Trending By: Attiqah Mohd December 5, 2020 @ 4:35pm

Konsert Inteam 20 Tahun Tampilkan Legenda Nasyid dan Rock

Konsert sempena ulangtahun ke 20 kumpulan Inteam yang akan diadakan pada 12 Disember 2020 ini bakal menampilkan legenda nasyid dan rock tahun 90-an iaitu Hijjaz dan Exists.

Ditanya mengenai artis-artis yang terlibat, Muhammad Hazamin selaku Pengarah Konsert ini menjelaskan “InshaAllah, selain Inteam sendiri sebagai artis utama, kami turut akan mengundang legenda Nasyid 90-an yang juga guru-guru kami iaitu kumpulan Hijjaz dan juga kumpulan Rock yang popular pada zaman yang sama iaitu kumpulan Exists. 

” Selain itu, generasi baru juga turut kami libatkan dengan menampilkan Khai Bahar, Ikhwan Fatanna dan artis baru di bawah naungan Inteam sendiri iaitu Zayne. Turut kami undang ialah kumpulan UNIC dan Lah Ahmad. Konsert ini akan dihoskan oleh Suffian Amrin (Saujana) dan Dr Fitri Haris bekas anggota kumpulan UNIC”.

Menurut Hazamin lagi, Konsert Ulangtahun ke-20 Inteam dengan tema Terima Kasih itu mendapat sokongan dana melalui Geran DKD (Dana Kandungan Digital) yang dikeluarkan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM).

“Konsert yang kami anjurkan ini, secara majoritinya akan ditonton melalui atas talian dan kami hanya menyediakan tiket untuk hadir ke lokasi konsert dalam jumlah yang sedikit sekiranya PKPB di Selangor ditamatkan pada 6 Disember ini. Manakala, sekiranya PKPB disambung lagi, konsert ini akan menjadi konsert atas talian sepenuhnya” Ujar Syahril yang merupakan ketua kumpulan Inteam.

Konsert yang berdurasi selama 2 jam setengah ini akan menampilkan persembahan lebih 20 buah lagu hits Inteam sejak tahun 2000 sehingga kini, seperti Kasih Kekasih, Impian Kasih, Nur Kasih, Rabiatul Adawiyah, Dia dan banyak lagi. Selain itu, Inteam turut akan berduet dengan artis-artis undangan yang disebutkan tadi.

“Kami sangat teruja kerana selain akan berduet dengan senior kami iaitu Hijjaz, kami turut akan bergandingan dengan Exists menyanyikan lagu popular mereka yang masih kami rahsiakan. Selain itu kami akan berduet dengan Khai Bahar melalui lagu Setanggi Syurga yang pernah kami rakamkan bersama. UNIC dan Lah Ahmad turut akan berduet dengan kami, manakala Ikhwan Fatanna akan berkolaborasi dengan kami dalam satu lagu baru yang menjadi tema konsert berjudul Terima Kasih” jelas Rahim.

Ketika menjelaskan mengenai cara mendapatkan tiket, Syah berkata “Tiket konsert ini boleh dibeli melalui laman web www.inteam.my yang mana tiket yang disediakan berharga serendah RM10, RM25, RM50, RM100 bagi tiket atas talian dan RM200 bagi tiket untuk hadir di lokasi konsert di Warisan Hall Studio di Sijangkang dengan jumlah terhad.

“Alhamdulillah sehingga kini sejak dilancarkan sudah hampir 500 tiket terjual dan kami menyasarkan untuk menjual sehingga 3000 tiket keseluruhannya atau lebih lagi. Bahkan yang memeranjatkan kami tiket-tiket yang berharga lebih tinggi lebih banyak terjual mungkin kerana barangan cenderahati yang ditawarkan lebih menarik” Ujar Hazamin.

“Bagi menarik penonton dari negara jiran juga, kami akan mengadakan jerayawara (roadshow) secara maya melalui aplikasi Zoom bersama penasyid dan peminat dari Indonesia, Singapura, Brunei dan Thailand pada 27, 28 dan 29 November ini”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 17 Apr 2020
Trending Wed, 31 Oct 2018

Nahas Pesawat JT 610, Juruteknik Kena Pecat

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan adakah pemecatan itu bersifat sementara atau kekal.

Trending Mon, 20 Jul 2020
Featured Tue, 4 May 2021

PKP 6 Daerah Di Selangor Bermula 6 Mei, Ziarah Hari Raya Dibenarkan Pada 1 Syawal Sahaja

Mulai 6 Mei sehingga 17 Mei ,Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bakal dilaksanakan di 6 daerah di Selangor iaitu Hulu Langat, Gombak, Petaling Jaya, Klang, Kuala Langat dan Sepang.  Menerusi sidang media harian, Menteri Kanan Pertahanan […]

Trending Tue, 2 Jan 2018

MONEY SAVING TIPS: THIS MAN STASHED RM3,900 IN ONE YEAR WITH THIS SIMPLE STEP

Money is hard to come by these days. Though we may be earning a lot, prices for everyday items are also shooting through the roof. Check out how this man easily saves up RM3,900 in a single year!

Trending Sun, 13 Sep 2020
Trending Tue, 30 Mar 2021

Nama Hangat Dek Percikan Kontroversi, Dai’ Syed Ambil Kesempatan?

Nama pendakwah selebriti, Dai’ Syed atau nama sebenarnya, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful, 26, hangat dek percikan kontroversi. Biarpun melibatkan isu negatif, sedikit sebanyak perkara terbabit menaikkan serta mempopularkan nama Syed. Selepas melancarkan single […]

Trending Thu, 5 Jul 2018

Pengebumian Adam Rayqal Mengundang Tangisan Ramai Orang

Lebih kurang 1000 orang yang hadir termasuk ahli keluarga yang terkesan dengan kejadian yang menimpa bayi lima bulan itu. Pengebumian jenazah Adam dibuat di Tanah Perkuburan Islam Kg. Ladang Tok Pelam bersebelahan Masjid Al-Muktafi Billah Shah, Kuala Terengganu

Trending Wed, 29 Jan 2020
Trending Fri, 4 Jan 2019

Kim Kardashian & Kanye West Kini Sedang Menanti Kelahiran Anak Mereka Yang Ke-4!

Baca untuk ketahui jantina dan due date kandungan ini.

| Live TV