Trending By: Salma Syahbuddin March 15, 2021 @ 10:00am

Aina Abdul VS Ikan Laga, Hafiz Hamidun Dihentam Kerana Peluang Kedua, Ziana Nak Basuh Pinggan? Jom Baca Corat-Coret Sepanjang AJL35!

Dianjurkan dengan suasana norma baharu dan lebih minimalis, Anugerah Juara Lagu Ke-35 (AJL35) telahpun melabuhkan tirainya pada malam tadi dengan semangat positif mengharungi cabaran pandemik Covid-19.

 

Berlangsung dengan gemilangnya walaupun tanpa kehadiran penonton, rasanya tidak terlambat untuk Xtra mengucapkan syabas dan tahniah buat semua pemenang.

 

Jom kita throwback semula momen yang berlaku sepanjang AJL35 berlangsung!

 

1. Baju Aina Abdul disamakan dengan bakul Almond London & Ikan Laga

Antara persembahan yang paling ditunggu-tunggu, pemilik vokal yang lunak ini nampaknya tidak terlepas dari menerima kritikan dari netizen kerana tampil dengan busana seakan-akan bakul biskut Almond London.

Tidak habis disitu, corak baju Aina juga disamakan dengan ikan laga.

 

 

Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang sempat membandingkan busana yang dipakai Aina dengan penyanyi antarabangsa, Lady Gaga. Opss!

 

Bagaimanapun, Aina dilihat menjawab segala persoalan netizen mengenai pakaiannya pada AJL35 malam tadi menerusi muat naik di akaun instagram miliknya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

 2. Vokal tergelincir nyanyi Peluang Kedua… netizen minta jangan kecam Nabila Razali

Antara persembahan yang paling ditunggu-tunggu oleh peminat AJL35, Nabila Razali tampil dengan vokal yang agak baik pada persembahan malam tadi.

 

Walaupun ada bahagian yang ‘tergelincir’, netizen tetap memuji vokal Nabila mempunyai pembaharuan dan beliau nampaknya kelihatan anggun di atas pentas dengan lagu Peluang Kedua.

 

Namun, apa yang paling mencuri perhatian adalah kenyataan yang dibuat oleh penyanyi Hafiz Hamidun yang menyifatkan peluang kedua telah dibazirkan pada malam ini.

 

Perkara itu dimuat naik oleh Hafiz Hamidun sendiri menerusi muat naik di akaun Twitter miliknya sekaligus ianya mengundang perbicangan hangat dalam kalangan netizen.

 

Namun begitu, tweet terbabit telah pun dipadamkan.

3. Ayie Floor88  VS Heinz Doofenshmirtz

Bukan sahaja Aina Abdul yang disamakan dengan biskut Almond London dan ikan laga, Ayie dari kumpulan Floor 88 juga tidak ketinggalan apabila netizen menyamakan Ayie dan kumpulan Floor88 dengan watak kartun dalam siri Phineas And Ferb, Mr Doofenshmirtz dan siri kartun popular Spongebob Squarepants.

 

Jom kita tengok sama ke tak?

Malah, netizen juga berpendapat perkara yang paling tidak dapat dilupakan adalah tikar terbang yang ditunjukkan ketika persembahan mereka di pentas AJL35 menerusi lagu Hutang.

 

4. Persembahan Gila memang memukau!

Ternyata lagu Gila nyanyian Kaka Azraff, Loca B dan Noki pada malam tadi berjaya mencuri perhatian juri dan semua penonton sehingga berjaya dinobatkan sebagai juara AJL35.

 

Dengan bait-bait lagu yang cukup deep, Gila tampil dengan persembahan yang ringkas namun cukup memukau.

 

 

5. Ziana Zain VS Pramugari Qatar???

Opsss! Penyanyi kesayangan ramai, Ziana Zain juga tidak terlepas menjadi bahan usikan netizen apabila penampilan Ziana ketika membuat persembahan bersama Hazama di malam AJL35 disamakan dengan pramugari Qatar Airways.

