Featured By: Arfah November 16, 2021 @ 12:29pm

Kos Barang Makin Meningkat, Kedai RM2.10 Popular Umum Naik Harga Bermula Disember

Premis yang terkenal dengan panggilan kedai ‘2 ringgit’ baru-baru ini memaklumkan bahawa harga jualan di kedai mereka akan dinaikkan sebanyak 10 sen.

Demi meningkatkan mutu kualiti barangan mereka, Eco Shop melalui Facebook rasminya memberitahu mereka terpaksa menaikkan harga jualan mereka kerana kos barangan yang semakin meningkat.

“Dengan berat hati, kami telah membuat keputusan agar harga jualan kami akan berubah dari RM 2.10 kepada RM 2.20 bagi Semenanjung Malaysia, RM 2.30 kepada RM 2.40 bagi Langkawi, Sabah dan Sarawak mulai pada Disember 2021,” tulis mereka dalam hantaran Facebook.

Walaubagaimanapun, mereka amat menyesali pengumuman ini dan berharap pelanggan akan terus memberikan sokongan terhadap kedai berkenaan.

Sementara itu, komen yang ditinggalkan pengguna Facebook dibawah pengunguman tersebut kebanyakkannya menerima dengan baik berita kenaikkan harga ini.

“Walaupun dah naik jadi RM 2.20, tapi masih boleh dibeli kalau nak bandingkan harga dengan tempat lain yang kebanyakkannya harganya RM4 ke atas untuk satu barang.

“Alhamdulillah, mungkin untuk sesetangah orang ia tak berbaloi tapi untuk rakyat yang tak serba mewah macam kami ianya masih menjadi kedai yang kita shopping tanpa tengok harga,” komen salah seorang pengguna Facebook bernama Aya Hidayah.

Namun, ada juga segelintir yang tidak bersetuju dan berpendapat kedai yang semakin untung akan semakin naik harga barangannya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

Kenapa Agaknya Nama Baby J Jadi Bualan Netizen?

Wah! comel betul Baby J kan? Serupa nama yang diberi

Trending Thu, 28 May 2020

[TERKINI] Palsu Dokumen Rentas Negeri, Penjawat Awam Ini Didenda RM1,800

Inilah akibatnya palsukan dokumen rentas negeri.

Trending Mon, 19 Apr 2021

Bantuan RM300 Buat Pemandu Kereta Sewa

Berita baik buat pemandu kereta sewa yang terkesan…

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Kenapa Ariana Grande Tak Muncul Di Anugerah Emmy 2018?

Pihak pengurusan Ariana memberitahu bukan hanya Ariana tidak dapat hadir ke anugerah Emmy malah kekasihnya, Pete Davidson juga… Sabarlah ya, Ariana!

Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Aleeza Kassim Kongsi Cerita Pertama Kali Mengajar Neelofa Jadi Model

Bila peragawati kelas A berkongsi tips…dengar tu!

FESYEN Fri, 17 May 2019

Jom Intai Gaya Koleksi Raya 2019!

Cantik-cantik semua kan? Jemput cuci mata semua…

Trending Wed, 2 Sep 2020

Permohonan Rayuan BSH Dibuka Sehingga 6 September

Perhatian buat pemohon rayuan BSH

Trending Wed, 3 Apr 2019

Misteri Kehilangan Acap, Dipercayai Disorok Makhluk Ghaib Di Gua

Sesetengah natizen yang dipercayai mempunyai “ilmu” memberitahu lokasi Acap dan sebab mengapa lelaki itu hilang.

| Live TV