Trending By: Salma Syahbuddin February 25, 2020 @ 8:00am

[VIRAL] “Saya Tidak Ada Niat Mahu Melagakan Mana-Mana Pihak” – Aliff Syukri Sedia Minta Maaf

Kontroversi melibatkan usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Aliff Syukri akhirnya mengemukakan permohonan maaf yang tercetus melibatkan keluarga balu Allahyarham Abam dan adik lelakinya, Ali Puteh.

Menurut Aliff Syukri, beliau sedia untuk berjumpa ahli keluarga Abam untuk menyelesaikan segala masalah melibatkan isu berbangkit berikutan perkongsian video di laman sosial miliknya.

 
 
 
View this post on Instagram

“Ada saatnya aku mengalah, ada saatnya aku terdiam, ada saatnya aku bertahan, dan ada saatnya aku menjauh, melupakan semua ya..kerna tempat yg terbaik bila dihargai bukan diambil kesempatan..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Di dalam situasi ini saya sangat kecewa atas segala apa yang dilemparkan kepada saya, dan saya taknak membesarkan lagi isu ini, saya nak berdamai.
 
” Kami pun sebenarnya tidak menyangka benda sebegini akan berlaku dan tiada niat kami mahu melaga-lagakan mana-mana pihak. Jadi dengan ini, saya memohon maaf kepada Ali dan Hidayah.
 
” Saya pun bersedia untuk berjumpa dengan ibu Ali seperti yang diminta” Katanya dalam satu sidang media yang dilakukan di Kota Damansara, Petaling Jaya.

Boleh jumpa ibu, tapi tidak membuat rakaman video

Sumber : Google

 
Namun, kenyataan yang dibuat oleh Aliff mendapat respon daripada Ali berhubung keizinan untuk berjumpa ibunya.
 
“Seperti yang dinyatakan pada sidang media yang lepas, saya pun tidak mahu isu ini berlarutan. Cuma, sekiranya Aliff mahu berjumpa dan memohon maaf kepada keluarga termasuklah ibu, satu sahaja syaratnya, saya minta beliau tidak membuat rakaman video pada pertemuan itu”  Jelasnya.
Tambahnya lagi, beliau juga tidak mahu mengungkit perkara lama.
 
” Kalau terus ikut rasa amarah memang akan terus dengan gejolak begitu, tapi kita berbalik pada cerita Nabi Muhammad SAW yang diuji dengan dugaan yang lagi besar berbanding kita. Jadi, saya tiada dendam kesumat dalam hati. Saya anggap masalah ini akan tamat” Jelasnya.
 
Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak  Syed Mohd Ridzuan, 31 berkata belaiu juga merancang untuk bertemu Nurhidayah  secara tertutup bagi menyelesaikan perkara ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 21 Apr 2021

‘Selamat Hari Jadi, Dr Noor Hisham’ !

Sempena ulang tahun Tan Sri Datuk Sri Noor Hisham Abdullah yang ke 58, orang ramai hari ini membanjiri ruangan komen di laman Facebook beliau. Meninjau di laman Facebook, rata rata orang ramai mendoakan agar Dr […]

Trending Tue, 3 Jul 2018

Tak Mahu Jawatan, KJ Nak Rehat

Bagaimanapun beliau akan hadir ke sidang Parlimen selepas ini. Katanya ‘ Itu memang kena hadir mana boleh tidak hadir’.

Trending Thu, 15 Oct 2020

Individu Langgar SOP Akan Di kompaun Serta Merta

Patuh SOP! Hentikan penularan Covid-19

Trending Thu, 30 Apr 2020
Trending Thu, 9 Apr 2020

[Terkini] COVID-19: 109 Kes Baru, Jumlah Keseluruhan 67 Kes Kematian

Berikutan penularan wabak Coronavirus, KKM Putrajaya menerusi ciapan mengumumkan sebanyak 109 kes baru yang dilaporkan pada hari ini menjadikan jumlah keseluruhan kes sebanyak 4,228 kes. Manakala seramai 72 kes pesakit di ICU ( 43 pesakit […]

Trending Thu, 22 Mar 2018

Malaysian Engineer and Flag Mistaken for ISIS in America

A Malaysian engineer was accused for turning the American flag into an ISIS flag. But actually…

Trending Fri, 20 Mar 2020

“Ia Mimpi Ngeri Buat Saya” Pesakit Ini Kongsi Pengalaman Menderita Positif Covid-19

Semoga rakyat Malaysia jadikan iktibar atas apa yang dilalui oleh pesakit ini . #dudukrumah

| Live TV