Trending By: Yanie Baharom July 22, 2018 @ 6:00pm

Jom Kenali 4 Selebriti Wanita Tempatan Popular Dengan Bakat Melukis Luar Biasa

Selebriti dengan bakat melukis bukanlah perkara yang mengejutkan di dalam industri hiburan tempatan.

Cumanya kebelakangan ini, berita seumpama itu kembali menarik perhatian ramai terutamanya netizen apabila pelakon cantik dan berbakat besar Anzalna Nasir, pula menunjukkan skil melukis dan mempromosikan lukisannya di laman sosial Instagram miliknya dengan cara yang cukup interaktif dan unik.

Di mana hasil jualan sebahagian lukisannya, disumbangkan kepada rumah kebajikan serta pertubuhan yang mengendalikan golongan gelandangan.

Konsep berkarya sambil beramal itu, memperlihatkan usaha Anzalna ini mendapat pujian serta sokongan ramai yang ingin turut serta dalam misi beramalnya dengan membeli kepingan lukisan Anzalna yang boleh didapatkan dengan cara dibida atau tempahan khas.

Anzalna turut memikat perhatian netizen dengan satu lagi hobi masa lapangnya yang gemar menanam bunga. Taman bunga yang dinamakan Taman Cinta Anzalna & Haniff itu, mekar dan subur sesubur cinta pasangan suami isteri itu.

Di kesempatan ini juga, Hijab & Heels ingin membuat pendedahan tiga lagi artis wanita yang mempunyai bakat seni yang sama seperti Anzalna.

Mewarisi bakat melukis daripada bapa sebagaimana Anzalna, Emma Maembong adalah anak kepada Ismail Embong atau Maembong merupakan seorang pelukis prolifik dan pakar rujuk seni negara yang telah berkecimpung dalam lapangan seni sejak lebih tiga dekad.

Dari sudut pandang secara surface, Emma Maembong sangat suka pada lukisan dengan warna bright atau terang malah menjadikan wanita dalam bentuk komik sebagai subjek utamanya.

Sementara Tiz Zaqyah dan Shila Amzah yang jarang-jarang mempamerkan kehebatan mereka, dikatakan meminati bidang ini sedari kecil bahkan sangat cenderung kepada lakaran potret membabitkan selebriti terkenal dunia.

Mengapa wanita menjadi pilihan Hijab & Heels, ini kerana bidang seni lukis bukanlah sesuatu yang asing buat golongan lelaki yang mendominasi industri ini sejak sekian lama.

Maestro muzik Datuk M Nasir, Imuda, Zul Handy Black antara artis tempatan yang terlebih dulu mempamerkan karya lukisan mereka sebelum munculnya generasi pelukis selebriti wanita.

Okay, let’s check it out karya lukisan yang pernah dihasilkan Anzalna Nasir, Emma Maembong, Tiz Zaqyah dan Shila Amzah. Cantik ke tidak?

1. Anzalna Nasir

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

Foto: Instagram Anzalna

2. Emma Meambong

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

Foto: utaranews

Foto: Beautifulnara

Foto: InTrend

Foto: Beautifulnara

3. Tiz Zaqyah

Foto: Glam Lelaki

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

4. Shila Amzah

Foto: The Vocket

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Foto: cari.com

Cukup mengujakan setelah melihat koleksi lukisan artis-artis popular wanita tanahair yang cukup berbakat besar ini. Hijab & Heels berharap, mereka terus memanfaatkan bakat yang ada dengan lebih banyak lagi penghasilan karya-karya lukisan yang menarik pada masa akan datang! Love.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 12 Apr 2018

Tiada Alasan Tak Pergi Mengundi, 9 Mei Diisytihar Cuti Umum

Tarikh 9 Mei Diisytihar Sebagai Cuti Umum Di Malaysia. Apa lagi semua, moh balik ke kawasan masing-masing. Jangan lupa mengundi!

Trending Tue, 23 Jun 2020

Jumlah Jemaah Haji Adalah Terhad Pada Tahun Ini

Semoga keputusan ini baik-baik sahaja buat semua

Trending Thu, 18 Mar 2021

Sewa Filem Serendah RM1, Ubah Rumah Anda Menjadi Pawagam Dengan ‘tonton CINEMA’

Sedar atau tidak, sudah hampir setahun rakyat Malaysia berada di rumah berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semenjak pandemik Covid-19 melanda negara kita. Walaupun panggung wayang telah dibuka, ramai yang masih memilih untuk kekal berada di […]

Trending Sat, 28 Jul 2018

Chong Wei ‘Gantung Raket’ Selamanya?

Jika benar beliau bakal bersara, sudah tentu berita ini membuatkan rakyat Malaysia bersedih. Kami doakan Datuk Lee Chong Wei sembuh seperti

Trending Mon, 16 Mar 2020

[VIDEO] Mitos Atau Fakta? Covid-19 Boleh Rosakkan Organ Hingga Menyebabkan Kematian

Apapun, sentiasa membasuh tangan dan memakai topeng muka gais!

Trending Thu, 23 Aug 2018

Grisly End to Superbiker After Being Dragged by Car for 2km on Highway

The freak accident is definitely not a nice way to go.

Trending Thu, 11 Feb 2021
Hiburan Thu, 30 Apr 2020

Legenda Bollywood Rishi Kapoor Meninggal Dunia Di Usia 67 Tahun

Teringat lakonan beliau dalam filem Bobby..

Trending Thu, 6 Dec 2018

5岁混血小男模Cooper让姐姐们暴动!

近期在韩国有一位小男孩让姐姐们疯狂!

Trending Thu, 12 Dec 2019

Ayah Sarung Kostum Arnab Duduk Tepi Jambatan Sambil..

Ramai yang pilu melihat akan situasi ini

| Live TV