Trending By: Salma Syahbuddin August 6, 2020 @ 1:04pm

Kos Tunai Umrah Dijangka Meningkat

Malaysia tidak boleh menolak sebarang kemungkinan sekiranya berlaku peningkatan kos untuk menunaikan umrah sekiranya kebenaran diberikan oleh pihak Arab Saudi untuk menunaikan ibadat itu pada tahun depan.

Elak risiko jangkitan Covid-19

Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri berkata, ianya turut mengambil kira aspek pematuhan SOP yang ditetapkan serta mengambil berat penambaikkan aspek keselamatan untuk mengelakkan risiko jangkitan dikalangan jemaah.

Bagaimanapun, isu mengenai peningkatan kos itu akan diperhalusi termasuklah mengambil kira kos pelaksanaan ujian saringan jemaah.

” Boleh jadi berlaku (ada kos tambahan) berdasarkan situasi semasa…tidak pelik kalau berlaku (tetapi) saya lebih prihatin dari sudut keselamatan, kesihatan dan kepatuhan kepada SOP sewajarnya untuk mengelakkan daripada Covid-19″

Memetik laporan Berita Harian, dalam tempoh dua minggu ini, Kementerian Haji dan Arab Saudi akan menilai pengalaman menyelaras ibadah haji tahun ini dalam suasana luar biasa berikutan ancaman wabak Covid-19.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 8 Jul 2020
Trending Sun, 27 Jun 2021
Trending Tue, 11 Feb 2020
Trending Mon, 5 Apr 2021

KKM Akan Tentukan Jika Rentas Negeri Sempena Aidilfitri Dibenarkan

Mari sama-sama kita berdoa dan putuskan rantaian Covid-19

Trending Thu, 21 Dec 2017

《屿你同在》赈灾活动 善款总额突破10万零吉

大马创作才子伍家辉和歌手Victor 李俊颉早前因家乡槟城水灾而发起的『屿你同在』赈灾活动,在短短的一个月内所筹获的善款突破10万零吉!

Trending Sat, 29 May 2021

Yura Yunita Perkenalkan Tenang di Malaysia

Penyanyi popular Indonesia, Yura Yunita telah melancarkan lagu terbaharunya yang berjudul Tenang di Indonesia pada April lalu. Berkongsi lagu dan perasaan yang sama, Yura berbesar hati melebarkan halwa telinga ini ke pendengaran peminat di Malaysia. […]

Trending Wed, 9 Oct 2019
Trending Mon, 15 Oct 2018

ALAMAK! Wanita Ini Cuba Terjun Jambatan Selepas Dapat Tahu Suami Curang Tapi…

Wanita berkenaan dipercayai tertekan dan kurang waras sebab suami curang dan berhutang dengan along. Hurm, stress sangat ni!

Trending Sat, 21 Dec 2019

Hanya Kerana Isteri Kuat Berleter, Sekeluarga Maut

Anak-anak comel tapi sayang maut juga

| Live TV