Trending By: Attiqah Mohd December 5, 2020 @ 4:35pm

Konsert Inteam 20 Tahun Tampilkan Legenda Nasyid dan Rock

Konsert sempena ulangtahun ke 20 kumpulan Inteam yang akan diadakan pada 12 Disember 2020 ini bakal menampilkan legenda nasyid dan rock tahun 90-an iaitu Hijjaz dan Exists.

Ditanya mengenai artis-artis yang terlibat, Muhammad Hazamin selaku Pengarah Konsert ini menjelaskan “InshaAllah, selain Inteam sendiri sebagai artis utama, kami turut akan mengundang legenda Nasyid 90-an yang juga guru-guru kami iaitu kumpulan Hijjaz dan juga kumpulan Rock yang popular pada zaman yang sama iaitu kumpulan Exists. 

” Selain itu, generasi baru juga turut kami libatkan dengan menampilkan Khai Bahar, Ikhwan Fatanna dan artis baru di bawah naungan Inteam sendiri iaitu Zayne. Turut kami undang ialah kumpulan UNIC dan Lah Ahmad. Konsert ini akan dihoskan oleh Suffian Amrin (Saujana) dan Dr Fitri Haris bekas anggota kumpulan UNIC”.

Menurut Hazamin lagi, Konsert Ulangtahun ke-20 Inteam dengan tema Terima Kasih itu mendapat sokongan dana melalui Geran DKD (Dana Kandungan Digital) yang dikeluarkan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM).

“Konsert yang kami anjurkan ini, secara majoritinya akan ditonton melalui atas talian dan kami hanya menyediakan tiket untuk hadir ke lokasi konsert dalam jumlah yang sedikit sekiranya PKPB di Selangor ditamatkan pada 6 Disember ini. Manakala, sekiranya PKPB disambung lagi, konsert ini akan menjadi konsert atas talian sepenuhnya” Ujar Syahril yang merupakan ketua kumpulan Inteam.

Konsert yang berdurasi selama 2 jam setengah ini akan menampilkan persembahan lebih 20 buah lagu hits Inteam sejak tahun 2000 sehingga kini, seperti Kasih Kekasih, Impian Kasih, Nur Kasih, Rabiatul Adawiyah, Dia dan banyak lagi. Selain itu, Inteam turut akan berduet dengan artis-artis undangan yang disebutkan tadi.

“Kami sangat teruja kerana selain akan berduet dengan senior kami iaitu Hijjaz, kami turut akan bergandingan dengan Exists menyanyikan lagu popular mereka yang masih kami rahsiakan. Selain itu kami akan berduet dengan Khai Bahar melalui lagu Setanggi Syurga yang pernah kami rakamkan bersama. UNIC dan Lah Ahmad turut akan berduet dengan kami, manakala Ikhwan Fatanna akan berkolaborasi dengan kami dalam satu lagu baru yang menjadi tema konsert berjudul Terima Kasih” jelas Rahim.

Ketika menjelaskan mengenai cara mendapatkan tiket, Syah berkata “Tiket konsert ini boleh dibeli melalui laman web www.inteam.my yang mana tiket yang disediakan berharga serendah RM10, RM25, RM50, RM100 bagi tiket atas talian dan RM200 bagi tiket untuk hadir di lokasi konsert di Warisan Hall Studio di Sijangkang dengan jumlah terhad.

“Alhamdulillah sehingga kini sejak dilancarkan sudah hampir 500 tiket terjual dan kami menyasarkan untuk menjual sehingga 3000 tiket keseluruhannya atau lebih lagi. Bahkan yang memeranjatkan kami tiket-tiket yang berharga lebih tinggi lebih banyak terjual mungkin kerana barangan cenderahati yang ditawarkan lebih menarik” Ujar Hazamin.

“Bagi menarik penonton dari negara jiran juga, kami akan mengadakan jerayawara (roadshow) secara maya melalui aplikasi Zoom bersama penasyid dan peminat dari Indonesia, Singapura, Brunei dan Thailand pada 27, 28 dan 29 November ini”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 7 Aug 2019

Kenapa Datuk Bandar Diarah Pakai Pakaian Wanita?

Kenapa ya sampai begitu sekali ,mesti ada yang tak kena kan?

Trending Tue, 12 Jan 2021

Kes Tertinggi Pernah Direkodkan, Kes Baru Positif Covid-19 Catat 3,309

Tiada apa yang mustahil, kita pasti boleh menang sekali lagi!

Trending Wed, 7 Mar 2018

流浪汉「超励志爱情故事」别再自暴自弃了!

爱情总是发生得又快又急,让你还来不及顾及对方的现实因素,就已经被名为「爱情」的龙捲风给捲了进去。而在我们羡慕那些梦幻到不行的童话故事前,这样的爱情也降临在作家Emmy Abrahamson和Vic Kocula身上。

Trending Mon, 17 Feb 2020
Trending Thu, 12 Apr 2018

Pemurahnya TMJ, Patutlah Rakyat Johor Sayang

Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengeluarkan sejumlah wang beranggaran RM1 juta untuk membayarkan harga barang-barang keperluan mereka yang sedang membeli-belah di pusat beli-belah AEON Tebrau City.

Featured Wed, 30 May 2018
Trending Wed, 8 Jul 2020

[TERKINI] Warga Asing Burukkan Imej Malaysia Akan Diusir Serta Merta

Jangan sebarkan fitnah, periksa dan fikir terlebih dahulu!

Trending Wed, 14 Feb 2018

11 KPOP SONGS FOR ALL SINGLES THIS VALENTINES DAY

Valentine’s Day is the season for lovers to publicly show off their affection. But what about all the single people? Here are some songs to pull you through this day.

| Live TV