Trending By: Padin June 24, 2021 @ 9:32am

Dituduh Mandul, Dipanggil Puk***k, Didakwa Tak Solat – Elizad Sharifuddin Buat Laporan Polis Terhadap Netizen Biadap!

Pelakon Elizad Sharifuddin tampil membuat laporan polis terhadap seorang netizen yang meninggalkan komen biadap serta memuat naik hantaran berunsur penghinaan terhadap dirinya.

Membuat laporan di Balai Polis Bukit Jalil malam tadi, Elizad, 37, berang dengan tindakan pengguna media sosial terbabit yang melemparkan pelbagai tohmahan menerusi laman sosial Facebook.

“Pertamanya, jarang-jarang aku ni melayan komen-komen ‘bodoh’ macam ni. Tapi bila kau menggunakan perkataan mandul, it really hurts me so bad. Kau Allah ke? Tahu ke aku ni mandul ke tak? Boleh beranak ke tak?!

“Menggigil dan terketar tangan ni. Jantung rasa nak tercabut, sedih teramat sangat! Kau suka ke kalau tengok aku ni bercerai berai sebab aku belum ada zuriat?!” tulis Elizad di sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram miliknya.

Pengguna media sosial itu terlebih dahulu meninggalkan komen berunsur cercaan menerusi sebuah pautan artikel yang dimuat naik di laman sosial Facebook sebuah portal hiburan tempatan.

Selain itu, pengguna media sosial terbabit turut mengemas kini status Facebook miliknya dengan menulis, “Sama-sama kita doakan Elizad dapat zuriat walaupun Elizad sendiri tak solat tak tutup aurat… Jom aminkan puk****. Amin.”

Dalam pada itu, Elizad menyifatkan perbuatan netizen itu melampaui batas dan kata-kata yang dilemparkan terhadapnya berunsurkan fitnah.

“I am crying while I text this caption. Kau tahu ke aku ni solat ke tak? Pernah bekerjasama dengan aku ke? Bersedekah? Bangun solat malam? Mengaji, pakai telekung, atas sejadah, segala amalan perlu diupload ke?!

“Lain orang lain caranya, I don’t need any stupid attention! I’m happy with my life. Dapat anak ke tak, itu kerja Allah.

“Cuma, no one can say that ‘mandul’ word to me!. Kau tahu tak aku struggle macam nak mati nak mendapatkan zuriat sendiri?! Hari-hari dalam solat menangis-nangis, minta pada Allah jangan biarkan aku keseorangan tanpa zuriat! Menangis kecewa sebab tak ada peneman umur dah macam ni.

“Aku ni bertahun berjumpa segala doktor pakar, pergi seluruh pelusuk berubat, cucuk sana sini, sakit tahu tak? Sakit! Yang kau, senang-senang puk****kan aku dan cakap aku mandul!

“Apa aku rasa? Family aku rasa? Orang yang tahu dan nampak je aku bersusah payah berulang alik, tahan sakit nak mendapatkan anak! Kau simply boleh cakap aku mandul dan puk****?

“Jarang aku ambil port dan maafkan orang. But not this time. Luluh hati ini, sedih sangat-sangat. Tuhan je tahu. Saya dah buat laporan polis. Kau cuit salah orang,” ujarnya.

Di ruangan komen, ramai pengikut Elizad termasuk rakan-rakan selebriti memberikan sokongan terhadap pelakon dan penyampai radio ini termasuklah Fasha Sandha, Fara Fauzana, Ika Nabella, Elly Mazlein, Raja Ilya dan ramai lagi.

Sebelum ini, pelakon drama bersiri Teman Lelaki Upahan ini mengalami keguguran sekitar November tahun lalu selepas menjalani rawatan kesuburan in-vitro (IVF) pada Oktober tahun sama.

Untuk rekod, Elizad dan suami, Shamsul Baharin Abdul Rahman telah mendirikan rumah tangga selama enam tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 13 Mar 2019
Trending Sun, 6 Dec 2020
Trending Fri, 30 Nov 2018

Ribut Pasir Gergasi Setinggi 100 Meter ‘Menelan’ Bandar China

Tembok pasir setinggi 100 meter dilihat seperti ‘menelan’ seluruh bandar

Featured Wed, 5 May 2021

“Cakap Melayu Tak Susah, Memasak Lagi Susah”- Tular Kahwini Pemuda Melayu, Maryam You Narae Kini Muncul Di TV

Pasangan instafamous & selebriti Youtube, Maryam You Narae dan suaminya, Ryzal Ibrahim sudah tidak asing lagi di platform media sosial mereka iaitu DurianKimchi TV. Terbaru, pasangan ini muncul buat kali pertama dengan rancangan TV terbaru iaitu […]

Trending Mon, 20 Nov 2017

Tikam, Kelar Dan Rentap Rahim Sahabat Baik Sedang Hamil 8 Bulan

Tergamak tikam. kelar dan rentap rahim kawan yang sedang mengandung 8 bulan , apa dah nak jadi ni

Trending Mon, 16 Apr 2018

Pelik! Wedding Dress Unik Alaf Baru Ini Curi Perhatian

Rekaan baju pengantin ini dikatakan unik dan lain daripada lain! Mungkin boleh beri inspirasi untuk yang bakal bergelar raja sehari?

Trending Tue, 22 Oct 2019
Trending Wed, 29 Jul 2020

| Live TV