Trending Hari Ini By: Aisyah Badrul June 15, 2020 @ 11:46am

Selangor Kini Bebas Zon Merah

Sehingga jam 12 tengah hari kelmarin, daerah Hulu Langat Selangor telah merekodkan penurunan aktif yang mendadak. Hal ini telah menjadikan negeri Selangor telah bebas daripada Zon Merah.

Daerah Hulu Langat kini merekodkan 11 kes aktif berbanding 62 kes kelmarin dan secara keseluruhan sebanyak 629 kes dicatat di daerah itu. Rekod ini telah dikongsi oleh Pasukan Petugas Pencegahan Covid-19 Selangor (STFC) menerusi Facebook.

Hulu Langat menjadi daerah tunggal yang berada dalam zon merah selepas Sepang memasuki zon kuning kelmarin.

“Berita baik! Kes sembuh yang tinggi menjadikan mukim Semenyih bertambah baik ke zon kuning dan mukim Cheras pula bersih dari kes aktif untuk menjadi zon hijau. Ini sekali gus mengeluarkan daerah Hulu Langat dari zon merah ke kuning.

“Dengan perkembangan positif ini, daerah di Selangor kini kembali bebas dari zon merah sejak kali terakhir iaitu 23 hari lalu. Tahniah warga Selangor!

“Patuhi normal baharu dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Jangan bagi ruang Covid-19 untuk merebak semula, kita mesti menang!,” katanya.

Selain Hulu Langat, lapan daerah lain turut berada di zon kuning dan terus menunjukkan penurunan dalam kes aktif adalah Gombak (12), Sepang (12), Kuala Langat (11), Petaling (7), Kuala Selangor (4), Sabak Bernam (3), Hulu Selangor (2) dan Klang (1).

Sehingga kini, Selangor merekodkan jumlah keseluruhan kes sebanyak 1,996 kes manakala 1,793 adalah kes sembuh, 63 kes aktif dan 24 kematian.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Fri, 17 Aug 2018

Jay Park’s Guide to Proper Soju Drinking Etiquette

Soju is more than just another alcohol; it’s South Korean culture.

Hiburan Tue, 18 Sep 2018

Hamil Anak Kelima, Liza Hanim Kongsi Pengalaman Cemas

Dalam masa sama, Liza memohon peminat mendoakan agar kandungannya terus sihat agar dia mampu meneruskan kerjaya seni seperti biasa.

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Bagaikan Kisah Dongeng ‘Snow White’, Majlis Perkahwinan Eizlan Yusof-Tasha Bakal Jadi “Wedding of The Year” 2019

Tak dapat nak membayangkan bagaimana gemilangnya majlis perkahwinan Eizlan Yusof hujung minggu ini. Rasa macam dalam mimpi pulak!

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

‘Tak Taulah Awak Kenal Saya Ke Tak, Tapi Awak Datang Ke Kerusi Saya…’ PU Amin Tegur Ben Ladin?

Difahamkan, kedua selebriti ini bertemu di sebuah acara anjuran stesen televisyen sebelum ini.

Events Thu, 8 Feb 2018

TAHNIAH! INI ANTARA SENARAI PEMENANG AJL32 DAN ANDA BERPELUANG KE AFTER PARTY RATED XTRA KAMI

Ini antara mereka yang bertuah untuk bersama-sama kami menghidupkan malam kemuncak AJL32 yang bakal diadakan pada 11 Februari 2018, Ahad, jam 9 malam bertempat di Stadium Axiata Arena, Bukit Jalil

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

SonaOne Ceburi Bidang Filem Pula?

Support SONAONE geng!

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

6 K-Pop Idols Who Have Debuted in More Than One Group

Who would have thought that our favourite oppas and unnies have actually gotten their first shot even before we knew their names!

Events Sat, 29 Feb 2020

[VIDEO] Bukti Setia Kawan Sejati, Afgan Muncul Di Konsert BCL?

Kemunculan BCL pada konsert pertama beliau semalam yang bertempat di Friday Fusion, SQ Quarter Dome, Cilandak, Jakarta Selatan pada Jumaat nyata memberi kejutan dan sambutan yang hangat oleh peminat beliau sebagai tanda sokongan mereka kepada […]

Hiburan Tue, 30 Apr 2019
Hiburan Sun, 28 Oct 2018

Pelakon Boys Over Flowers Ini Terluka Tidak Dibenarkan Jumpa Anak

Tak sangka pelakon handsome ni pun dah ada anak sekarang. Eh!

| Live TV