Trending By: Yanie Baharom July 22, 2018 @ 6:00pm

Jom Kenali 4 Selebriti Wanita Tempatan Popular Dengan Bakat Melukis Luar Biasa

Selebriti dengan bakat melukis bukanlah perkara yang mengejutkan di dalam industri hiburan tempatan.

Cumanya kebelakangan ini, berita seumpama itu kembali menarik perhatian ramai terutamanya netizen apabila pelakon cantik dan berbakat besar Anzalna Nasir, pula menunjukkan skil melukis dan mempromosikan lukisannya di laman sosial Instagram miliknya dengan cara yang cukup interaktif dan unik.

Di mana hasil jualan sebahagian lukisannya, disumbangkan kepada rumah kebajikan serta pertubuhan yang mengendalikan golongan gelandangan.

Konsep berkarya sambil beramal itu, memperlihatkan usaha Anzalna ini mendapat pujian serta sokongan ramai yang ingin turut serta dalam misi beramalnya dengan membeli kepingan lukisan Anzalna yang boleh didapatkan dengan cara dibida atau tempahan khas.

Anzalna turut memikat perhatian netizen dengan satu lagi hobi masa lapangnya yang gemar menanam bunga. Taman bunga yang dinamakan Taman Cinta Anzalna & Haniff itu, mekar dan subur sesubur cinta pasangan suami isteri itu.

Di kesempatan ini juga, Hijab & Heels ingin membuat pendedahan tiga lagi artis wanita yang mempunyai bakat seni yang sama seperti Anzalna.

Mewarisi bakat melukis daripada bapa sebagaimana Anzalna, Emma Maembong adalah anak kepada Ismail Embong atau Maembong merupakan seorang pelukis prolifik dan pakar rujuk seni negara yang telah berkecimpung dalam lapangan seni sejak lebih tiga dekad.

Dari sudut pandang secara surface, Emma Maembong sangat suka pada lukisan dengan warna bright atau terang malah menjadikan wanita dalam bentuk komik sebagai subjek utamanya.

Sementara Tiz Zaqyah dan Shila Amzah yang jarang-jarang mempamerkan kehebatan mereka, dikatakan meminati bidang ini sedari kecil bahkan sangat cenderung kepada lakaran potret membabitkan selebriti terkenal dunia.

Mengapa wanita menjadi pilihan Hijab & Heels, ini kerana bidang seni lukis bukanlah sesuatu yang asing buat golongan lelaki yang mendominasi industri ini sejak sekian lama.

Maestro muzik Datuk M Nasir, Imuda, Zul Handy Black antara artis tempatan yang terlebih dulu mempamerkan karya lukisan mereka sebelum munculnya generasi pelukis selebriti wanita.

Okay, let’s check it out karya lukisan yang pernah dihasilkan Anzalna Nasir, Emma Maembong, Tiz Zaqyah dan Shila Amzah. Cantik ke tidak?

1. Anzalna Nasir

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

2. Emma Meambong

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

Foto: utaranews

Foto: Beautifulnara

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

3. Tiz Zaqyah

Foto: Glam Lelaki

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

4. Shila Amzah

Foto: The Vocket

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Cukup mengujakan setelah melihat koleksi lukisan artis-artis popular wanita tanahair yang cukup berbakat besar ini. Hijab & Heels berharap, mereka terus memanfaatkan bakat yang ada dengan lebih banyak lagi penghasilan karya-karya lukisan yang menarik pada masa akan datang! Love.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 7 Oct 2021
Featured Mon, 27 Feb 2023
Trending Sun, 14 Jan 2018

Tolonglah Berhenti Buat Kerja Tak Elok Ini !!

Betul ke Osman Ali kecewa dengan kes ‘curi rakam’ dan siaran langsung menerusi media sosial ?

Trending Wed, 27 Jun 2018

Sharnaaz Ahmad Perli Abang Terlajak Laris

Adakah Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kenyataan tersebut dengan niat mahu memerli tindakan Abang terlajak laris?

Hiburan Mon, 11 Sep 2023
Trending Fri, 16 Jul 2021

#JusticeForBella : Pemilik Rumah Bonda Kini Ditahan Polis

Semoga keadilan memihak kepada anak syurga #JusticeForBella ❤

Trending Tue, 13 Oct 2020
Events Thu, 16 Feb 2023

M.Nasir Tampil Single Baru, ‘Munajat’ Dijadikan OST Filem Imam

Lagu Datuk M.Nasir tak pernah menghampakan!

Featured Thu, 6 May 2021

“Tak Semua Orang Suka Apa Yang Kita Tunjuk…”- Naim Daniel Komen Isu Selebriti Rentas Negeri

Penyanyi Naim Daniel menyuarakan pandangan beliau berkenaan isu rentas negeri yang melibatkan selebriti dan influencer. Menurut pemenang Anugerah Juara Lagu 34 ini, seseorang selebriti akan menjadi rujukan dan ikutan kepada para pengikut di sosial media. […]