TECH By: Rosli Ab Rahman January 13, 2019 @ 1:00pm

Muat Turun Poco Launcher – Ringan Dan Banyak Perkara Menarik

Poco Launcher bermula minggu ini telah boleh dimuat turun secara rasmi melalui Google Play Store dan juga Mi App Store. Launcher tersebut yang digunakan pada Pocophone F1 boleh dikatakan agak menarik dengan beberapa fungsi terbina dan ringan untuk digunakan pada smartphone lain.

 

 

Sebagai pengguna tegar Nova Launcher Prime, Poco Launcher masih mampu membuatkan saya kagum dengan prestasi launcher tersebut yang dicuba pada Xiaomi Mi Note 3 ( baca kelebihan dan kekurangan Mi Note 3 ).

Pilihan untuk mengubah tetapan launcher buat masa ini masih lagi pada peringkat asas, tiada yang terlalu istimewa. Antara yang menarik perhatian saya ialah kemampuan untuk menyembunyikan aplikasi yang diinginkan dan mengunci nya dengan password atau cap jari, aplikasi disusun mengikut kategori bersesuaian, pilihan mencari aplikasi berdasarkan warna icon aplikasi tersebut dimana ia diasingkan berdasarkan warna dan diletakkan dalam satu kumpulan ( aplikasi dengan  ikon berwarna merah akan diletakkan di dalam satu group etc..) dan beberapa yang lain.

 

Apa yang penting ialah, ianya berkonsepkan minimalistic akan tetapi tidak mengorbankan ciri dan fungsi yang mampu menarik minat pengguna. Poco Launcher ini juga boleh dianggap ringan dan laju. Untuk peringkat awal pengenalan launcher ini, saya mendapati terdapat beberapa bugs dan kadangkala lag mungkin berlaku namun tidak ketara.

 

                    
Tetapan pada POCO Launcher

Bagi yang bosan dengan launcher yang anda gunakan sekarang, mungkin boleh mencuba Poco Launcher ini untuk melihat sejauh mana ia mampu menarik anda untuk kekal menggunakannya.

 

Sumber : Soleheen.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 7 Oct 2018

Gunakan iPhone Seperti Seorang Jurugambar Pro Dengan 3 Lensa Kamera Ini

Adakah anda gemar bergambar menggunakan Iphone anda dan ingin meningkatkan lagi kecantikan gambar anda?Anda boleh cuba beberapa ‘item’ tambahan yang dianjurkan dalam artikel ini.

TECH Sun, 9 Jun 2019

Inilah Cara Memasang Android P Beta

Kalau belum install atau ada Android P Beta boleh ikuti langkah mudah ini

TECH Thu, 23 Aug 2018

「单手洗碗机」根本懒人救星!

日本研发出一款超特别的「单手洗碗机」只要把盘子放进去,按下按键,就可以轻松洗干净,完全懒人救星!

TECH Thu, 2 Nov 2017

IMEI : Apa Maksud IMEI?

Mempunyai satu set nombor yang dikenali sebagai IMEI. Nombor tersebut merupakan identiti unik bagi setiap peranti pintar.

TECH Tue, 27 Aug 2019

Menulis Mesej Tanpa Perlu Menaip Dengan WhatsApp

kita hanya perlu bersuara dan suara kita akan ditukarkan kepada tulisan, bestnya!

TECH Mon, 5 Feb 2018

DO YOU HATE MEETING PEOPLE? THEN THIS NEW TECHNOLOGY IS FOR YOU

This new technology-slash-service is comparable to a ‘Human Uber’ as you won’t have to meet people in real life anymore.

TECH Fri, 9 Mar 2018

Tips Untuk Mengelak Muat Turun Fail Yang Mempunyai virus

Pernahkah anda memuat turun fail dan mendapati fail tersebut mempunyai virus? Keseronokan memuat turun pelbagai aplikasi pada PC boleh bertukar kepada malapetaka sekiranya tiada sebarang langkah – langkah pencegahan yang diambil.

TECH Wed, 6 Feb 2019

Here’s How You Can Legally Hack and Be Praised for Doing So

It’s a hackathon event by Amazon Web Services Inc. called the AWS Hackdays 2019: Hack for Good.

TECH Fri, 5 Jul 2019

Akaun Instagram Disekat Kerana Toy Story 4?

Jangan main -main ye siap boleh kena sekat akaun Instagram ye .

TECH Sun, 9 Sep 2018

超过1/4的美国人删了脸书应用程序!年轻用户占大宗

受到脸书卷入个资外泄等丑闻的影响,过去一年超过1/4的脸书使用者把脸书应用程序从手机中删除。

| Live TV