Featured By: Khairil Khusyairi December 7, 2022 @ 5:22pm

PU Azman Didakwa Lagi Atas Tuduhan Jenayah Amang Seksual, Kelucahan Melampau

Pendakwah bebas, PU Azman sekali lagi didakwa sekali lagi dengan dihadapkan ke dua mahkamah berasingan atas empat pertuduhan jenayah seksual membabitkan tiga remaja lelaki antara Februari hingga Ogos lepas.

Memetik laporan Berita Harian, PU Azman atau nama lengkapnya Azman Syah didakwa di Mahmkamah Sesyen atas dua pertuduhan melakukan amang seksual fizikal terhadap seorang remaja lelaki 17 tahun di sebuah inap desa di Sungai Udang, Klang pada jam 12.15 tengah malam 20 Februari dan jam 1 pagi 29 Jun lalu.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang memperuntukkan hukuman penjara hingga 20 tahun dan boleh juga dikenakan sebat, jika sabit kesalahan.

PU Azman juga didakwa menggalakan seorang lagi mangsa lain yang berusia 17 tahun untuk berkomunikasi secara seksual melalui aplikasi WhatsApp antara jam 4 petang hingga 7.30 malam di sebuah rumah di Kampung Meru, dekat sini, 16 Ogos lalu.

Dia didakwa melakukan kesalahan boleh dihukum mengikut Seksyen 11(1)(b) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang memperuntukkan hukuman penjara hingga tiga tahun, jika sabit kesalahan.

Di Mahkamah Majistret pula, Azman Syah didakwa melakukan perbuatan kelucahan melampau terhadap seorang remaja lelaki lain berusia 19 tahun di sebuah rumah di Jalan Sungai Bertek, dekat sini, pada jam 9.15 malam 10 Jun lalu dan didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 377D Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara hingga dua tahun, jika sabit kesalahan.

Pu Azman bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas tiga pertuduhan itu dibacakan di hadapan Hakim Syafeera Mohd Said di Mahkamah Sesyen, dan satu lagi di hadapan Majistret Amirul Asyraf Abd Rasid di Mahkamah Majistret.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh dikat jamin RM24,000 bagi semua pertuduhan dengan seorang penjamin, dan syarat tambahan tidak mengganggu mangsa, keluarga serta saksi pendakwaan, selain melapor diri di balai polis berhampiran pada setiap awal bulan.

Sebutan semula bagi kesemua kes berkenaan ditetapkan pada 12 Januari tahun depan.

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 28 Aug 2023
Trending Wed, 14 Jul 2021
Hiburan Thu, 7 Mar 2019

Buat Seks Pun Bising! Mas Khan Bengang Dengan Jiran…

Memalukan kan? (sambil tepuk dahi)

Hiburan Sun, 19 May 2019

Shima Anuar Tayang Bilik Bakal Anak , Cantik Kan?

Beruntung Sophea & bakal adiknya nanti!

Featured Tue, 9 May 2023

Atas Sebab Cinta & Kasih Sayang Kepada Bapa, Krisdayanti Umum Tukar Nama

Saya mahu guna nama seperti dalam kad pengenalan – Kris Dayanti

Hiburan Mon, 16 Dec 2019