Trending By: SGMS Faida September 20, 2018 @ 11:00am

Ringgit Merosot Tak Jejas Rakyat Malaysia Pergi Melancong

Nilai ringgit Malaysia merosot ternyata tidak menjejaskan rakyat melancong ke destinasi tempatan dan juga asing. Hal ini disahkan oleh Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA).

Setiausaha Kehormatnya, Nigel Wong berkata agensi pelancongan menawarkan kadar dan insentif khas kepada pengguna, terutama semasa pameran MATTA di mana harga tambang menjadi sangat berdaya saing dan ini mendorong rakyat Malaysia untuk melancong.

Beliau juga berkata, penurunan nilai ringgit tidak menjejaskan prestasi jualan mereka, tetapi sebaliknya meraih keuntungan.

“Jualan sasaran kami untuk pameran MATTA di Kuala Lumpur baru-baru ini yang berakhir pada 9 Sept adalah RM200 juta, dan walaupun angka akhir masih lagi diterima, disahkan yang ia telah melepasi sasaran kami,” katanya pada sidang akhbar di sini, Rabu.

Sementara itu, Pameran MATTA 2018 Pulau Pinang selama tiga hari mulai pada 28 Sept akan menawarkan cabutan bertuah dengan hadiah bernilai RM330,000.

“Pengunjung layak menyertai cabutan bertuah dan tiga pemenang bertuah akan menerima tiket pergi balik dari Kuala Lumpur ke Bangkok, Kuala Lumpur ke Hanoi, dan Kuala Lumpur ke Melbourne, dengan penginapan masing-masing tiga malam untuk setiap set.

Pengarah Urusan, Kenny Chong berkata, Hwajing sentiasa menyokong MATTA dan melabur paling banyak untuk Pameran MATTA 2018 Pulau Pinang yang akan datang.

“Kami telah melabur lebih daripada RM100,000 dalam pameran ini, di samping penajaan,” kata Chong. -Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 21 Aug 2018

Alamak…Ini Baru Betul-Betul ‘Roti Terbang’

Roti Terbang kini menjadi sebutan netizen ini nampaknya meraih perhatian ribuan penonton. Hebat si tukang tebar ni. Keep it up bro!

Trending Sat, 6 Feb 2021

7,000 Ahli SENIMAN Mohon Tetapkan SOP Penggambaran

Ramai juga yang mohon SOP penggambaran dipercepatkan

Trending Fri, 30 Nov 2018

Syed Saddiq Tersenarai Dalam Top 20 Belia Yang Paling Berpengaruh Di Dunia Untuk 2018

Anda setuju dengan pemilihan yang dibuat oleh platform global Apolitical ini?

Trending Tue, 14 Jul 2020
Trending Sun, 14 Feb 2021

“Darah Merata-Rata, Degupan Jantung Jadi Laju” – Awal Ashaari Cerita Pengalaman Kelahiran Anak Kedua

Pengacara Melodi, Awal Ashaari mencoretkan pengalaman melihat proses kelahiran anak keduanya. Menerima kehadiran bayi perempuan pada Jumaat lalu, Awal menceritakan pengalaman terbabit menerusi sebuah hantaran terbaru di laman Instagram miliknya. “The calm before the storm. […]

Trending Wed, 7 Apr 2021
Trending Wed, 4 Apr 2018

Pengasas Habib Jewels Meninggal Dunia

Jenazah Allahyarham akan disolatkan di Masjid Kapitan Keling selepas solat Zohor dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Perak.

Trending Tue, 4 Aug 2020

Penutupan Semula Semua Sekolah Sedang Dalam Perbincangan – Kementerian Pendidikan

Kementerian Pendidikan (KPM), melalui pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), akan berbincang bersama pihak berkaitan jika terdapat keperluan menutup sekolah bagi mencegah penularan COVID-19 di kawasan yang terlibat, Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Kanan Pendidikan […]

Featured Fri, 23 Apr 2021

Sebilangan Kecil Tidak Patuh SOP Punca Peningkatan Kes- Ismail Sabri

Walaupun musim perayaan Aidilfitri hampir menjelang tiba namun sehingga ke hari ini pergerakan rentas negeri masih tidak dibenarkan kerana ia merupakan antara penyumbang peningkatan kes Covid-19. Menurut Menteri Kanan, Datuk Seri Ismail Sabri, majoriti rakyat […]

| Live TV