Trending By: Salma Syahbuddin September 2, 2020 @ 5:35pm

“I See Him As My Future Husband…” Sweet! Mira Filzah Puji Bakal Suami

Pastinya peminat setia pelakon popular menerusi drama Pujaan Hati Kanda ini sudah tidak sabar untuk melihat Mira Filzah melangsungkan perkahwinan beliau bersama jejaka pilihan hati bukan?

Kalau sebelum ini Mira tampil dengan majlis khatam Al-Quran bersama adik beliau yang telah selamat diijabkabulkan pada minggu lalu, kali ini beliau pula tampil dengan pengumuman tarikh perkahwinan bersama Wan Emir Astar.

Akhiri zaman bujang minggu ini

Menerusi temubual yang dilakukan bersama krew penerbitan Wanita Hari Ini TV3, Mira Filzah bakal menamatkan zaman bujangnya minggu ini iaitu seminggu selepas tarikh majlis Khatam Al-Quran yang dilakukan.

Dan, buat peminat setia Mira Filzah jangan lepaskan peluang untuk sama-sama menyaksikan siaran secara langsung majlis perkahwinan yang dianggap sebagai Wedding of the year ini menerusi siaran televisyen rasmi kami iaitu TV3.

Majlis dekat-dekat

Menurut Mira, majlis perkahwinan beliau terpaksa diawalkan memandangkan kakak sulung beliau menetap di luar negara dan sukar untuk pulang dengan kerap jadi, perkara ini telahpun dipertimbangkan oleh keluarga untuk adakan majlis selang beberapa hari dari adik beliau.

Sumber : Instagram @mfmirafilzah

Pelakon ini juga memaklumkan, segala persiapan perkahwinan beliau berjalan dengan lancar dan memohon doa yang baik-baik dari peminat beliau agar segalanya dipermudahkan.

Karakter bakal suami yang buat Mira Filzah jatuh hati…

Dalam temubual tersebut juga, Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman ini sempat berkongsi tiga perkara yang membuatkan beliau terpaut hati dengan jejaka pilihan beliau ini.

Antaranya ialah, Mira menyifatkan Wan Emir sebagai seorang yang disenangi ramai, bertanggungjawab, soft spoken, dan banyak lagi.

” Karakter, karakter, karakter. Dia seorang yang disenangi ramai, soft spoken, bertanggungjawab, anak sulung kepada empat adik beradik after arwah papa meninggal pun dia yang takeover everything. And, i see him as my future husband and my future father to my kids…”

Wah, sweet je kan? Tak sabar nak saksikan majlis perkahwinan merpati dua sejoli ni nanti. Buta korang kat rumah tu, stay tuned okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 2 Mar 2018

Starbucks Collaborates With GSC for Buy 1 Free 1 Promo

Time to jio your friends and family for some coffee and movies because Starbucks is collaborating with GSC cinemas for a Buy 1 Free 1 promotion.

Trending Thu, 8 Oct 2020
Trending Wed, 2 Sep 2020
Trending Wed, 3 Oct 2018

Rosmah Ke SPRM Kali Ketiga

Ini kali ketiga beliau hadir memberi keterangan di sini dan difahamkan, mungkin kali terakhir Rosmah dipanggil untuk memberi keterangan sebelum dihadapkan ke mahkamah terhadap beberapa pertuduhan membabitkan pengubahan wang haram.

Trending Sun, 29 Apr 2018

Louis Arthur Charles, Nama Putera Kedua Pasangan Diraja Britain!

Bayi ketiga William dan Kate itu dilahirkan seberat 3.8 kilogram pada 23 April lalu di Hospital St Mary, di barat London.

Trending Mon, 1 Jul 2019

Penumpang Feri Dikhuatiri Lemas Sebab Terjatuh?

Penumpang yang berada di atas Feri Pulau Pinang dipercayai telah terjatuh.

Trending Wed, 28 Feb 2018

Dare to Challenge This One-of-a-Kind Escape Room in Kuala Lumpur?

Good news for all thrill seekers as you can experience a different kind of adventure while playing this brand new escape room.

Trending Sat, 14 Jul 2018

Takziah! Perodua Langgar Lori Ragut Tiga Nyawa

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.50 pagi itu, Lobpithai Lee Sern Koung, 25, Tan Hock Lai, 24, maut di tempat kejadian maut di tempat kejadian, manakala Ong Cheng Lian, 23, meninggal dunia semasa menerima rawatan di Hospital Taiping.

Trending Tue, 15 Sep 2020
Trending Thu, 5 Nov 2020

SOP Rentas Negeri, Daerah Bakal Diperketatkan

Adakah ini seperti memberi bayangan….

| Live TV