Trending By: SGMS Faida April 4, 2018 @ 1:38pm

Bukan Manusia Sahaja Suka Ke Spa, Monyet Pun!

Jangan ingat manusia saja yang suka ke spa berendam dalam air panas, monyet juga gemarkannya! Legakan tekanan kot…

Ini terbukti menerusi hasil penyelidikan di Institut Penyelidikan Primat di Universiti Kyoto terhadap 12 monyet betina jenis macaques di taman monyet Jigokudani Yaen-Koen di Nagano pada 2014.

Mereka mengkaji tingkah laku monyet dan mengumpul data untuk mengukur paras glukokortikoid iaitu sejenis hormon yang kepekatannya meningkat apabila tahap tekanan tinggi.

Mereka mendapati bahawa tahap tekanan monyet yang berusia antara lima hingga 24 tahun adalah kira-kira 20 peratus lebih rendah secara purata selepas mandi.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Oct 2018

Ditipu Teman Lelaki, Lihat Tindakan Gadis ‘Kental’ Ini!

Tak semua benda yang kita rancang tu akan jadi kenyataan. Betul, hati manusia ni berubah-ubah. And betul, tak semua lelaki ni trash. Tapi lelaki yang aku dapat ni trash. Thanks bruh…

Trending Sat, 31 Aug 2019

Cekik Pekerja Stesen Minyak, Zynakal Kena Denda RM2,800

Mungkin kena tukar nama kot supaya tak ‘nakal’ lagi

Trending Wed, 25 Apr 2018

民间晚上禁忌:半夜10件不要做的事

晚上11点到凌晨1点是一天中阴气最重的时刻,在古人的神鬼传说中是鬼魂出没的时间。相信不少人都被长辈提醒这半夜10件不要做的事!比如不能照镜子,不能吹口哨等,加上听到的一些灵异故事,越发的让人觉得可怕。

Trending Sun, 17 Nov 2019

Dapur Kaca Meletup Sewaktu Tunggu Ikan Rebus Siap

Dapoq meletup, selalu dok tengok dalam Facebook ja

Trending Wed, 13 Dec 2017

20张「神巧合瞬间」的完美照片

拍一张完美的照片似乎是一项艰巨的任务,对大多数的人来说几乎是不可能的。但是在正确的时间出现在正确的地点,就能拍出完美无缺的的照片。

Trending Wed, 12 Jun 2019

Hati- Hati Guys, Samseng ‘Abang Botak’ Kini Bebas!

Abang Botak yang pecahkan cermin kereta orang tu dah keluar penjara, hati-hati guys..

Trending Mon, 5 Nov 2018

5个时尚悲剧「别人VS自己」

不知道各位少女们有没有这样的感觉,明明都是同样的单品,对方穿起来很好看,但穿在自己身上就很悲剧……

Trending Thu, 4 Apr 2019

Tular Di Laman Sosial, Kehilangan Acap Ada Kaitan Dengan Kisah Hassan Ayat 10 Tahun Lalu?

Sehingga kini, kehilangan Hassan Ayat masih menjadi misteri. Ungkapan sajak yang ditanggalkan oleh Hassan seolah-oleh memberi mesej beliau memilih untuk tinggal di “alam” lain.

Trending Thu, 23 Aug 2018

6 Things To Do in Traffic To Stay Zen

Basically, how to keep your blood pressure under control.

| Live TV