Trending By: Salma Syahbuddin September 2, 2020 @ 5:35pm

“I See Him As My Future Husband…” Sweet! Mira Filzah Puji Bakal Suami

Pastinya peminat setia pelakon popular menerusi drama Pujaan Hati Kanda ini sudah tidak sabar untuk melihat Mira Filzah melangsungkan perkahwinan beliau bersama jejaka pilihan hati bukan?

Kalau sebelum ini Mira tampil dengan majlis khatam Al-Quran bersama adik beliau yang telah selamat diijabkabulkan pada minggu lalu, kali ini beliau pula tampil dengan pengumuman tarikh perkahwinan bersama Wan Emir Astar.

Akhiri zaman bujang minggu ini

Menerusi temubual yang dilakukan bersama krew penerbitan Wanita Hari Ini TV3, Mira Filzah bakal menamatkan zaman bujangnya minggu ini iaitu seminggu selepas tarikh majlis Khatam Al-Quran yang dilakukan.

Dan, buat peminat setia Mira Filzah jangan lepaskan peluang untuk sama-sama menyaksikan siaran secara langsung majlis perkahwinan yang dianggap sebagai Wedding of the year ini menerusi siaran televisyen rasmi kami iaitu TV3.

Majlis dekat-dekat

Menurut Mira, majlis perkahwinan beliau terpaksa diawalkan memandangkan kakak sulung beliau menetap di luar negara dan sukar untuk pulang dengan kerap jadi, perkara ini telahpun dipertimbangkan oleh keluarga untuk adakan majlis selang beberapa hari dari adik beliau.

Sumber : Instagram @mfmirafilzah

Pelakon ini juga memaklumkan, segala persiapan perkahwinan beliau berjalan dengan lancar dan memohon doa yang baik-baik dari peminat beliau agar segalanya dipermudahkan.

Karakter bakal suami yang buat Mira Filzah jatuh hati…

Dalam temubual tersebut juga, Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman ini sempat berkongsi tiga perkara yang membuatkan beliau terpaut hati dengan jejaka pilihan beliau ini.

Antaranya ialah, Mira menyifatkan Wan Emir sebagai seorang yang disenangi ramai, bertanggungjawab, soft spoken, dan banyak lagi.

” Karakter, karakter, karakter. Dia seorang yang disenangi ramai, soft spoken, bertanggungjawab, anak sulung kepada empat adik beradik after arwah papa meninggal pun dia yang takeover everything. And, i see him as my future husband and my future father to my kids…”

Wah, sweet je kan? Tak sabar nak saksikan majlis perkahwinan merpati dua sejoli ni nanti. Buta korang kat rumah tu, stay tuned okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 28 Aug 2020
Trending Fri, 16 Aug 2019

Imam Terbunuh Ketika Solat Jumaat

Lagi kejadian serangan bom selepas solat Jumaat.

Trending Fri, 14 Aug 2020

‘Mak Cik Gelang Pink’ Akhirnya Dijatuhi Hukuman Penjara

Semoga perkara ini dijadikan pengajaran!

Trending Fri, 29 Nov 2019
Trending Sat, 31 Aug 2019

Dua Lelaki Indonesia Terapung Diselamatkan

Nasib baik ada jaket keselamatan dimana dapat bertahan hingga bantuan sampai

Trending Mon, 14 Jan 2019

Pekerja Maut ‘Dipenggal’ Bilah Helikopter

Salvatore Disi, 62, meninggal dunia pada Khamis berdekatan bangunan tempat menyimpan pesawat di Lapangan Terbang Wilayah Brooksville-Tampa Bay.

Trending Wed, 24 Jun 2020

Sebak! Ibu Melutut Depan Pegawai Polis Selepas Selamatkan Nyawa Anaknya 3 Tahun Lalu

Cukup sayu. Tular sebuah video di laman sosial media mengenai seorang wanita yang melutut di hadapan anggota polis selepas terhutang budi kerana menyelamatkan nyawa anaknya.  Kejadian yang berlaku di China itu bermula apabila dua orang anggota […]

| Live TV