Trending By: Salma Syahbuddin August 6, 2020 @ 1:04pm

Kos Tunai Umrah Dijangka Meningkat

Malaysia tidak boleh menolak sebarang kemungkinan sekiranya berlaku peningkatan kos untuk menunaikan umrah sekiranya kebenaran diberikan oleh pihak Arab Saudi untuk menunaikan ibadat itu pada tahun depan.

Elak risiko jangkitan Covid-19

Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri berkata, ianya turut mengambil kira aspek pematuhan SOP yang ditetapkan serta mengambil berat penambaikkan aspek keselamatan untuk mengelakkan risiko jangkitan dikalangan jemaah.

Bagaimanapun, isu mengenai peningkatan kos itu akan diperhalusi termasuklah mengambil kira kos pelaksanaan ujian saringan jemaah.

” Boleh jadi berlaku (ada kos tambahan) berdasarkan situasi semasa…tidak pelik kalau berlaku (tetapi) saya lebih prihatin dari sudut keselamatan, kesihatan dan kepatuhan kepada SOP sewajarnya untuk mengelakkan daripada Covid-19″

Memetik laporan Berita Harian, dalam tempoh dua minggu ini, Kementerian Haji dan Arab Saudi akan menilai pengalaman menyelaras ibadah haji tahun ini dalam suasana luar biasa berikutan ancaman wabak Covid-19.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 27 Mar 2018

为稳定薪水做无聊工作?放弃「这些」迎接精彩人生

你总是幻想着要有多多姿的人生,却始终不知道该如何前进?美国作家兼广播节目主持人Srinivas Rao建议大家要放下5件事,才能够迎来「与众不同」的精彩人生,值得好好深思。

Trending Fri, 27 Mar 2020

[VIRAL] Lelaki Jilat Barang ‘Toiletries’ Di Pasaraya Ditangkap Polis

Di saat masyarakat dunia sedang khuatir memikirkan virus Corona yang melanda dunia ketika ini, seorang lelaki bertindak melakukan perbuatan jijik dengan menjilat barangan peribadi (toiletries) di sebuah pasaraya di Missouri beberapa hari yang lalu.  Walaubagaimanapun […]

Trending Sat, 25 May 2019

Golongan Cacat Pendengaran Dapat Mengalami Takbir Dengan Applikasi Dari Maxis

Maxis Cipta Aplikasi Mudah Alih Hari Raya Untuk Golongan Cacat Pendengaran

Featured Mon, 22 Feb 2021

Mohon Kelonggaran Rentas Daerah Di..

Kerajaan negeri Terengganu memohon pertimbangan Majlis Keselamatan Negara (MKN) supaya penduduk di negeri itu diberi kelonggaran untuk bergerak merentas daerah. Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Digital negeri, Ariffin Deraman, berkata permohonan itu bertujuan memperkasakan […]

Trending Thu, 11 Jun 2020
Trending Tue, 28 Jan 2020
Trending Thu, 3 Oct 2019

Volunteers Wanted; Airbnb is Taking Initiative to Combat World’s Climate Change

Airbnb is looking for five volunteers to join scientific research mission to Antarctica.

Trending Thu, 3 May 2018

Alamak! Lepas Enjin Meletup, Tingkap Pula Retak…

Tiada siapa cedera dalam insiden dua minggu selepas sebuah enjin pesawat Boeing 737 miliknya meletup lalu memecahkan satu tingkap dan mengorbankan seorang penumpang, iaitu insiden maut pertama sejak 2009.

Trending Sun, 1 Apr 2018

Going To KPOP Concerts Will Extend Your Life for Another 10 Years!

This is actual science and statistics speaking!

| Live TV