Trending By: Aisyah Badrul March 17, 2020 @ 12:30pm

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin merbahaya ini. Keselamatan orang ramai lebih penting pada saat ini. 

Terdapat beberapa filem yang terpaksa ditunda tayangannya. Antaranya seperti  Mulan, No Time To Die, F9 (Fast and the Furious), Peter Rabbit 2: The Runaway, dan A Quiet Place Part II. Filem-filem ini sudah diarahkan untuk ditangguhkan tayangannya namun pengunguman tarikh baru untuk tayangan masih belum dimaklumkan. 

Filem Mulan

Filem Mulan sepatutnya ditayangka pada 27 Mac ini di Malaysia. Namun akibat penularan wabak Covid-19 yang semakin membimbangkan, filem ini ditangguhkan tayangannya buat sementara waktu. Pengarah filem ini, Niki Caro mengumumkan sendiri tentang hal ini dan meminta peminat filem ini agaar menunggu tarikh baru tayangan ini kelak. 

 

No Time To Die

Mengikut jadual asalnya, filem ini bakal ditayangkan pada bulan April ini. Namun sayangnya, filem No Time To Die ini telah ditunda kepada bulan November 2020 nanti. Sabar ye, keselamatan kita lebih penting pada waktu ini kan? 

Fast and Furious 9: The Fast Saga Summer

Menerusi akaun Instagram rasmi filem ini, Fast &Furious 9 dijangkakan bakal ditayangkan semula pada bulan Mei 2020. Namun akibat penularan wabak Covid-19 yang semakin meningkat, tayangan filem ini ditunda lagi kepada bulan April tahun hadapan. 

Peter Rabbit 2: The Runaway

Filem animasi Peter Rabbit 2: The Runaway juga dikhabarkan telah menunda tayangannya. Menurut pengarah filem ini, filem animasi ini sepatutnya ditayangkan pada 27 Mac ini namun telah ditunda kepada 7 Ogos 2020. Hal ini kerana untuk mengelakkan penonton mudah menerima jangkitan wabak covid-19 apabila berada di kawasan terbuka seperti panggung wayang. 

A Quiet Place 2

Sepatutnya filem ini akan menjengah di pawagam pada 18 Mac (esok). Namun tayangan yang sepatutnya dijalankan pada tarikh ini terpaksa dibatalkan akibat  penularan wabak Covid-19 ketika ini. Tarikh terbaru untuk tayangan filem ini masih belum dimaklumkan. 

Tidak mengapalah, keselamatan kita lebih penting pada waktu ini. Kerajaan Malaysia juga telah mengeluarkan perintah kawalan pergerakan bermula 18 sehingga 31 Mac ini. Stay safe and stay at home jika tiada urusan penting ye. Jaga diri!  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 14 May 2019

Amaran Buat Netizen! Jangan Mudah Percaya Produk Kosmetik Local, Nur Sajat Kini Didakwa

Buat sesetengah netizen yang obses dengan produk kosmetik tempatan, korang jangan ambil mudah mengenai perkara macam ni. Salah guna produk, merana seumur hidup. Hati- hati guys. 

Trending Fri, 19 Jul 2019

Didakwa Makan ”Lobster” Dengan Wang Negara

Didakwa Makan ”Lobster” Dengan Wang Negara, Menteri Perancis Letak Jawatan

Featured Thu, 20 May 2021

Tak Dapat Tidur Malam Lihat Video Kanak-Kanak Diseksa, Vivy Yusof Kutip Lebih RM1 Juta Dana Buat Rakyat Palestin

Usahawan dan pengasas jenama Fashion Valet dan Duck Scarves, Datin Vivy Yusof mengakui beliau amat tersentuh dengan penderitaan rakyat Palestin. Menurut Vivy lagi, sebagai seorang ibu dia tidak sanggup melihat kanak-kanak di sana saban hari […]

Trending Wed, 1 Aug 2018

Angka Meningkat, Penduduk Malaysia Kini 32.4 Juta

Penduduk lelaki 2018 melebihi penduduk perempuan iaitu masing-masing 16.7 juta (lelaki) dan 15.7 juta (perempuan). Nisbah jantina bagi 2018 kekal pada 107 lelaki bagi setiap 100 perempuan berbanding 2017.

Trending Fri, 16 Apr 2021

Perlu Dapatkan Surat Kebenaran Pergerakan Baharu Jika Ingin Rentas Negeri

Nak rentas negeri? Kena dapatkan surat pergerakan baharu.

Featured Tue, 16 Feb 2021
Trending Sat, 23 Jun 2018

Gaji Kena Potong Akibat ‘Kejar’ Bento

Kami kesal perkara ini berlaku di jabatan ini. Ia tidak boleh diterima dan kami memohon maaf…

Trending Mon, 2 Dec 2019

‘Pakcik’ No Longer Has To Buy Burger For His Wife Again Because Secret Recipe Has Done The Deed

We feel very happy to see those happy smiles carved on the family’s faces. Happy belated birthday!

| Live TV