 

Mana taknya, Ziana Zain tampil dengan busana berwarna ungu dengan topi kecil di atas kepala seakan-akan pramugari Qatar. Tak percaya, tengok ni!

 

 

Selain menjadi pramugari Qatar Airways, sarung tangan yang dikenakan juga turut disamakan dengan sarung tangan pencuci pinggan.

 

Pergh! memang kreatif netizen ni.

Haaa, sama ke tidak???

 

6. Gundah buat semua orang Goosebump!

Seperti Aina Abdul, kemantapan vokal yang dimiliki penyanyi kecil molek ini memang tidak dapat dipertikaikan lagi.

 

Membawakan lagu Gundah, hasil ciptaan bersama Sharon Paul, pastinya ini antara lagu yang mebuatkan penonton ‘meremang’ mendengarnya.

 

Maka tidak hairanlah sekiranya, pemenang Vokal Terbaik ini memberi kesan kepada penonton dengan pembawaan lagu Gundah dari beliau.

 

7. Plastik sampah, bean bag & Sherry Al Hadad…

Siapa kata finalis je yang kena, pengacara pun tak terlepas tau!

 

Gaun hitam yang digayakan Sherry Alhadad pada malam AJL35 menjadi bahan usikan netizen apabila ada yang menyamakannya seperti plastik sampah dan bean bag.

 

Kesian Sherry! Yang penting Sherry perform okay! Siap catwalk tu yang tak tahan…

Apapun, corat-coret ini adalah apa yang berlaku sepanjang AJL35 berlangsung. Diharap, segala yang berlaku sepanjang AJL35 ini dapat dijadikan rujukan dari segi penganjuran majlis dengan pematuhan operasi standard (SOP) yang ketat bagi keselamatan artis dan krew yang terlibat dalam memberikan yang terbaik buat penonton setia TV3.

 

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua pemenang!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 14 Mar 2018

Stephen Hawking Passes Away at Age 76

The iconic physicist, Stephen Hawking has passed away at the age of 76 this morning.

Trending Wed, 21 Nov 2018

日本麦当劳推「超Q」薯条饮料提篮!

说到日本就一定会跟「限定」扯上边!日本麦当劳今年冬天不仅推出了许多限定餐点,还与Sanrio三丽鸥及TOMY PLARAIL铁道王国合作,推出了超实用的饮料提篮!

Trending Mon, 30 Jul 2018

国际友谊日丨世界各国打招呼的方式

今天是国际友谊日,让咱们一起来学习学习世界各国的打招呼方式吧!

Trending Wed, 4 Nov 2020

Pertimbangan Pengeluaran Akaun 1 KWSP

Kita perlu penyelesaian jangka panjang..

Trending Wed, 13 May 2020

Malaysia Tidak Lupa Salur Bantuan Covid-19 Buat Palestin

Semoga anak-anak kecil dan saudara kita disana dilindungi selalu.

Trending Wed, 4 Nov 2020
Trending Sun, 1 Nov 2020

Bakal Berkahwin Mac Depan, Neelofa Sah Dirisik PU Riz?

Tahniah Lofa dan PU Riz, semoga hubungan yang dibina berakhir ke jinjang pelamin????

Featured Thu, 1 Apr 2021

“Kepom Pun Dah Tak Lama Dalam Industri” – Elly Mazlein Bakal Bersara Dari Dunia Hiburan?

Rezeki pengacara dan pelakon, Elly Mazlein semakin bertambah semenjak kemunculannya dalam drama bersiri Kampung People mulai mendapat perhatian. Menerusi Instagram rasminya, Elly memuat naik hantaran terbaru berkongsi mengenai rezeki anugerah Tuhan, malah dia juga menjelaskan […]

Trending Fri, 23 Aug 2019

忙到没时间吃便当?手表一掀立刻开饭

亚洲人的工作时数、工作压力,在世界上可说是「名列前茅」,日前日本有公司设计一款有趣的「便当手表」,将食物装进小小的手表里,让人一边看表、一边吃饭,将一分一秒利用到最极致!

| Live TV