Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 4, 2023 @ 4:28pm

Syafiqah Aina Hadiahkan Hafiz Mahamad Ferrari, Mahu Kereta Beri Manfaat Kepada Orang Ramai – “New Year & This Is For You!”

Pada permulaan tahun baru, usahawan kecantikan dan pempengaruh, Syafiqah Aina menghadiahkan suami tercintanya, Hafiz Mahamad sebuah kereta Ferrari berwarna merah.

Menerusi perkongsian tersebut, Aina menyerahkan kunci serta merakam reaksi suaminya ketika mendapat kejutan dan hadiah daripadanya.

Menurut Aina, reaksi suaminya kelihatan tidak gembira namun dia berharap agar suaminya dapat menggunakan kereta ini dengan memberi manfaat kepada orang ramai.

“New Year and this is for you. Reaction macam tak happy je hm tapi hopefully awak boleh gunakan kereta ini untuk bagi manfaat pada orang ramai,” tulisnya di ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syafiqah Aina (@syafiqahaina)

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet tumpang bahagia melihat Hafiz mendapat ganjaran itu memandangkan selama ini dia sering membantu orang ramai.

Bukan itu sahaja, malah ada juga segelintir yang mengatakan bahawa Hafiz layak mendapat hadiah sebegitu atas pengorbanannya selama ini.

“Abang @hafizmahamad, you deserved this abang. Jangan rasa malu atau tidak cukup memberi untik dapat sesuatu sebesar ini. Mungkin abang tak kenal saya, tapi ketahuilah semangat abang yang saya pinjam hari-hari. Enjoy your present.

“Hafiz tak pernah bermewah untuk diri sendiri and this time Hafiz you deserved it! Hafiz dah penat sangat dah tu. Saya lah nangis tengok video ni sebab tahu pengorbanan Hafiz and Aina selama ni.

“Aina, dia bukan tak happy tapi dia mesti bebel “awak duit awak tu boleh simpan benda lain, saya nak awak dan anak-anak je” hahaha dia sebak sangat tu sebab dia tak pernah letak minat dia di tangga teratas sebab selalu letak Aina dulu dari minat dia. Thank you Aina buat ramai orang terinspirasi.

“Jangan lah tak happy abang @hafizmahamad. You deserve it! Jangan rasa serba salah ke apa ke. Abang dah banyak berkorban. Moga murah rezeki selalu kak Aina belanja suami dia kereta lah,” komen netizen.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 27 Aug 2021

Ucap Tahniah Kepada Kabinet Baharu, Tweet Bekas Menteri Agama Buat Ramai Sayu

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri yakin dengan barisan Kabinet baharu yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini. Dalam satu kenyataan di laman […]

Events Tue, 3 Apr 2018
Events Tue, 9 Apr 2019

Barisan Artis Lagenda Bakal Buat Persembahan, Jom Ke KL Jamm 27-28 April Ini!

KL Jamm yang dianjurkan Music Unlimited International Sdn.Bhd ini, bakal menggabungkan pelbagai genre muzik seperti rock, hip hop, jazz dan juga pop. 

Trending Tue, 8 Dec 2020

Orang Ramai Diminta Tangguh Rancangan Balik Kampung Jika…

Bak kata pepatah melayu, “sudah terhantuk, baru nak terngadah”

Events Fri, 29 Nov 2019

‘Tidak Adil Membuat Tuduhan’ – Neelofa

“Sebagai seorang adik, sudah tentu saya akan sokong berada di samping dia,” demikian kata pengacara terkenal, Neelofa berhubung kemelut rumah tangga kakaknya, Noor Nabila. Neelofa memberitahu tidak adil sekiranya orang luar menuduh dirinya campur tangan […]

Featured Tue, 14 Jun 2022
Hiburan Tue, 1 Oct 2019

Elfira Selamat Melahirkan Bayi Lelaki!

Alhamdullilah. Tak sabar nak tengok baby Elfira dan Faris!