Featured By: Salma Syahbuddin September 8, 2021 @ 4:56pm

The Pocket Rocketman Dapat Peluang ‘Platinum’ Dari TMJ, Siap Dapat Hadiah Peribadi Lagi!

Melakar kejayaan pada Sukan Olimpik Tokyo 2020 baru-baru ini, jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang diberi peluang bertemu Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) pada Selasa.

Berita mengenai perkara tersebut turut dikongsi TMJ menerusi hantaran di Facebook miliknya.

Difahamkan, pada pertemuan itu Azizul sempat berkongsi idea dan pandangan beliau dalam membangunkan arena sukan negara terutamanya dalam sukan berbasikal di Negeri Johor.

“Menjunjung kasih DYAM Tunku Mahkota Johor HRH Crown Prince of Johor diatas perkenan mencemar duli menjemput patik bersama Datuk Qobin untuk menghadap Tunku di JDT HeadQuarter.

“Patik amatlah terharu dan seperti bermimpi disiang hari kerana dapat bersama-sama dengan Tunku dan berkongsi pengalaman serta kejayaan di Olimpik Tokyo baru-baru ini.
Malah, Azizul juga gembira apabila diberikan peluang ‘platinum’ untuk melihat sendiri seluruh kawasan stadium Sultan Ibrahim (JDT) secara eksklusif.

Syabas Tunku, World Class!

Kesempatan yang cukup bermakna yang diberikan kepada anak jati Terengganu ini sememangnya sukar untuk dilupakan apatah lagi, ketika melihat fasiliti yang terdapat JDT JOHOR Southern Tigers yang disifatkan sebagai bertaraf antarabangsa.

“Patik menjunjung kasih diatas perkongsian dari Tunku ke atas patik dan ianya akan dijadikan sebagai rujukan dalam karier patik. Patik juga menjunjung kasih kerana di berikan peluang ‘platinum’ untuk melihat sendiri seluruh pelosok kawasan stadium Sultan Ibrahim (JDT) secara eksklusif. 

“Fasiliti JDT JOHOR Southern Tigers memanglah TERBAIK! Dan ‘world class’. Syabas diatas usaha dan pengorbanan Tunku dalam membina legasi ini,” jelasnya.

“Saya akan ingat sampai bila-bila…”

Sepanjang pertemuan berlangsung di antara TMJ dan Azizul, Tunku dikhabarkan memberi hadiah peribadi berikutan kejayaan beliau di Sukan Olimpik Tokyo 2020.

“Last but not least, menjunjung kasih Tunku diatas hadiah peribadi daripada Tunku kepada patik.

“Patik akan ingat sampai bila-bila. Semoga Allah memurahkan rezeki dan merahmati Tunku serta seluruh kerajaan Tunku. Daulat Tunku!” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Tue, 16 Oct 2018

15 Bandar Yang Paling Top Di Dunia, No. 5 Paling Gorgeous

Ambil inspirasi untuk destinasi percutian anda yang akan datang.

Events Tue, 30 Apr 2019

Hyolyn Makes Fans Sing & Dance During Performance in Kuala Lumpur

Fans could not get enough of her but thankfully, she’s coming back to KL soon 😉

Program TV Mon, 18 May 2020
Featured Wed, 26 Feb 2020

Ibu paksa ustazah merangkak di depan murid diserang Bawang Rangers

Pemilik akaun Ajakati Ajakatin tutup akaun

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Beliau Hebat Di Padang Bola Tapi Lebih Hebat Apabila Pelihara Solat – Mufti

Saya yakin, dengan ledakan 43 gol dalam semua perlawanan bersama Reds musim ini, beliau akan pergi lebih jauh dan cemerlang dengan sikapnya yang memelihara hak Allah SWT sebagai Tuhan dan tuntutan beliau sebagai hamba-Nya. Yakinlah, kejayaan yang hakiki jua bersama dengan hamba-hamba-Nya yang memelihara solat.

Events Mon, 8 Oct 2018
Trending Wed, 4 Jul 2018

Larangan Perbincangan Kes Najib Di Media

Dalam pada itu, Mahkamah Tinggi membenarkan perintah larangan sementara bagi menghalang media daripada melaporkan berhubung merit kes pecah amanah dan menyalahgunakan kedudukan yang dihadapi bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Featured Thu, 8 Apr 2021

Kadar Pengganguran Menurun Pada Februari

Menurut Jabatan Perangkaan Malaysia, pada Februari, kadar pengangguran di negara ini turun kepada 4.8 peratus berbanding 4.9 peratus pada Januari. Ketua Perangkawan Malaysia Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin dalam satu kenyataan berkata, ini merupakan […]

Hiburan Mon, 4 Mar 2019
Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Ini Rahsia Dato Siti Nurhaliza Susut Berat Badan!

Beliau juga gembira kerana berat badannya semakin berkurang selepas melahirkan anaknya.

| Live TV