Trending By: Salma Syahbuddin September 2, 2020 @ 5:35pm

“I See Him As My Future Husband…” Sweet! Mira Filzah Puji Bakal Suami

Pastinya peminat setia pelakon popular menerusi drama Pujaan Hati Kanda ini sudah tidak sabar untuk melihat Mira Filzah melangsungkan perkahwinan beliau bersama jejaka pilihan hati bukan?

Kalau sebelum ini Mira tampil dengan majlis khatam Al-Quran bersama adik beliau yang telah selamat diijabkabulkan pada minggu lalu, kali ini beliau pula tampil dengan pengumuman tarikh perkahwinan bersama Wan Emir Astar.

Akhiri zaman bujang minggu ini

Menerusi temubual yang dilakukan bersama krew penerbitan Wanita Hari Ini TV3, Mira Filzah bakal menamatkan zaman bujangnya minggu ini iaitu seminggu selepas tarikh majlis Khatam Al-Quran yang dilakukan.

Dan, buat peminat setia Mira Filzah jangan lepaskan peluang untuk sama-sama menyaksikan siaran secara langsung majlis perkahwinan yang dianggap sebagai Wedding of the year ini menerusi siaran televisyen rasmi kami iaitu TV3.

Majlis dekat-dekat

Menurut Mira, majlis perkahwinan beliau terpaksa diawalkan memandangkan kakak sulung beliau menetap di luar negara dan sukar untuk pulang dengan kerap jadi, perkara ini telahpun dipertimbangkan oleh keluarga untuk adakan majlis selang beberapa hari dari adik beliau.

Sumber : Instagram @mfmirafilzah

Pelakon ini juga memaklumkan, segala persiapan perkahwinan beliau berjalan dengan lancar dan memohon doa yang baik-baik dari peminat beliau agar segalanya dipermudahkan.

Karakter bakal suami yang buat Mira Filzah jatuh hati…

Dalam temubual tersebut juga, Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman ini sempat berkongsi tiga perkara yang membuatkan beliau terpaut hati dengan jejaka pilihan beliau ini.

Antaranya ialah, Mira menyifatkan Wan Emir sebagai seorang yang disenangi ramai, bertanggungjawab, soft spoken, dan banyak lagi.

” Karakter, karakter, karakter. Dia seorang yang disenangi ramai, soft spoken, bertanggungjawab, anak sulung kepada empat adik beradik after arwah papa meninggal pun dia yang takeover everything. And, i see him as my future husband and my future father to my kids…”

Wah, sweet je kan? Tak sabar nak saksikan majlis perkahwinan merpati dua sejoli ni nanti. Buta korang kat rumah tu, stay tuned okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 26 Oct 2020
Trending Fri, 15 Dec 2017

Ular Yang Di Sangka Jinak Tetapi..

Remaja berasal Bojongsoan, Indonesia meninggal dunia selepas dipatuk ular kesayangannya…aduhai.

Featured Sat, 22 Sep 2018

Peluang Kolaborasi Dengan Siti Nurhaliza, Wish List Hael Husaini Dimakbul Tuhan!

#AntaPermana trending ‘worldwide’ di laman Twitter sejak tengah malam tadi.

Trending Mon, 20 Sep 2021

“Tiba-Tiba Dia Call Cakap Nak Kahwin, Biar Betul Nak Pakai Hitam?” – Pereka Fesyen Ambil Masa Seminggu Siapkan Busana Viral Zizi Kirana

Busana yang digayakan oleh penyanyi Zizi Kirana dan pelakon Yusuf Bahrin ketika majlis pernikahan mereka semalam mendapat perhatian ramai. Persalinan songket hitam benang emas yang mendapat sentuhan pereka fesyen terkenal, Shanell Harun ini digayakan segak […]

Trending Sat, 25 Aug 2018

Pasangan Ini Sering Lakukan Hubungan Seks Namun Belum Dikurniakan Anak, Pendedahan Si Isteri Pasti Buatkan Anda Terkejut!

Empat tahun berkahwin tapi suami atau isteri tidak tahu bagaimana untuk hamil. Pasangan yang kurang pengetahuan tentang pengetahuan umum ini sangat jarang berlaku.

Trending Wed, 14 Nov 2018

3 Wanita Terkandas di Korea Selepas Membuat Pembedahan Plastik

Gambar pasport adalah pengenalan diri individu, jika ingin membuat pembedahan plastik diluar negeri, sila fikir dahulu ye

Trending Tue, 2 Feb 2021

Datuk Nicol Ann David Raih Atlet Terunggul Sepanjang Zaman

Tahniah Datuk Nicol Ann David. Proud to be Malaysian!

Hiburan Tue, 3 Aug 2021

Bael0n Beri Nafas Baharu Lagu Amelina

Selebriti TikTok yang kini bergelar penyanyi, Bael0n kini tampil memberikan nafas baharu kepada lagu Rindu nyanyian asal Amelina dalam versi tersendiri. Menurutnya, dia sangat yakin pertaruhan itu cukup tepat untuknya memberi angina baharu kepada pendengar […]

Trending Fri, 5 Jun 2020

| Live TV