Trending By: Ad Ops May 2, 2018 @ 7:31pm

Facebook Akan Lancarkan Servis Mencari Cinta Untuk Para Pengguna, Anda Berminat?

Lepas ini lagi lamalah masa yang anda akan habiskan dengan akaun Facebook anda. Malah, anda juga berpotensi untuk mencari cinta!

Hari ini, Ketua Pegawai Eksekutifl laman media sosial tersebut, Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa syarikatnya sedang merancang untuk melancarkan sebuah dating service melalui platform itu.

Tujuannya ialah bukan saja untuk membolehkan penggunanya yang berjuta-juta orang itu mencari cinta. Tapi ia juga untuk meningkatkan lagi jumlah masa penggunaan platform ini.

“Ada 200 juta pengguna Facebook yang berkata mereka single, jadi semestinya ada sesuatu yang kita boleh buat,” kata Mark di persidangan tahunan syarikatnya di California.

Foto: REUTERS/Stephen Lam

Sudah lama dirancang

Servis ini telah dirancang oleh Facebook sejak sedekad lalu. Tapi pada tahun 2016 barulah Mark pasti dengan keputusannya apabila beribu-ribu orang memberitahunya bahawa mereka telah berjaya mencari cinta melalui Facebook.

Dalam mencipta servis ini, Facebook mengutamakan privacy, sesuatu yang penting bagi golongan yang menggunakan dating service di laman web lain seperti Tinder dan OkCupid.

Sebuah prototaip telah dikongsi di persidangan itu, dan ia menunjukkan sebuah link berbentuk hati yang terletak di laman utama aplikasi Facebook seseorang itu.

Link tersebut akan membawa pengguna ke dating profilenya jika mereka telah tetapkannya.

Pengguna akan dipasangkan dengan “calon-calon” yang sesuai berdasarkan kriteria pilihan mereka, rakan-rakan yang mereka kongsi serta perkara yang mereka sama-sama suka.

“Servis ini adalah untuk mencari hubungan jangka panjang, bukan untuk saja-saja,” kata Mark tapi dia tak memberitahu bila sebenarnya ia akan dilancarkan. Apa yang kita tahu ialah ia akan dilancarkan tak lama lagi.

Jadi, anda excited tak untuk menggunakan servis ini? Ataupun anda lebih suka cara old-school?

Sumber: Reuters

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 12 Jul 2022

[VIDEO] Netizen Tak Puas Hati Aaisyah Gemar Melaram, Che Ta Tampil Beri Teguran ‘Pedas’ – “Mak Dia Ratu Malaysia, Kemana Tumpahnya Kuah Kalau Tak Ke Nasi!”

Hah tu dia Che Ta dah sound hampa. Biaq p la anak depa nak melaram, min suka tengok Aaisyah pandai jaga penampilan dia.

Trending Fri, 9 Feb 2018

Dijangkiti ‘Cacing Dalam Kaki’ Gara-Gara

Pengalaman Ngeri, Saya Dan Suami Dijangkiti ‘Cacing Dalam Kaki’ Gara-Gara Tidak Pakai Kasut Semasa Main Air Di Tepi Pantai

Trending Mon, 8 Feb 2021

“Beranganlah You Ni… Tak Sama Langsung” – Dikatakan Persis Jue Aziz, Wanita Ini Terima Kecaman Netizen

Seorang wanita menerima kecaman netizen selepas dikatakan mempunyai persamaan dengan pelakon Jue Aziz. Semalam, tular sebuah sedutan video di laman sosial Twitter yang memaparkan seorang wanita berniqab dan lebih mengejutkan, wanita berkenaan disapa dengan panggilan

Trending Thu, 9 Jul 2020
Trending Wed, 5 Dec 2018

OMG! Tragedi Cas Telefon Sambil Pakai Earphone Berulang Lagi

Tidak sangka hanya kerana gemar mendengar lagu menggunakan earfon maut

Trending Wed, 5 May 2021

Sabarlah Duhai Hati & Cukup Derita Itu Eksklusif di iQiyi Bulan Ramadan Ini

Drama bersiri Sabarlah Duhai Hati dan Cukup Derita Itu telah menyertai senarai drama-drama ternama hasil daripada perjanjian perkongsian kandungan drama yang dipersetujui di antara pengeluar dan pengedar kandungan terbesar di Malaysia, Primeworks Studio dan sebuah

Featured Mon, 22 Mar 2021

Bayaran Geran Khas Prihatin Tambahan Mulai 25 Mac Ini, RM 500 Buat PKS Mikro..

Bayaran bagi semua perusaha kecil sederhana di bawah Geran Khas Prihatin Tambahan akan bermula 25 Mac ini. Menurut Menteri Kewangan, Senator Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, bayaran tersebut melibatkan implikasi kewangan sebanyak RM883

| Live TV