Replicated Draft By: Nabihah August 21, 2023 @ 12:00pm

Terharu Pulak Tengok Iklan Merdeka Ni, Terasa Semangat Patriotisme Tu!

Bulan Ogos dah tiba! Beberapa hari lagi, rakyat Malaysia bakal menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-66. Mesti banyak aktiviti yang korang dah plan cuti panjang merdeka ni kan?

Bukan tu je, yang paling dinantikan adalah iklan-iklan menarik yang bertemakan Merdeka. Barulah semangat patriotisme tu berkobar-kobar dalam diri!

Ha, korang nak tahu, Takaful Malaysia ada iklan Merdeka best tahun ni wehhh, jom min kongsikan, tapi janji tau korang kena layan sampai habis!

Masing-masing ada peranan sendiri untuk membantu orang sekeliling

Takaful Malaysia mempersembahkan iklan sempena Hari Kebangsaan yang memaparkan pelbagai kejadian dengan satu mesej iaitu Takaful Malaysia sentiasa berada disisi untuk rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang terbaik.

Setiap jalan cerita diinspirasikan daripada pelbagai situasi yang pasti menyentuh perasaan rakyat Malaysia. Check out video dekat bawah ni:

Bila tengok balik, mesti korang sebak dan terharu dengan kejadian yang berlaku tu kan…Orang di sekeliling kita pun prihatin dan ada peranan masing-masing untuk membantu mereka yang dalam kesusahan.

Diharap dengan iklan macam ni, ramai lagi antara kita yang menghulurkan tangan buat mereka yang memerlukan dan sentiasa menghargai satu sama lain, macam lirik lagu Takaful Malaysia – apa jua dugaannya, no problem no worries we got you. Barulah semangat bermasyarakat itu lebih terjalin!

Jadi, yang mana nak layan video penuh iklan Takaful Malaysia ni, boleh saksikan di saluran YouTube mereka. Selamat Hari Merdeka guys!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Selebriti Fri, 17 Nov 2023
Trending Thu, 19 Dec 2019

Tudung Pakai Buang Pertama Di Hospital UK

Bimbang Jangkitan Kuman, Doktor Malaysia Perkenalkan Tudung Ini. Tahniah!

Hiburan Wed, 11 May 2022
Featured Mon, 27 Mar 2023
Featured Thu, 8 Sep 2022

Kes Cabul: Ibu Dakwa Nama Puteri Balqis Digugurkan Daripada Projek Drama

Alahai, kesiannya Aqish 🥹 Semoga keadaan akan kembali jernih seperti sedia kala nanti 🥹

Featured Thu, 21 Jul 2022

Tular Dakwaan Kronologi Mangsa R*gol Penceramah Bebas – “Tanya Bab Agama, Tapi…”

Ada yang tampil mendedahkan mengenai perkenalan mangsa dan penceramab bebas 🫣 Dakwanya suspek ada tiga isteri? Apapun kita tunggu laporan penuh daripada pihak polis ya 😊