Featured By: Dharnieya Nur Amelsa November 8, 2022 @ 7:16pm

Ara Johari Lancar Single Terbaharu ‘Pasti Tiba’

Sebut sahaja nama penyanyi wanita tanah air yang mempunyai kelantangan vokal dan bakat tersendiri, salah seorang semestinya Ara Johari.

Terkenal dengan lagu balada, kini dia sekali lagi muncul dengan single terbaharunya berjudul ‘Pasti Tiba’ hasil ciptaan komposer ternama iaitu Sharon Paul dan Fedtri Yahya.

Menurut Ara, idea disebalik tercetusnya single ‘Pasti Tiba’ ini datang dari Sharon sendiri.

“Mula-mula kak Sharon dan abang Fedtri mahukan penyanyi lain tetapi saya dipilih akhirnya.

“Kesemuanya berlaku dengan begitu cepat, kira-kira tiga minggu sebelum lagi ini dilancarkan.

“Proses rakaman hanya memakan masa selama tiga ke empat jam sahaja dan proses penggambaran mengambil masa sekitar sehari untuk disiapkan,” ujarnya.

Tambahnya lagi, lagu ‘Pasti Tiba’ ini mengisahkan tentang seorang kekasih yang setia, namun tanpa diduga orang yang disayanginya itu dalam diam telah memungkiri janji dan berlaku curang sehingga pada akhirnya dia berserah kepada Tuhan.

“Lagu ini berkisar tentang seorang kekasih yang setia dan telah memberi sepenuh cintanya, namun tanpa diduga orang yang disayanginya itu dalam diam telah memungkiri janji dan berlaku curang, rasa kecewa dan hilang harapan menyelubungi diri dan dia seakan tidak tahu untuk bertindak.

“Akhirnya, dia berserah kepada Tuhan kerana yakin dengan hikmah-Nya, takdir dan balasan itu hanya milik Yang Maha Kuasa, hanya kesabaran menjadi penguat hati dalam menempuh episod sedih dalam perhubungan yang tidak kesampaian,” jelas Ara.

Penyanyi berjudul Bunga itu turut mengharapkan lagu ‘Pasti Tiba’ ini dapat menjadi penguat semangat bagi mereka yang tersakiti di luar sana untuk terus kuat dan tabah dalam menghadapi alam percintaan.

Malah, dia turut mengharapkan semua pendengar dapat menerima lagu ini dengan baik dan menyuruh mereka untuk menunggu album penuhnya yang akan keluar pada tahun 2023 nanti.

“Saya berharap agar lagu ini menjadi penguat semangat bagi mereka yang disakiti di luar sana supaya lebih kuat dan tabah dalam mengharungi alam percintaan dan semoga semua pendengar dapat menerima lagu ini dengan sebaiknya. Jangan lupa nantikan album penuh saya pada tahun 2023 nanti!” akhiri Ara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 28 Sep 2022
Hiburan Sun, 15 Jul 2018

Tahniah! Rakaman Video Betty Rahmad Buat Ramai Netizen Sebak

Tahniah diucapkan kepada Betty Rahmad dan Ardy Damis kerana bakal menimang cahaya mata tak lama lagi….

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

Siapa ‘Madame X’ Dimaksudkan Madonna?

Penyanyi berusia 60 tahun ini memberi bayangan album ini mengangkat konsep kisah agen perisik yang memperjuangkan kebebasan.

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

Asyik Jadi Mangsa Fitnah, Akhirnya Wan Maimunah…

Siapalah yang dengki sangat tu? Sudah-sudahlah…

Trending Thu, 28 May 2020

[TERKINI] Akhirnya Mayat Mangsa Lemas Tiga Beradik Ditemui

Kita doakan semoga urusan mereka dipermudahkan. Al-Fatihah

Hiburan Sat, 8 Jun 2019
Trending Sat, 8 Dec 2018

Jentera Pengorek Memanjat Menara di Vienna, Austria.

Menara khas dibina bagi membolehkan jentera pengorek ini ‘memanjat’.

Hiburan Tue, 26 Feb 2019

四叶草客串演出泰国爆笑爱情喜剧《限时好友》

马来西亚「查某」Joyce四叶草再次冲出马来西亚参与泰国电影拍摄!

Trending Wed, 4 Nov 2020

| Live TV