Trending By: Padin May 25, 2023 @ 5:50pm

Jalin Kerjasama Dengan Masterclass Buletin FM, Usanita Turut Perkasa Usahawan Wanita B40 & Angkat Perintis IKS Menerusi ‘Usanita Mall’

Usanita Sdn Bhd menyasarkan peniaga dan pengguna online, terutamanya usahawan wanita bagi membina kembali ekonomi keluarga selepas penularan wabak COVID-19.

Menerusi Usanita Mall, objektif yang mahu dicapai ialah untuk memberi pendedahan perniagaan usahawan secara digital dan mengubah strategi perniagaan yang sesuai dengan corak pembelian terkini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Hasan, platform yang dibuka secara percuma kepada semua peniaga ini turut membawa Datuk Rosyam Nor sebagai ikon perniagaan.

Kehadiran Rosyam adalah untuk membantu para usahawan industri kecil dan sederhana (IKS) dari segi penjenamaan dan pemasaran produk.

“Selain baik untuk penjenamaan, ia boleh memastikan produk-produk yang dihasilkan mampu menembusi pasaran pada masa kini.

“Seterusnya, kami juga menyasarkan agar produk-produk yang melalui proses terbabit dapat ditingkatkan jualannya,” katanya.

Adzliana ditemui di majlis jamuan Hari Raya anjuran Usanita yang diadakan di ibu negara, baru-baru ini.

Secara eksklusif, Rosyam turut sudi memberi ruang dan peluang untuk menggunakan wajahnya pada label pembungkusan bagi 50 produk perintis Usanita bagi memberi nilai tambah kepada usahawan.

Dalam pada itu, Usanita turut mengumumkan kerjasama mereka dengan stesen radio Buletin FM.

“Alhamdullilah tahun ini cukup bermakna buat Usanita kerana kami terpilih untuk mengelolai program usahawan yang tidak asing lagi iaitu Masterclass Buletin FM.

“Masterclass Buletin FM yang dijangkan akan bermula penggambaran pada Jun nanti akan menyaksikan format yang baharu mengikut acuan Usanita.

“Kali ini, cabaran akan lebih fokus pada sesuatu bidang dalam keusahawanan seperti contoh cabaran pemasaran secara fizikal atau produk branding packaging.

“Pada cabaran kali ini juga, ada beberapa cabaran baru yang akan diperkenalkan iaitu cabaran atas lapangan,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 22 Feb 2022

Farahdhiya Pilih Rapper Korea Selatan

Penyanyi Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 38, mengambil keputusan untuk tampil dengan sesuatu yang berbeza apabila muncul dengan single terbaru berjudul Tewas. Lagu Tewas yang bergenre Electronic Dance Music (EDM) menggunakan tiga bahasa […]

Hiburan Tue, 7 Nov 2023

Pakai Loket Huruf ‘Z’, Rantai Emas Fyna Jebat Curi Tumpuan

Huruf Z kat rantai Fyna tu tanda apa ekk… 🤔 Z for Zainal? 👀

Featured Fri, 13 Jan 2023

[VIDEO] “Bukan Kembar Kali Ini, Maybe Next One” – Dr Sheikh Muszaphar Tidak Sabar Menanti Jantina Anak Ke-7

Terhibur min 🤣 Next time eh? Bolehh moga dipermudahkan segala urusan untuk dapat anak kembar lagi 🫶🏻

Trending Sat, 20 Feb 2021

PdPR Menerusi DidikTV, Adakah Ia Membantu? Ini Komen Guru-Guru

DidikTV Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) merupakan inisiatif yang baik dalam sistem pendidikan negara dan berfungsi sebagai platform penting bagi Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR). Program pendidikan maya melangkaui bilik darjah menerusi DidiKTV KPM ini juga […]

Featured Fri, 3 Apr 2020
Hiburan Sun, 22 Oct 2023
Trending Wed, 2 May 2018

加州惊见「火彩虹」专家:这是美丽的幻觉!

近日美国一名跑者在加州萨利纳斯山谷(Salinas Valley)东部顶尖国家公园(Pinnacles National Park)拍下了超罕见、俗称「火彩虹」(Fire Rainbow)的「日承」现象。

Trending Tue, 8 Sep 2020