TECH By: SGMS Putri July 17, 2018 @ 12:04pm

Selamat Datang OPPO Find X, Skrin Luas Tanpa Takuk Pada Harga RM 3,699

Hari ini telah berlangsungnya pelancaran OPPO Find X untuk pasaran Malaysia dengan majlis perasmiannya berlangsung di Setia City Convention Centre. Tidak mahu mengikut jejak langkah pengeluar lain yang membina takuk pada skrin, OPPO tampil unik dengan pengenalan kamera pop-up, berupaya untuk dikeluar masuk secara mekanikal.

Keunikan yang ditonjolkan berjaya memberi ruang kepada syarikat pengeluar memasang skrin paparan 6.4 inci yang luas sehingga dengan nisbah tertinggi dipasaran ketika ini,93.8%. Malah, Oppo sebelum ini pernah mendakwa bahawa sistem mekanikal kamera ini mampu bertahan sehingga 5 tahun dengan penggunaan normal.

Kesemua kamera peranti ini akan keluar dari bahagian atas peranti sekiranya aplikasi kamera dibuka dan akan menyusur masuk semula selepas keluar dari aplikasi berkenaan. Oppo Find X telah menjadi peranti pertama yang menggunakan sistem berkenaan.

Pemain Video

 
 
00:00
 
00:03
 
 
Pemain Video

 
 
00:00
 
00:03
 
 

Faktor penarik yang ditawarkan untuk peranti ini adalah sistem nyahkunci menggunakan wajah berasaskan model 3D, O-Face, nyahkunci berasaskan suara, O-Moji, Qualcomm Snapdragon 845, Color OS 5.1, dan beberapa ciri yang lain. Ia juga bakal dilengkapi dengan 8GB RAM dan 256GB ROM.

Ia juga dijana dengan bateri berkapasiti 3730 mAh dengan sokongan pengecasan pantas VOOC. Peranti ini dikatakan akan menyokong sistem Android P apabila diperkenalkan nanti. Oppo Find X hadir dengan dua pilihan warna iaitu Glacier Blue dan Bordeaux Red.

Peranti ini boleh dimiliki melalui gedung rasmi dalam talian OPPO Malaysia dan pengedar sah OPPO seluruh negara pada harga RM3,699 bermula 5 Ogos ini. Namun bagi anda yang berminat untuk menjadi pemilik terawal peranti ini, anda boleh mula membuat pra-tempahan di sini bermula 17 Julai dan dapatkan Olike Neo yang bernilai RM 399 secara percuma.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Tue, 2 Apr 2019

Drive a SOCAR Today Even if You’re Only 19-Years-Old

The minimum membership age has been lowered to 19-years-old and that means you’re off to a life full of freedom!

LIFESTYLE Wed, 9 Jan 2019

Berita Baik Untuk Semua, CJ WOW Shop Kini Boleh Di Tonton Sepanjang Hari!

Beli belah anda di rumah lebih mudah dengan CJ WOW SHOP hanya disaluran ntv7 dan TV9!

Tech News Sun, 6 May 2018

7 Perkara Menarik Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Permainan Video

Permainan video merupakan salah satu industri yang berjaya di Amerika Syarikat dan bekas Presiden Obama melakukan langkah bijak untuk memanfaatkannya.

TECH Sun, 10 Mar 2019

10 Aplikasi Permainan Menarik Yang Boleh Anda Mainkan Tanpa WiFi

Mungkin anda selalu berada dikawasan luar rangkaian WiFi dan internet, berikut merupakan 15 aplikasi permainan yang boleh anda muat turun.

TECH Sun, 14 Apr 2019

Cara Mengembalikan Video Yang Telah Dipadam Pada Android

Kepada anda masih tercari aplikasi untuk mengembalikan video ataupun gambar yang telah dipadam pada Android, berikut kami kongsikan aplikasi yang boleh anda cuba.

TECH Sat, 6 Apr 2019

3 Fungsi Baru Ini Bakal Mantapkan Pengalaman Spotify Anda

Kebanyakkan orang gemar mengunakan aplikasi Spotify, ini antara fungsi baru yang bakal memantapkan pengalaman pengguna.

TECH Sat, 12 May 2018

Snapchat Lancar Spectacles V2, Kaca Mata Berkamera Boleh Guna Dalam Air

Wow Snapchat Spectacles V2 banyak kelebihannya, bila nak masuk pasaran Malaysia nie

TECH Mon, 3 Dec 2018

Cara Mengatasi Google Play Store Error

kalau anda ada masalah google play store error boleh mencuba tips ini

TECH Fri, 6 Jul 2018

Masukkan “Subtitle” Pada Video Yang Dimuat Naik ke Youtube

Kepada anda yang baru berjinak – jinak sebagai “Youtuber” berikut kami kongsikan satu tutorial ringkas untuk anda memasukkan sari kata pada video yang anda muat naik pada saluran Youtube anda.

TECH Sat, 28 Jul 2018

Huawei Kini Bersaing Dengan Diri Mereka Sendiri Di Pasaran China

Huawei merupakan syarikat telekomunikasi terunggul di China sejak sekian lama meninggalkan pesaing-pesaing mereka seperti Oppo, Vivo dan Xiaomi. Menurut laporan Canalys, Huawei memegang 27% daripada pasaran China jauh meninggalkan Oppo(21%) di tempat kedua. Bagaimanapun, Huawei sebenarnya

| Live TV

error: Content is protected !!