Trending By: SGMS Enal July 6, 2018 @ 1:58am

Yahoo! Chatime Selamatkan Pekerja Tealive

Dengan penutupan Tealive semalam lebih kurang 800 pekerja hilang pendapatan. Tealive di Malaysia diarahkan untuk tutup serta merta selepas gagal dalam rayuan mahkamah dimana 161 kedai air minuman diarah tutup serta merta. 

Chatime Malaysia telah menawarkan untuk menggaji semula pekerja yang ditamatkan serta-merta dimana Chatime teringat akan kesannya terhadap kehidupan perkerjaan dan pemilik kedai.

“Kami akan mengalu-alukan bekas francais Chatime dan pekerja yang telah terjejas oleh kesukaran untuk menghubungi kami sekiranya memerlukan bantuan dari kami.

“ Pintu kami terbuka kepada para pekerja dan pemilik outlet yang mendapati diri mereka berada dalam kedudukan yang tidak menentu hari ini . Mereka adalah keutamaan kami pada masa ini” kata Aliza Ali, Pengarah Urusan Kumpulan Chatime Malaysia

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 28 Dec 2018

Indonesia Tingkatkan Status Berjaga-Jaga Gunung Berapi

Pemindahan secara besar-besaran yang telah dilaksana membabitkan kira-kira 20,000 orang, berdasarkan angka pada Rabu.

Trending Sun, 22 Apr 2018

Merajuk Dengan Keluarga, Kanak-Kanak Bawa Diri Ke Bali Seorang Diri!

Emma berasa terkejut dan tidak boleh menjelaskan bagaimana perasaannya selepas mengetahui anaknya itu ke luar negara seorang diri dan menginap di Hotel All Season yang bertaraf empat bintang…Memang berani lah awak dik!

Trending Mon, 25 Jun 2018

MP Wants Malaysians to Marry at 18-Years-Old and Above

She wants to end child marriages.

Trending Sat, 4 Jan 2020
Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Mon, 8 Oct 2018

唐老鸭84岁生日周边商品满出来!

今年9月6日正是唐老鸭的84岁生日,迪士尼因此推出众多周边商品,绒毛抱枕到录音带行动电源,至今都还买得到唷!

Trending Thu, 27 Sep 2018

Lorong Tengah Hanya Untuk Memotong, Netizen Sindir Pemandu ‘Bengap’?

Kalau dalam situasi video tadi, andai kata kereta yang record & kereta mangsa keadaan stay kiri je (since kiri kosong), bezza yang laju tu tak perlu pun jadi pelesit tukar lorong kiri ke kanan hujung hujung (memang bahaya sebab blind spot). Ini tak…

Trending Thu, 28 Jun 2018

Penyokong Kecewa Jerman Kalah Dengan Korea

Apa nak buat…bertabahlah ya penyokong bola sepak pasukan Jerman. Buat pasukan Korea, Good Luck untuk perlawanan seterusnya!

| Live TV