Trending By: Salma Syahbuddin September 2, 2020 @ 5:35pm

“I See Him As My Future Husband…” Sweet! Mira Filzah Puji Bakal Suami

Pastinya peminat setia pelakon popular menerusi drama Pujaan Hati Kanda ini sudah tidak sabar untuk melihat Mira Filzah melangsungkan perkahwinan beliau bersama jejaka pilihan hati bukan?

Kalau sebelum ini Mira tampil dengan majlis khatam Al-Quran bersama adik beliau yang telah selamat diijabkabulkan pada minggu lalu, kali ini beliau pula tampil dengan pengumuman tarikh perkahwinan bersama Wan Emir Astar.

Akhiri zaman bujang minggu ini

Menerusi temubual yang dilakukan bersama krew penerbitan Wanita Hari Ini TV3, Mira Filzah bakal menamatkan zaman bujangnya minggu ini iaitu seminggu selepas tarikh majlis Khatam Al-Quran yang dilakukan.

Dan, buat peminat setia Mira Filzah jangan lepaskan peluang untuk sama-sama menyaksikan siaran secara langsung majlis perkahwinan yang dianggap sebagai Wedding of the year ini menerusi siaran televisyen rasmi kami iaitu TV3.

Majlis dekat-dekat

Menurut Mira, majlis perkahwinan beliau terpaksa diawalkan memandangkan kakak sulung beliau menetap di luar negara dan sukar untuk pulang dengan kerap jadi, perkara ini telahpun dipertimbangkan oleh keluarga untuk adakan majlis selang beberapa hari dari adik beliau.

Sumber : Instagram @mfmirafilzah

Pelakon ini juga memaklumkan, segala persiapan perkahwinan beliau berjalan dengan lancar dan memohon doa yang baik-baik dari peminat beliau agar segalanya dipermudahkan.

Karakter bakal suami yang buat Mira Filzah jatuh hati…

Dalam temubual tersebut juga, Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman ini sempat berkongsi tiga perkara yang membuatkan beliau terpaut hati dengan jejaka pilihan beliau ini.

Antaranya ialah, Mira menyifatkan Wan Emir sebagai seorang yang disenangi ramai, bertanggungjawab, soft spoken, dan banyak lagi.

” Karakter, karakter, karakter. Dia seorang yang disenangi ramai, soft spoken, bertanggungjawab, anak sulung kepada empat adik beradik after arwah papa meninggal pun dia yang takeover everything. And, i see him as my future husband and my future father to my kids…”

Wah, sweet je kan? Tak sabar nak saksikan majlis perkahwinan merpati dua sejoli ni nanti. Buta korang kat rumah tu, stay tuned okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 7 Apr 2020
Trending Tue, 28 May 2019

胖不是你的错!肥胖还有等「坏基因」也会遗传

健康的身体人人都希望有,但您知道吗?高度近视、喝水就会胖、明明体重正常却有高血脂、恼人的过敏等症状,都很有可能是父母遗传给您的!

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Thu, 3 May 2018

下雨她来不及收衣…楼上窗户伸出两把伞

很多人都有这样的经验,在阳台晒衣服,忽然一阵大雨,来不及收,衣服被淋湿,于是又要重洗了。不过,中国浙江最近出现一个温馨的画面,有一名老翁看到楼下的衣物还没收,在窗户边默默撑起伞,直到邻居来收衣服。

Trending Tue, 16 Jun 2020
Trending Fri, 26 Jun 2020

PTPTN & PERKESO Buka Peluang Kerja Termasuk Peminjam Yang Disenarai Hitam

Mungkin ini berita baik buat mereka yang blacklisted

Trending Wed, 13 Mar 2019

猪界传奇! 「猪卡索」一幅画卖1万6000令吉

猪界传奇!天才「猪卡索」超有才华,一幅画售价1万6000令吉。

Trending Mon, 13 May 2019

无现金交易!为 #RAYASEMPOI 掀起轻松过节新潮流

Touch‘n Go电子钱包走入甘榜峇鲁斋戒月市集!无现金交易为 #RAYASEMPOI 掀起轻松过节新潮流~

Trending Tue, 16 Jul 2019

研究证实:接吻能「帮女生减肥」、越亲人越美

研究证实:亲吻既能展现亲密,又能让身体健康,不要吝啬亲你的另一半啊~

| Live TV