Trending By: Bibi Ramli May 2, 2018 @ 7:31pm

Facebook Akan Lancarkan Servis Mencari Cinta Untuk Para Pengguna, Anda Berminat?

Lepas ini lagi lamalah masa yang anda akan habiskan dengan akaun Facebook anda. Malah, anda juga berpotensi untuk mencari cinta!

Hari ini, Ketua Pegawai Eksekutifl laman media sosial tersebut, Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa syarikatnya sedang merancang untuk melancarkan sebuah dating service melalui platform itu.

Tujuannya ialah bukan saja untuk membolehkan penggunanya yang berjuta-juta orang itu mencari cinta. Tapi ia juga untuk meningkatkan lagi jumlah masa penggunaan platform ini.

“Ada 200 juta pengguna Facebook yang berkata mereka single, jadi semestinya ada sesuatu yang kita boleh buat,” kata Mark di persidangan tahunan syarikatnya di California.

Foto: REUTERS/Stephen Lam

Sudah lama dirancang

Servis ini telah dirancang oleh Facebook sejak sedekad lalu. Tapi pada tahun 2016 barulah Mark pasti dengan keputusannya apabila beribu-ribu orang memberitahunya bahawa mereka telah berjaya mencari cinta melalui Facebook.

Dalam mencipta servis ini, Facebook mengutamakan privacy, sesuatu yang penting bagi golongan yang menggunakan dating service di laman web lain seperti Tinder dan OkCupid.

Sebuah prototaip telah dikongsi di persidangan itu, dan ia menunjukkan sebuah link berbentuk hati yang terletak di laman utama aplikasi Facebook seseorang itu.

Link tersebut akan membawa pengguna ke dating profilenya jika mereka telah tetapkannya.

Pengguna akan dipasangkan dengan “calon-calon” yang sesuai berdasarkan kriteria pilihan mereka, rakan-rakan yang mereka kongsi serta perkara yang mereka sama-sama suka.

“Servis ini adalah untuk mencari hubungan jangka panjang, bukan untuk saja-saja,” kata Mark tapi dia tak memberitahu bila sebenarnya ia akan dilancarkan. Apa yang kita tahu ialah ia akan dilancarkan tak lama lagi.

Jadi, anda excited tak untuk menggunakan servis ini? Ataupun anda lebih suka cara old-school?

Sumber: Reuters

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 28 Dec 2017

「时尚之都」巴黎地下墓穴 埋葬700万人

法国巴黎被人们称为「时尚之都」,但在那里有一个超诡异的地下墓室,里头埋葬着700万具尸骨,被人们称为「骷髅墓」。据称,这个墓穴里的尸骨都是被人们刻意移来转去的,且在此之前是一个采石场。

Trending Mon, 14 Sep 2020

Semua Sekolah Di Kedah Bakal Ditutup

Sama-sama kita tunggu pengumuman nya okay!

Trending Sun, 12 Aug 2018

天生体质「比较敏感」易遇好兄弟体质5特征

什么样体质的人最容易接触到不同空间的众生?可以从手相和面相去看,拥有以下提到特征,个性或是体质较敏感,容易会遇到「鬼」!

Trending Thu, 21 Jun 2018

Harga RON 95, Diesel Kekal

Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengumumkan peruntukan sebanyak RM3 bilion subsidi untuk RON95 dan diesel, bagi memastikan harga bahan api ini diapungkan di pasaran.

Trending Mon, 12 Mar 2018

31-Year-Old Mum Decides to Study in Kindergarten for Daughter’s Sake

Some people would be too embarrassed at this point, but this mum would do anything for her daughter.

Trending Thu, 18 Jun 2020
Trending Thu, 15 Mar 2018

Keputusan SPM 2017 Catat Peningkatan, Tahniah!

Pencapaian calon di bandar dan luar bandar menunjukkan prestasi memberangsangkan iaitu GPM 4.75, berbanding 4.89 pada 2016 bagi bandar, dan 5.22 berbanding 5.36 pada 2016 bagi luar bandar.

Featured Sat, 18 Apr 2020

| Live TV