dihentikan. Bermula 1 Julai yang lalu, pindahan wang segera atau Instant Transfer berjumlah RM5000 […]

TECH Thu, 12 Jul 2018

Uber Dan Grab Diminta Batalkan Gabungan

Bulan April yang lalu, kita telah disajikan dengan berita tentang pengambil alihan Grab keatas Uber untuk perkhidmatan mereka di Asia Tenggara. Penjualan tersebut menyaksikan keseluruhan operasi di rantau ini dipegang oleh Grab, dan sebagai balasan, […]

| Live TV