Trending By: tex_admin October 10, 2018 @ 10:00am

Lelaki Taiwan Ini Minta Bantuan Kerana Keliru Dengan Simbol Jantina Pada Tandas

Cuba anda bayangkan dalam keadaan menahan nak membuang air kecil ataupun besar tiba-tiba terpaksa menunggu lama kerana keliru dengan simbol yang diletakkan pada pintu tandas. Apa perasaan anda?

Begitulah yang dialami oleh seorang lelaki di Taiwan. Lelaki ini terpaksa meminta bantuan untuk mengetahui jantina di sebalik simbol yang dipaparkan pada pintu tandas berkenaan. 

Simbol yang dipaparkan pada pintu tandas itu adalah simbol gajah dan satu lagi pintu adalah simbol zirafah. Jadi, macam mana nak tahu tanda tersebut untuk lelaki ataupun wanita? 

Foto: Era.je

Foto: Era.je

Lucu pun ada kan? Penulis pun pada mulanya tak tahu nak bezakan! Tapi, akhirnya lelaki tersebut telah tampil memberikan jawapan atas bantuan orang ramai iaitu simbol gajah untuk lelaki manakala simbol zirafah untuk wanita. 

Ini kerana, belalai gajah apabila menyemburkan air seumpama semburan air kencing lelaki, manakala zirafah membuang air dengan membuka kakinya sebagaimana adab wanita ketika membuang air kecil. 

Haha! Keliru betul!

Sumber: ETtoday

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 9 Jan 2021
Trending Thu, 23 Jan 2020
Trending Tue, 19 Mar 2019
Trending Tue, 30 Jan 2018

180公分最萌身高差!最高男与最矮女「世纪同框」

全球最高男性和最矮的女性在埃及金字塔前见面了!金氏世界纪录「最高男性」的保持者苏丹.科塞(Sultan Kosen)和全球最娇小女性的乔蒂.阿姆奇(Jyoti Amge)日前在埃及观光局邀请下,一同现身在吉萨大金字塔(Giza pyramids)前,两人身高差距达180多公分,让整个画面既震撼又有趣,堪称是最「萌」身高差。

Trending Tue, 27 Aug 2019

一个结婚蛋糕吃了49年!这对夫妻明年用蛋糕屑继续

美国宾夕法尼亚州就有一对白发苍苍的夫妻,把1970年结婚时的结婚蛋糕冷冻起来,每年一到结婚纪念日便切一小块出来吃,持续了整整49年。

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Wed, 11 Apr 2018

Jangan Terkejut Kalau Terjumpa Pocong Di Pagi Raya!

Fesyen aneh ini telah dikecam netizen, tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai bahan lawak.

Trending Sat, 9 Jun 2018

Epik! Lelaki Ini Bakal Berenang Dari Jepun ke Amerika Syarikat

Lecoeomte akan diiringi lapan anggota pasukan sokongan yang turut akan melakukan penyelidikan marin bagi meningkatkan kesedaran mengenai pencemaran laut dan plastik.

| Live TV