Trending By: Yanie Baharom July 22, 2018 @ 6:00pm

Jom Kenali 4 Selebriti Wanita Tempatan Popular Dengan Bakat Melukis Luar Biasa

Selebriti dengan bakat melukis bukanlah perkara yang mengejutkan di dalam industri hiburan tempatan.

Cumanya kebelakangan ini, berita seumpama itu kembali menarik perhatian ramai terutamanya netizen apabila pelakon cantik dan berbakat besar Anzalna Nasir, pula menunjukkan skil melukis dan mempromosikan lukisannya di laman sosial Instagram miliknya dengan cara yang cukup interaktif dan unik.

Di mana hasil jualan sebahagian lukisannya, disumbangkan kepada rumah kebajikan serta pertubuhan yang mengendalikan golongan gelandangan.

Konsep berkarya sambil beramal itu, memperlihatkan usaha Anzalna ini mendapat pujian serta sokongan ramai yang ingin turut serta dalam misi beramalnya dengan membeli kepingan lukisan Anzalna yang boleh didapatkan dengan cara dibida atau tempahan khas.

Anzalna turut memikat perhatian netizen dengan satu lagi hobi masa lapangnya yang gemar menanam bunga. Taman bunga yang dinamakan Taman Cinta Anzalna & Haniff itu, mekar dan subur sesubur cinta pasangan suami isteri itu.

Di kesempatan ini juga, Hijab & Heels ingin membuat pendedahan tiga lagi artis wanita yang mempunyai bakat seni yang sama seperti Anzalna.

Mewarisi bakat melukis daripada bapa sebagaimana Anzalna, Emma Maembong adalah anak kepada Ismail Embong atau Maembong merupakan seorang pelukis prolifik dan pakar rujuk seni negara yang telah berkecimpung dalam lapangan seni sejak lebih tiga dekad.

Dari sudut pandang secara surface, Emma Maembong sangat suka pada lukisan dengan warna bright atau terang malah menjadikan wanita dalam bentuk komik sebagai subjek utamanya.

Sementara Tiz Zaqyah dan Shila Amzah yang jarang-jarang mempamerkan kehebatan mereka, dikatakan meminati bidang ini sedari kecil bahkan sangat cenderung kepada lakaran potret membabitkan selebriti terkenal dunia.

Mengapa wanita menjadi pilihan Hijab & Heels, ini kerana bidang seni lukis bukanlah sesuatu yang asing buat golongan lelaki yang mendominasi industri ini sejak sekian lama.

Maestro muzik Datuk M Nasir, Imuda, Zul Handy Black antara artis tempatan yang terlebih dulu mempamerkan karya lukisan mereka sebelum munculnya generasi pelukis selebriti wanita.

Okay, let’s check it out karya lukisan yang pernah dihasilkan Anzalna Nasir, Emma Maembong, Tiz Zaqyah dan Shila Amzah. Cantik ke tidak?

1. Anzalna Nasir

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

2. Emma Meambong

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

Foto: utaranews

Foto: Beautifulnara

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

3. Tiz Zaqyah

Foto: Glam Lelaki

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

4. Shila Amzah

Foto: The Vocket

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Cukup mengujakan setelah melihat koleksi lukisan artis-artis popular wanita tanahair yang cukup berbakat besar ini. Hijab & Heels berharap, mereka terus memanfaatkan bakat yang ada dengan lebih banyak lagi penghasilan karya-karya lukisan yang menarik pada masa akan datang! Love.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 5 Dec 2022
Trending Wed, 25 Nov 2020

Bantuan RM1,000 Untuk Golongan Asnaf Terjejas Covid-19

Semoga bantuan ini dapat meringankan beban mereka

Trending Wed, 15 Nov 2017

ARE YOU THE ULTIMATE B.I.T.C.H?

Do you think you’re a bitch? Well, I sure hope you are because if this is what being a bitch stands for, I’d gladly be one all the time.

Trending Mon, 22 Mar 2021

Kebenaran Rentas Negeri Perlu Ditangguhkan Sehingga… – Pakar

Harapnya takdelah seminggu selepas raya ye…

Featured Fri, 17 Feb 2023

“Perhatianmu Menyeru Rasa…” – Look At This, DOLLA Tidak Peduli Kata Orang Lain

Hidup bukan untuk puaskan hati orang.. Mantap lah lagu baru DOLLA

Trending Mon, 15 Jul 2019
Trending Sun, 28 Aug 2022

“Bukan Gimik Murahan” – Zara Zya Perjelas Status Dengan Shuib

Minggu lalu, pelakon Zara Zya dan pelawak Shuib sekali lagi menjadi tumpuan netizen apabila masing-masing memuat naik satu rakaman video yang menimbulkan tanda tanya peminat tentang status mereka. Terbaharu, Zara atau nama sebenarnya Zainurul Razia

| Live TV