Trending By: SGMS Enal January 21, 2018 @ 6:12pm

Uruskan ‘Parcel’ Di China Menggunakan Robot Untuk Online Shoppers

 Sudah menjadi kegilaan masa kini untuk membeli-belah secara dalam talian. Pengguna lebih gemar untuk membeli barang-barang yang diidamkan dengan hanya dihujung jari sahaja.

Laman web membeli-belah dalam talian seperti telah menjadi pilihan rakyat Malaysia untuk membeli apa sahaja yang mereka impikan.

Dari kelengkapan diri sehingga lah kelengkapan rumah, semua boleh didapati melalui laman web tersebut. Cari sahaja apa yang terlintas di hati pasti anda akan jumpa dengan harga yang ditawarkan lebih rendah dari membelinya di kedai. 

Ada sesetengah barang yang dijual oleh laman web membeli-belah datangnya dari luar negara terutamanya negara China. Jika anda membeli produk dari negara China, anda terpaksa menunggu dalam tempoh sekurang-kurangnya 2 minggu.

Seorang pengguna Facebook, Hadrey Ali memuat naik sebuah video yang menunjukkan bagaimana gudang pengurusan bungkusan di China untuk dihantar ke merata dunia.

Di China, mereka menyusun bungkusan itu mengikut negara yang tertulis di bahagian alamat dengan menggunakan robot khas. Robot ini boleh mengesan alamat anda dan menyusun bungkusan-bungkusan ini mengikut negara yang perlu dihantar.

Perjalanan dari China ke Malaysia juga memakan masa sedikit dan pusat pengurusan di China menerima jutaan bungkusan setiap hari untuk disusun.

Jadi, jika anda memilih untuk membeli barangan di China, anda perlu memiliki sedikit kesabaran untuk bungkusan sampai ke depan pintu rumah anda

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 26 Sep 2019

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Kalau betul ada whatsapp group “World Leaders”..pasti kecoh!!

Trending Sat, 27 Jul 2019

Isteri Suka ‘Shopping Online’, Surprise Menanti ..

Kejutan Hadiahkan Kek Berbentuk Bungkusan Kurier

Trending Tue, 17 Mar 2020

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin […]

Trending Mon, 5 Mar 2018

2岁儿害iPhone「锁机47年」母崩溃

中国一名陆姓妈妈让2岁半儿子玩手机时,因为孩子疯狂输错解锁密码,导致出现「请25114984分钟(约47年)后再试一次」,让她超级傻眼与懊悔。

Trending Thu, 16 Nov 2017

12 Tahun Mak Meninggal, Jenazah Mak Masih Elok Cukup Sifat

12 tahun tapi jenazah masih lagi sempurna dari sifat, kain kapan mahu pun tiada bau . Apakah perbuatan yang Ibu Amina Jasmine lakukan hingga mendapat kelebihan seperti ini

Trending Wed, 18 Dec 2019

Diejek ‘Lady Boy’, Remaja Didakwa Tembak Mati Rakan

berhentilah sikap ejek mengejek yang boleh mengakibatkan kematian

Trending Mon, 17 Dec 2018

Muka Saya Hilang Kerana Kebakaran, Boleh Tak Awak Bagi Saya Muka Baru?

Surat Polos Kanak-Kanak Ini Kepada Santa Claus Buat Netizen Sebak

Trending Thu, 20 Feb 2020

[TERKINI] Bunga Citra Lestari Kembali Ziarah Pusara Suami Tercinta

Doa peminat buat BCL, Noah dan seluruh ahli keluarga

Trending Thu, 15 Aug 2019

Polis Dedah Punca Kematian Sebenar Nora Anne, Bocor Usus Akibat..

Susulan kematian gadis warganegara Ireland, Nora Anne Quoirin, 15 tahun yang hilang sewaktu bercuti di The Dusun Hill Pantai, Negeri Sembilan bersama keluarganya berakhir dengan kematian apabila mayatnya dijumpai tidak jauh 1.5 kilometer dari resort […]

Trending Wed, 11 Sep 2019

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Apa kes wei posmen dengan atlet lontar peluru?

| Live TV