Trending By: Salma Syahbuddin March 15, 2021 @ 10:00am

Aina Abdul VS Ikan Laga, Hafiz Hamidun Dihentam Kerana Peluang Kedua, Ziana Nak Basuh Pinggan? Jom Baca Corat-Coret Sepanjang AJL35!

Dianjurkan dengan suasana norma baharu dan lebih minimalis, Anugerah Juara Lagu Ke-35 (AJL35) telahpun melabuhkan tirainya pada malam tadi dengan semangat positif mengharungi cabaran pandemik Covid-19.

 

Berlangsung dengan gemilangnya walaupun tanpa kehadiran penonton, rasanya tidak terlambat untuk Xtra mengucapkan syabas dan tahniah buat semua pemenang.

 

Jom kita throwback semula momen yang berlaku sepanjang AJL35 berlangsung!

 

1. Baju Aina Abdul disamakan dengan bakul Almond London & Ikan Laga

Antara persembahan yang paling ditunggu-tunggu, pemilik vokal yang lunak ini nampaknya tidak terlepas dari menerima kritikan dari netizen kerana tampil dengan busana seakan-akan bakul biskut Almond London.

Tidak habis disitu, corak baju Aina juga disamakan dengan ikan laga.

 

 

Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang sempat membandingkan busana yang dipakai Aina dengan penyanyi antarabangsa, Lady Gaga. Opss!

 

Bagaimanapun, Aina dilihat menjawab segala persoalan netizen mengenai pakaiannya pada AJL35 malam tadi menerusi muat naik di akaun instagram miliknya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

 2. Vokal tergelincir nyanyi Peluang Kedua… netizen minta jangan kecam Nabila Razali

Antara persembahan yang paling ditunggu-tunggu oleh peminat AJL35, Nabila Razali tampil dengan vokal yang agak baik pada persembahan malam tadi.

 

Walaupun ada bahagian yang ‘tergelincir’, netizen tetap memuji vokal Nabila mempunyai pembaharuan dan beliau nampaknya kelihatan anggun di atas pentas dengan lagu Peluang Kedua.

 

Namun, apa yang paling mencuri perhatian adalah kenyataan yang dibuat oleh penyanyi Hafiz Hamidun yang menyifatkan peluang kedua telah dibazirkan pada malam ini.

 

Perkara itu dimuat naik oleh Hafiz Hamidun sendiri menerusi muat naik di akaun Twitter miliknya sekaligus ianya mengundang perbicangan hangat dalam kalangan netizen.

 

Namun begitu, tweet terbabit telah pun dipadamkan.

3. Ayie Floor88  VS Heinz Doofenshmirtz

Bukan sahaja Aina Abdul yang disamakan dengan biskut Almond London dan ikan laga, Ayie dari kumpulan Floor 88 juga tidak ketinggalan apabila netizen menyamakan Ayie dan kumpulan Floor88 dengan watak kartun dalam siri Phineas And Ferb, Mr Doofenshmirtz dan siri kartun popular Spongebob Squarepants.

 

Jom kita tengok sama ke tak?

Malah, netizen juga berpendapat perkara yang paling tidak dapat dilupakan adalah tikar terbang yang ditunjukkan ketika persembahan mereka di pentas AJL35 menerusi lagu Hutang.

 

4. Persembahan Gila memang memukau!

Ternyata lagu Gila nyanyian Kaka Azraff, Loca B dan Noki pada malam tadi berjaya mencuri perhatian juri dan semua penonton sehingga berjaya dinobatkan sebagai juara AJL35.

 

Dengan bait-bait lagu yang cukup deep, Gila tampil dengan persembahan yang ringkas namun cukup memukau.

 

 

5. Ziana Zain VS Pramugari Qatar???

Opsss! Penyanyi kesayangan ramai, Ziana Zain juga tidak terlepas menjadi bahan usikan netizen apabila penampilan Ziana ketika membuat persembahan bersama Hazama di malam AJL35 disamakan dengan pramugari Qatar Airways.

