Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 4, 2023 @ 4:28pm

Syafiqah Aina Hadiahkan Hafiz Mahamad Ferrari, Mahu Kereta Beri Manfaat Kepada Orang Ramai – “New Year & This Is For You!”

Pada permulaan tahun baru, usahawan kecantikan dan pempengaruh, Syafiqah Aina menghadiahkan suami tercintanya, Hafiz Mahamad sebuah kereta Ferrari berwarna merah.

Menerusi perkongsian tersebut, Aina menyerahkan kunci serta merakam reaksi suaminya ketika mendapat kejutan dan hadiah daripadanya.

Menurut Aina, reaksi suaminya kelihatan tidak gembira namun dia berharap agar suaminya dapat menggunakan kereta ini dengan memberi manfaat kepada orang ramai.

“New Year and this is for you. Reaction macam tak happy je hm tapi hopefully awak boleh gunakan kereta ini untuk bagi manfaat pada orang ramai,” tulisnya di ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syafiqah Aina (@syafiqahaina)

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet tumpang bahagia melihat Hafiz mendapat ganjaran itu memandangkan selama ini dia sering membantu orang ramai.

Bukan itu sahaja, malah ada juga segelintir yang mengatakan bahawa Hafiz layak mendapat hadiah sebegitu atas pengorbanannya selama ini.

“Abang @hafizmahamad, you deserved this abang. Jangan rasa malu atau tidak cukup memberi untik dapat sesuatu sebesar ini. Mungkin abang tak kenal saya, tapi ketahuilah semangat abang yang saya pinjam hari-hari. Enjoy your present.

“Hafiz tak pernah bermewah untuk diri sendiri and this time Hafiz you deserved it! Hafiz dah penat sangat dah tu. Saya lah nangis tengok video ni sebab tahu pengorbanan Hafiz and Aina selama ni.

“Aina, dia bukan tak happy tapi dia mesti bebel “awak duit awak tu boleh simpan benda lain, saya nak awak dan anak-anak je” hahaha dia sebak sangat tu sebab dia tak pernah letak minat dia di tangga teratas sebab selalu letak Aina dulu dari minat dia. Thank you Aina buat ramai orang terinspirasi.

“Jangan lah tak happy abang @hafizmahamad. You deserve it! Jangan rasa serba salah ke apa ke. Abang dah banyak berkorban. Moga murah rezeki selalu kak Aina belanja suami dia kereta lah,” komen netizen.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 18 Jan 2018

Adi Putra Nikah Semula Lagi?

peminat Adi Putra apabila pelakon berkenaan telah melangsungkan pernikahan semula bersama bekas isterinya, Aida Yusof pada tarikh 18 Januari 2018. Perkara tersebut dikongsikan sendiri oleh Adi dan juga Aida di laman Instagram mereka.   “Syukur

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

Tujuh Tahun Bersama, Forteen Terkejut Dengan Tindakan Izzue Islam

Kami akan bergerak bertiga… Sebelum ini, kami memang bertiga dan tak mustahil akan tambah ahli di masa depan…

Trending Thu, 10 Sep 2020

Balu Abam Puas Hati, Pembahagian Harta Berdasarkan Hukum Syarak

Semoga urusan kedua belah pihak baik-baik sahaja.

Featured Tue, 28 May 2019

Rico Rinaldi Summeraya 2019, terilham daripada keindahan sang rama-rama

Sebuah koleksi yang cukup praktikal dan menawan!

Events Tue, 13 Mar 2018

Mentor Otai Kembali Menyengat!

Dengan menampilkan mentor yang sudah lama berkecimpung dalam dunia hiburan tanah air, Mentor Otai pastinya antara program yang bakal menyengat hujung minggu anda.

Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Meski Belum Lahir…Baim Wong Sudah Bayangkan Pekerjaan Anak

Pelakon Baim Wong dan isterinya, Paula Verhoeven terbang ke Sepanyol untuk menikmati percutian ‘babymoon’. Sementara itu, pasangan ini berkesempatan menonton perlawanan bola sepak antara Valencia FC menentang Real Sociedad untuk Kejuaraan Liga Sepanyol 2019. Difahamkan

Trending Fri, 18 Sep 2020
TECH Sun, 9 Dec 2018

5 Aplikasi Terbaik untuk Mencantikkan Instagram Stories

Mencantikkan pandangan Instagram Stories kini lebih mudah dengan 5 aplikasi di bawah ini.

| Live TV