Featured By: Arfah January 3, 2022 @ 3:46pm

Lionel Messi & Tiga Pemain PSG Positif Covid-19

Bintang bola sepak terkenal Lionel Messi dan tiga ahli pasukannya di dalam kelab bola Perancis, Paris Saint German (PSG) disahkan positif Covid-19.

Perkara ini dimaklumkan oleh PSG pada Ahad.

Pemain lain yang turut dijangkiti wabak itu, pemain pertahanan Juan Bernat, penjaga gol Sergio Rico dan pemain tengah Nathan Bitumazala.

Keempat-empat pemain sedang menjalani kuarantin dan mengikut protokol kesihatan.

Kelab PSG yang diuruskan oleh Mauricio Pochettino berada di puncak kedudukan Ligue 1 dengan 46 mata selepas 19 perlawanan, 13 mata di atas Nice yang berada di tempat kedua.

Mereka dijadualkan pergi ke kelab peringkat ketiga Vannes pada hari Isnin untuk perlawanan pusingan 32 Piala Perancis.

Menurut Pochettino, dia tidak pasti sama ada Messi yang kini berada di Argentina akan beraksi dalam perlawanan liga seterusnya, di Olympique Lyonnais pada 9 Januari.

“Messi sentiasa berhubung dengan pasukan perubatan kami dan apabila dia mendapat ujian negatif, dia akan pergi ke Perancis tetapi kami tidak pasti tentang itu. Saya tidak tahu sama ada dia akan terlibat menentang Lyon,” kata Pochettino.

“Sehingga dia mendapat ujian negatif di Argentina, dia tidak akan dapat pergi ke Perancis. Jadi semuanya bergantung kepada ujian dari segi bila dia boleh mengembara… kami akan menilai apabila dia bersedia untuk bermain,” tambah Pochettino.

Messi yang merupakan pemain antarabangsa berasal dari Argentina menyertai PSG pada Ogos lalu meninggalkan kelab Barcelona.

Pemain berusia 34 tahun itu telah menjaringkan enam gol dalam 16 perlawanan dalam semua pertandingan untuk pasukan Paris itu.

Sumber: Reuters

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 24 Jul 2018

Pelukis Papar Keindahan Egypt Menerusi Fesyen Cutouts. Kreatif & Luar Biasa!

Muhammed Salah mempromosikan negaranya dalam cara yang cukup unik dan kreatif menerusi seni indahnya.

Events Wed, 28 Nov 2018

Let’s Be Honest, This Year’s Christmas Party is Gonna Be Lit!

Details inside. There’s an after party too!

Trending Wed, 7 Aug 2019
Featured Sun, 20 Nov 2022
Featured Wed, 21 Jun 2023
Featured Wed, 4 Mar 2020
Hiburan Fri, 12 Apr 2019

Nak Tengok Mak Gembira, Ayda Jebat Sanggup…

Alhamdulillah syukur rezeki saya pada tahun lalu dan sekarang masih lancar. Saya juga terlibat dalam beberapa projek untuk beberapa jenama besar.