 

Mana taknya, Ziana Zain tampil dengan busana berwarna ungu dengan topi kecil di atas kepala seakan-akan pramugari Qatar. Tak percaya, tengok ni!

 

 

Selain menjadi pramugari Qatar Airways, sarung tangan yang dikenakan juga turut disamakan dengan sarung tangan pencuci pinggan.

 

Pergh! memang kreatif netizen ni.

Haaa, sama ke tidak???

 

6. Gundah buat semua orang Goosebump!

Seperti Aina Abdul, kemantapan vokal yang dimiliki penyanyi kecil molek ini memang tidak dapat dipertikaikan lagi.

 

Membawakan lagu Gundah, hasil ciptaan bersama Sharon Paul, pastinya ini antara lagu yang mebuatkan penonton ‘meremang’ mendengarnya.

 

Maka tidak hairanlah sekiranya, pemenang Vokal Terbaik ini memberi kesan kepada penonton dengan pembawaan lagu Gundah dari beliau.

 

7. Plastik sampah, bean bag & Sherry Al Hadad…

Siapa kata finalis je yang kena, pengacara pun tak terlepas tau!

 

Gaun hitam yang digayakan Sherry Alhadad pada malam AJL35 menjadi bahan usikan netizen apabila ada yang menyamakannya seperti plastik sampah dan bean bag.

 

Kesian Sherry! Yang penting Sherry perform okay! Siap catwalk tu yang tak tahan…

Apapun, corat-coret ini adalah apa yang berlaku sepanjang AJL35 berlangsung. Diharap, segala yang berlaku sepanjang AJL35 ini dapat dijadikan rujukan dari segi penganjuran majlis dengan pematuhan operasi standard (SOP) yang ketat bagi keselamatan artis dan krew yang terlibat dalam memberikan yang terbaik buat penonton setia TV3.

 

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua pemenang!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Nov 2019

Betul Ke Penyokong Indonesia Ditahan ‘Orang Malaysia’ Dalam Stadium

betul atau tidak kena tunggu update terkini di medial sosial platform

Trending Tue, 24 Mar 2020

Masih Belum Jalani Ujian Covid-19, 3800 Jemaah Tabligh Bakal Diburu!

Tolonglah jangan degil dan ambil mudah isu Covid-19 ni okay!

Trending Sun, 27 Dec 2020
Trending Thu, 11 Jul 2019

Undang-Undang Baharu Kawal Penggunaan Vape & Rokok Elektronik

Bakal bermesyuarat dalam masa terdekat untuk mencari kaedah terbaik mengawal penggunaan vape, sisha dan juga rokok.

Trending Wed, 10 Jun 2020
Trending Sat, 13 Mar 2021

‘Folio Cinta’ Fiena Menjadi Penamat Kepada Kisah Lagu Hit ‘Tuhan Jaga Dia Untukku’

Kekurangan dimiliki digantikan dengan kelebihan dari segi suara yang gemersik tatkala menyanyi dan kebolehan mencipta lagu dengan baik. Itu anugerah daripada Ilahi buat insan istimewa bernama Fiena, 22, atau nama sebenarnya Nur Zafiena Anissa Zaini. […]

Trending Mon, 30 Apr 2018

Australian Uni Evacuates 500 Students and Staffs Because of Durian Smell

They thought the stinky fruit was a gas leak!

Trending Mon, 12 Mar 2018

Sex Club Opens in Shanghai and Women are Loving It!

Skirt Club opens their 1st club in Asia and the reaction from local women are definitely mind blowing.

Trending Tue, 6 Mar 2018

女学生「反坐摩哆」趴置物箱写作业

中国广西南宁市一名女学生坐在摩哆后座,背对驾驶在摩哆置物箱上写作业,她一手拿着笔,一手压著书本,熟练的动作似乎不是第一次这样「读书」。其他网友看到后,纷纷直呼太狂了,也提醒该女学生「安全第一」。

Featured Fri, 5 Mar 2021

| Live TV