Trending By: Padin February 14, 2021 @ 6:51pm

“Tak Boleh Nak Give Up Macam Dulu” – Ayu Damit

Juara program realiti On In A Million (OIAM) musim kedua, Ayu Damit kini kembali memeriahkan dunia seni tanah air.

Sebagai permulaan, Ayu tampil dengan single berjudul Permata yang dicipta dan ditulis oleh Mohd. Atlas bersama Zimi Sofazr serta diterbitkan oleh syarikat Saudagar Seni.

“Masa saya sedang sibuk dengan sebuah program realiti hujung tahun lalu, Datuk Gulzar (Mohd Atlas) ajak jumpa sebab sebelum ini saya pernah bekerjasama dengan beliau.

“Bila berjumpa, beliau hasilkan melodi dan lirik dalam tempoh satu malam, ciptaan Mohd. Atlas dengan Zimi. Pada malam itu juga kami terus sesuaikan melodi dan lirik sehingga ke pagi.

“Saya tertarik bila tengok liriknya yang banyak maksud tersirat. Lagu ini khas untuk pasangan suami isteri.

“Kalau untuk saya, suami (Syed Fauzi Syed Baharuddin) yang jadi tulang belakang kepada perjuangan dalam lirik lagu itu semua ada maksudnya,” katanya.

Dalam pada itu, Ayu yang popular dengan lagu Hanya Di Mercu mengakui sedikit bimbang sewaktu berada di studio rakaman.

“Tak kekok sangat, cuma saya bimbang tentang pengawalan suara dekat mikrofon, itu saja. Perkara lain, Alhamdulillah, saya dapat buat.

“Kalau ikutkan, lepas rakaman lagu dalam studio nak buat video muzik, dah siap rancang semua tapi PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) tak boleh nak realisasikan. Jadi keluar video lirik dulu,” jelasnya.

Menjelaskan tentang penampilan Permata, Ayu berharap, single ini dapat mengingatkan orang ramai tentang kehadirannya dalam bidang seni suara.

“Bila dah masuk sebuah program reality tahun lalu, itu adalah pentas untuk saya keluar balik dalam industri bila orang dah lama tak tengok saya di kaca TV.

“Bila lepas tamatnya program itu dan saya keluarkan produk, itu satu promosi yang bagus. Sekurang-kurangnya, peminat tidak akan melupakan kita sebaik saja program itu tamat.

“Saya harap perkara ini berkekalan dan saya akan teruskan lagi perjuangan dalam bidang seni. Kalau dulu, saya berfikiran, kita buat lagu tapi tak main pun kat radio, dan cepat putus asa.

“Sekarang ini, pengikut pun dah ada, saya rasa peminat pun dah nampak balik kehadiran saya dan kena teruskan perjuanganlah, tak boleh nak give up seperti dulu,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 29 Apr 2020
Trending Fri, 9 Oct 2020

Bantuan Komputer Riba Buat Siswa Golongan B40

Khas buat pelajar universiti dari golongan B40

Trending Fri, 3 Apr 2020
Trending Wed, 14 Feb 2018

11 KPOP SONGS FOR ALL SINGLES THIS VALENTINES DAY

Valentine’s Day is the season for lovers to publicly show off their affection. But what about all the single people? Here are some songs to pull you through this day.

Trending Sun, 22 Apr 2018

Merajuk Dengan Keluarga, Kanak-Kanak Bawa Diri Ke Bali Seorang Diri!

Emma berasa terkejut dan tidak boleh menjelaskan bagaimana perasaannya selepas mengetahui anaknya itu ke luar negara seorang diri dan menginap di Hotel All Season yang bertaraf empat bintang…Memang berani lah awak dik!

Trending Tue, 24 Sep 2019

Surgical Mask VS N95 Respirator; Which is Best in Malaysian Haze?

These are the reasons on why you shouldn’t wear surgical mask in the haze.

Trending Fri, 12 Mar 2021
Trending Tue, 16 Jan 2018

Pesawat Tergelincir Daripada Landasan, Hampir Menjunam di Laut Hitam

Pesawat Tergelincir Daripada Landasan, Hampir Menjunam di Laut Hitam

| Live TV