Trending By: Fatin Nurain September 24, 2023 @ 3:39pm

Afdlin Shauki Akui Sudah Akhiri Zaman Duda, Enggan Bongkar Kisah Personal

Pelakon dan pengara Datuk Afdlin Shauki mengakui sudah mengakhiri zaman dudanya bersama wanita pilihan hatinya yang berasal dari Johor, beberapa bulan yang lalu.

Berita gembira itu telah dikongsikan secara eksklusif oleh Afdlin menerusi program temu bual TV3, Melodi, hari ini.

Menurut Afdlin, dirinya kini sangat bahagia bersama keluarga baharu di samping menerima restu daripada anak dan bekas isterinya, Maria Christina Orow Abdullah.

“Apa yang saya boleh kongsikan adalah Alhamdulillah, saya dah pun berumah tangga dan dalam keadaan bahagian dan tenang. Anak-beranak saya, bekas isteri saya, saling kenal mengenali dan merestui.

“Kita pun dalam keadaan yang sangat happy. Alhamdulillah, Allah S.W.T mempermudahkan segala urusan. Itu yang saya nak pun, bendanya benda personal bagi saya.

“Kerana ketika saya bersama bekas isterimu anda semua pun jarang dapat berjumpa dengan dia. Memang cara saya yang personal kita biarkan personal. Yang penting bagi saya adalah bekerja,” katanya.

Enggan mendedahkan isteri baharunya, Afdlin menegaskan bahawa perkara itu terlalu personal baginya dan mempunyai cara yang berbeza untuk mengendalikan rumah tangganya.

“Saya tak mahu itu menjadi fokus. Saya memang jenis yang begitu. Biarlah yang personal itu saya yang hadapi dan galas kerana kita semua berbeza-beza dan ada cara untuk kita menangani dugaan dan juga cabaran hidup.

“Alhamdulillah, saya punya dah selesai. Saya tengok orang lain punya perkahwinan atau pun perceraian semua tersebar luas.

“Pada saya, penting ke benda tu? Sebab itulah ini kali pertama saya menceritakan yang saya sudah berkahwin secara formal di Melodi,” jelasnya.

Sementara itu, pelakon yang membintangi filem Baik Punya Cilok ini juga mengakui dirinya sudah pun berumah tangga sejak Aidilfitri lalu.

Namun, Afdlin juga sempat memohon agar orang ramai mendoakan agar rumah tangganya kini berkekalan sehingga ke syurga.

“Betullah, tahun ni beraya dengan keluarga baru dan juga beraya dengan keluarga lama. Dia seorang yang berasal dari Johor.

“Satu ketikanya dia ada bekerja dengan saya. Sekarang ni, dia masih bekerja dengan saya. Dia orang biasa bukan artis. Kami bercinta pun kejap je pasal saya ni dah berumur.

“Tak adalah bercinta lama-lama dan ianya bukan any testiment pada bekas isteri saya sebab bekas isteri saya pun menjaga saya dengan elok. Cuma yang kita mengharapkan pada ketika ini yang terbaiklah.

“Kita doakan juga pada kawan-kawan, penonton-penonton doakan saya sampai ke Jannah,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 13 Oct 2020
Trending Tue, 10 Mar 2020

Percaya Kahwin Lambat Dilabel ‘Andartu’, Kini Pengacara Terkenal Ubah Persepsi Soal Jodoh

Jangan sebab obses nak kejar umur, kahwin terburu-buru dan meluru..

Featured Wed, 22 Mar 2023
Trending Wed, 27 Jun 2018

Video of Rosmah Singing Ed Sheeran’s Perfect Going Viral

Oh, Najib also sang a couple of songs.

Featured Tue, 14 Mar 2023
Featured Wed, 31 May 2023
Events Fri, 11 Mar 2022
Hiburan Mon, 24 Jul 2023
error: Content is protected !!